به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در اولین جلسه خود در سال 98 که چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، طی مصوبهای اعتبار مصوبات مبتنی بر مصلحت را 10 ساله تعیین کردند.
این مصوبه که به گفته محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با در نظر گرفتن توصیه رهبر انقلاب و مراجع در خصوص لزوم مدتدار کردن مصوبات مجمع تشخیص به تصویب اعضا رسید، با واکنش برخی نمایندگان مجلس مواجه شد.
به گفته این دسته از نمایندگان، مدتدار کردن مصوبات مصلحتی در حیطه اختیارات اعضای مجمع تشخیص نیست و این مجلس است که میتواند بر طرحهای تصویبی خود اعمال نظر مجدد داشته باشد.
بر همین اساس حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، در تشریح اقدام اخیر مجمع تشخیص مبنی بر مدتدار کردن مصوبات مصلحتی اظهار داشت: رهبر انقلاب در ابلاغیه حکم اعضا مجمع در دوره کنونی و حتی در دوره گذشته مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید داشتند که مصلحت باید مدتدار باشد، چراکه مصلحت به معنی این است که یک امری در مقطعی بر خلاف شرع یا قانون اساسی است و مصلحت کشور اقتضا کرده که این طرح یا لایحه استثنا شود.
وی افزود: از آنجا که مصلحت امری موقتی است، بنابراین مصلحتی که مجمع تشخیص بر اساس آن مصوبه اختلافی میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان را مورد تایید قرار میدهد، نیز باید دارای مدت معینی باشد.
مصباحی مقدم در ادامه با تشریح معیارهای مجمع برای تعیین مدت اعتبار یک مصوبه گفت: در حکم رهبر انقلاب به اعضای مجمع تشخیص، اعضا مکلف به تدوین آییننامهای شدند که بر اساس آن ابتدا باید پیشنهادات مختلف برای مدتدار کردن یک مصوبه مصلحتی در صحن مجمع مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: در همین راستا در جلسه اخیر مجمع تشخیص، یکی از چند بند مد نظر رهبر انقلاب به تصویب رسید که بر اساس آن از این پس مصوبات مصلحتی مجمع تشخیص در صورت مدتدار نبودن به شکل پیشفرض به مدت 10 سال اعتبار خواهد داشت.
این عضو مجمع تشخیص یادآور شد: البته مدتدار کردن مصوبات مجمع تشخیص ابتدا باید خدمت رهبر انقلاب منعکس شود و اگر ایشان این مصوبه را تایید کردند، مبنا قرار میگیرد.
انتهای پیام/