به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خبرآنی، احمدعلی کیخا، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، در نشست علنی امروز (یکشنبه، 25 فروردین ) قوه مقننه،گفت: در ارتباط با بالا بودن حجم بارشها و تغییرات اقلیمی شکی نیست اما به این موضوع که چرا حجم خسارات بالا بود باید پاسخ داده شود. اطلاعیههای هواشناسی صادر شده در گلستان را ملاحظه کردند، اطلاعیهها از نظر کمی نمیتواند میزان بارندگیها را نشان دهند.
وی با بیان اینکه در بررسی لایحه بودجه سال 98، رئیس سازمان هواشناسی درخواست تامین بودجه برای خرید تجهیزات را داد که نمایندگان با آن موافقت نکردند اکنون اعلام میکنند که باید سازمان هواشناسی تقویت شود، ادامه داد: سازمان هواشناسی اعلام کرد با پیشبینیهای انجام داده شده 4 هزار میلیارد از میزان خسارات را کاهش دادند.
نماینده زابل در مجلس با اشاره به اینکه ملاحظات زیست محیطی رعایت نشده است، ادامه داد: وزیر راه باید توضیح دهد که علت بالا بودن خسارات جادهها چیست؟ مردم قصد دارند بدانند چه کسی مجوز ساخت و ساز در حریم رودخانهها را صادر میکند اگر قانونی وجود دارد چرا به آن عمل نمیشود.
رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی با تاکید بر اینکه ما به عنوان مجلس اولویتهای درستی را در برنامههای توسعهای قائل نشده ایم، عدم توانمندی برخی از دستگاههای تخصصی نیز موجب چنین موضوعاتی شده، فقدان مدیریت واحد مشهود است و این بحران قابل مدیریت بود، عنوان کرد: آگاهیسازی عمومی در برخورد و بازتوانی در بلاهای طبیعی یکی دیگر از مشکلات است، مقام معظم رهبری دستور ورود به نیروهای انتظامی و نظامی را داد که ورودی به جا و به حق بود.
کیخا با بیان اینکه مشکل اصلی توسعه نیافتگی کشور، سازمان برنامه و بودجه کشور است نه از منظر دولت و فرد بلکه بخش بودجه بر این نهاد غالب شده و تنها توزیع پول میکند، اضافه کرد: طرحهای ایجاد شده متناسب با نیازهای کشور نیست، در بودجه سال جاری پیشنهاد دادیم در استان خراسان رضوی منابع فصل آب، محیط زیست و کشاورزی را در اختیار استان قرار دهند تا خود آنها تصمیمگیری لازم را داشته باشند اما سازمان برنامه و بودجه با این اقدام موافقت نکرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در پایان با تاکید بر اینکه نباید در لحظه تصمیم گرفته شود، برنامههای توسعهای برای مقطعی که در آن قرار داریم چیده میشود، تا دیروز برای خشکسالی برنامه داریم امسال برای ترسالی و خشکسالی فراموش میشود، خاطرنشان کرد: در بهشهر و نکاء ملاحظه کردیم که بیل مکانیکی رودخانهای را لایروبی میکرد اما حاضر نبود آن سوی رودخانه را نیز لایروبی کند؛ زیرا متعلق به حوزه شهر دیگری بود.
انتهای پیام/