به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، نشست خبری، روز دندانپزشکی ( ۲۳ فروردین) در انجمن دندان پزشکان عمومی ایران برگزار شد.
جلال پور هاشمی متخصص دندانپزشکی کودکان با اشاره به وضعیت سلامت دندان کودکان در ایران، اظهار داشت: وضعیت دندان کودکان در ایران نامطلوب است.
وی ادامه داد:یکی از شاخصهای مهم درباره کودکان تا سن ۱۲سال اینکه متأ سفانه در ایران شاخص سلامت دندان کودکان از سال ۸۷ تا ۹۸ افزایش پیدا کرده است؛ یعنی بدتر شده و در دهان هر کودک ۵ساله ایرانی حداقل ۵ دندان پوسیده،کشیده شده یا ترمیمی وجود دارد.
پورهاشمی بیان داشت:این آمار بالایی است؛ چراکه در بعضی از کشورها این آمار ۱ تا ۱.۵دندان است.
این متخصص دندانپزشکی کودکان با تاکید بر اهمیت فرهنگ سازی در مردم برای شناخت سلامت دندان، افزود:هنوز نتوانستهایم بگوییم دندان شیری نیز مثل دندان دائمی نیاز به درمان دارد و اهمیت آن کمتر از دندان دائمی نیست.
وی با بیان اینکه موظف هستیم در هر مراجعه بیماران اهمیت دندانها را به آنها متذکر شویم،گفت:بر اساس آمار وزارت بهداشت۲۰۰میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانیان است.
پورهاشمی با بیان اینکه در برخی کشورها تا پایان سن ۱۹سالگی خدمات دندانپزشکی رایگان است،بیان داشت: شروع پیشگیری در خصوص دندان از مادر باردار تا کودکان ۱۲سال باید انجام شودو وزارت بهداشت باید کار پیشگیری را انجام داده و بیمهها وارد موضوع درمان شوند.
وی با اشاره به اهمیت دندان شیری در کودکان، یادآور شد: اگر دندان شیری سالم باشد رشد کودک خوب خواهد بود؛ چراکه کودک بهتر میتواند غذا بخورد.
این متخصص دندان پزشکی کودکان رشد و تکامل کامل فک و صورت، داشتن ظاهر زیبا و جلوگیری از عفونت را از دیگر مزایای داشتن دندان شیری سالم در کودکان برشمرد و گفت: داشتن دندان شیری سالم در رشد تحصیلی کودکان نیز موثر است.
باقر شهنی زاده ، رئیس انجمن دندان پزشکان عمومی با اشاره به روز ۲۳ فروردین روز دندان پزشکی، اظهار داشت:بحث دندان پزشکی از جهت حل مشکلات بستگی به نوع فعالیت در خصوص پیشگیری دارد.
وی ادامه داد:اگر سیاست گذاری براساس نگاه علمی به دستاوردهای جهانی معطوف باشد، تکرار اشتباهات نخواهیم داشت.
شهنی زاده با تاکید بر اهمیت توجه به پیشگیری ،تصریح کرد:باید این کار در گروههای هدف مانند آموزش و پرورش و مدارس و مهد کودکها انجام شود.
رئیس انجمن دندان پزشکان عمومی با بیان اینکه عدم پیشگیری باعث شده افراد ۳۰تا ۴۰ساله بیش از ۱۲دندان خراب داشته باشند،افزود:نتیجه عدم توجه به پیشگیری این میشود که از ۲۰ تا ۱۵دانش آموز ۹نفر دندان پوسیده دارند.
وی با اشاره به خدمات رسانی انجمن دندان پزشکان به مردم مناطق سیل زده،افزود:تمام ۳۰شعبه انجمن در کشور به مردم مناطق یاد شده خدمات ارائه میکنند و یک بسیج عمومی ایجاد کردیم تا دندان پزشکان از بیماران خود کمکهای را برای این مناطق جمع آوری کنند؛ ضمن اینکه دندان پزشکان در خصوص معیشت مردم این مناطق کمک خواهند کرد و با اتحادیه صنف تجهیزات دندان پزشکی صحبت کردهایم تا ۴۰۰شرکت یاد شده در خصوص تجهیزات دندان پزشکی مشارکت کنند.
انتهای پیام/