به گزارش خبرگزاری فارس، اسکندر مؤمنی در دومین کنگره مددکاری اجتماعی و تابآوری اجتماعی با بیان اینکه 55 درصد علت طلاقها و جرائم ۷۰ درصد زندانیان به شکل مستقیم و غیرمستقیم به مواد مخدر مربوط میشود، گفت: بیش از ۴۰ درصد جرائم این افراد به شکل مستقیم و ۳۰ درصد به شکل غیرمستقیم مرتبط با مواد مخدر است.
وی افزود: بسیاری از بیماریهای واگیردار منشأ مواد مخدر دارند و بسیاری از جرائم عمومی و علت فروپاشی بسیاری از خانوادهها مواد مخدر است؛ به این ترتیب میتوان گفت مواد مخدر در رأس آسیبهای اجتماعی قرار دارد.
دبیرکل ستاد با بیان اینکه راه حل مشکل مواد مخدر عمومی و اجتماعی است، بیان داشت: مبارزه با مواد مخدر یک پدیده تک متغیره و تک مؤلفه نیست که با یک تصمیم و توسط یک نهاد ساماندهی شود، بلکه نیازمند کاری فرابخشی، جمعی و ملی از سوی همه نهادها، سازمانهای کشور و مردم جامعه است و همه باید برای ساماندهی آن تلاش کنند.
مؤمنی تصریح کرد: تصمیم فردی و اقدام یک سازمان بهتنهایی در حوزه مبارزه با مواد مخدر کارایی ندارد و همه حوزهها باید با هم پیش بروند و برای کسانی که معتاد شدهاند پشتوانههای نوینی ایجاد کنیم تا به سوی درمان خود گام بردارند.
وی افزود: مؤلفه دیگر نیز دیپلماسی ما در سطح بینالمللی است که البته به دستاوردهای خوبی رسیدهایم به طوریکه در اجلاس اخیر وین کشورهای دیگر به این نکته اذعان داشتند، اگر چه ما به تشکر این کشورها نیاز نداریم اما جمهوری اسلامی به تنهایی در خط مقدم مبارزه قرار دارد و آنها باید به مسئولیت خود در مبارزه جهانی با مواد مخدر عمل کنند.
دبیرکل ستاد همچنین با بیان اینکه شرایط کشور ما در حوزه مواد مخدر بهگونهای است که تولید مواد در همسایگی ما روز افزون است، بیان کرد: در سال ٢٠٠٠ تولید مواد مخدر٢٠٠ تن بود که این مقدار تا پایان سال ٢٠١٧ بیشتر از ۵٠ برابر شد و به ١٠ هزار تن رسید.
مؤمنی تصریح کرد: این اتفاق همزمان با استقرار آمریکا در منطقه افغانستان بوده و این شرایط در واقع با حمایت کشورهای فرامنطقه و آمریکا در منطقه پدید آمده است و امروزه نیز شاهد افزایش لابراتوارها و تولیدات مواد مخدر در کشورهای همسایه هستیم.
وی با بیان اینکه سهم هر فرد در پیشگیری از اعتیاد باید مشخص شود، گفت: مبارزه و درمان تنها ما را به نتیجه نمیرساند و حتما باید پیشگیری، کاهش تقاضا، بازدارندگی افراد و جامعه و همچنین تابآوری اجتماعی محقق شود تا بتوانیم اعتیاد را ساماندهی کنیم.
دبیرکل ستاد به نقش مهم مددکاران اشاره کرد و افزود: در این میان مددکاران نیز نقش مهمی دارند و باید تلاش کنیم تا وضعیت فعلی را ساماندهی کنیم.
مومنی در انتها گفت: شرط فعلی ساماندهی و رسیدگی به معتادان متجاهر فعلی و درمان آنها مهارتآموزی است و صیانت اجتماعی آنان این است که معتاد جدیدی اضافه نشود و راه حل آن نیز هماهنگی بینبخشی است.
انتهای پیام/