گروه طالبان گفته هدف نشست بینالافغانی که قرار است در نیمه آوریل در قطر برگزار شود، در چارچوب تلاشها برای صلح در افغانستان است اما این گروه تاکید کرده که در این نشست شرکتکنندگان تنها "نظریات و سیاستهای" خود را بیان میکنند.
به گزارش خبرآنی به نقل از شبکه خبری بی بی سی، در بیانیه این گروه تاکید شده است که در نشست پیشرو هیچ کسی به نمایندگی از حکومت افغانستان حضور ندارد و اگر مانند نشست قبلی افرادی وابسته به حکومت در آن باشند، شخصی است و نظریات شخصیشان را ابراز میکنند.
طالبان بارها تاکید کرده که آنها حاضر نیستند با حکومت افغانستان وارد گفتوگوهای صلح شوند.
نشست قبلی گفتوگوهای "بینالافغانی" حدود دو ماه قبل در مسکو برگزار شده بود. در آن نشست اگرچه شماری از افراد حکومتی و نمایندگان پارلمان حضور داشتند اما حضور همه آنها "شخصی" خوانده شده بود و دولت به طور رسمی در آن غایب بود.
در آن نشست نمایندگان طالبان و احزاب و چهرههای سیاسی افغانستان با هم گفتوگو کردند و حکومت اعلام کرد که شرکتکنندگان این نشست "صلاحیت اجرایی" ندارند. اما در نشست پیشرو ظاهرا وضعیت تغییر کرده است؛ در چند روز گذشته رایزنیهایی برای حضور نمایندگان حکومت صورت گرفت.
زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان در توییتی اعلامیهای از سفارت آمریکا را منتشر کرد. در این اعلامیه آمده که قرار است در نشست دوحه قطر نمایندگانی از حکومت افغانستان حضور داشته باشند.
حکومت افغانستان نیز روز گذشته نخستین نشست "شورای عالی رهبری آشتی" را برگزار کرد. این شورا قرار است اعضای گروه مذاکرهکننده با طالبان را تعیین و انتخاب کند. گفته شد که تصمیمگیری در مورد برنامه و شرکتکنندگان نشست "بینالافغانی" با طالبان در قطر موضوع دیگر این نشست بوده است.
خلیلزاد روز گذشته پس از سفر یک هفتهای کابل را ترک کرد. او در صفحه توییترش نوشته که کابل را پس از دیداری مفید با محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان ترک کرده است.
او گفته که اکنون افغانها همه با هم کار میکنند و قرار است مرد و زن و جوان همه در یک مذاکرات بینالافغانی در دوحه شرکت کنند.
در اعلامیه سفارت آمریکا که با این توییت یکجا منتشر شده، آمده که خلیلزاد با محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، حامد کرزای، رئیس جمهوری پیشین افغانستان و رهبران شورای عالی صلح و افراد برجسته دیگر در مورد تسریع یک راه حل برای افغانستان، کاهش خشونت و حمایت از نیروهای امنیتی افغانستان در صورت ادامه خشونت گفتوگو کرده است.
خلیلزاد همچنین در این دور از سفرش به قندهار ولایت جنوبی افغانستان سفری داشت و چندین نشست با افراد و گروههای مختلف اجتماعی خارج از حکومت نیز برگزار کرد.
در اعلامیه سفارت آمده که نشست بین الافغانی دوحه یکی دیگر از موضوعات گفتوگوی خلیلزاد با مقامهای افغان بوده است.
این سفر خلیلزاد به کابل حدود ۲۰ روز پس از پنجمین نشست نمایندگان آمریکا و طالبان صورت گرفت. نشستی که خلیلزاد در پایان آن گفت دو طرف روی "پیشنویس" خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و تضمینهایی برای مبارزه علیه تروریسم "توافق" کردهاند. اما مقامهای افغان که بارها تاکید کردهانn که باید رهبری گفتوگوهای صلح این کشور در دست حکومت باشد از این گفتوگوها و دستاوردهای آن راضی به نظر نمیرسیدند. پس از سفر خلیل زاد به کابل و دیدار با سران دولت افغانستان گفته شد که بر موضع متحد در مذاکرات صلح تاکید شده است.
انتهای پیام