به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از نیواطلس، محققان میگویند جمجمه شفاف مشاهده فعل و انفعالات مغز که ناشی از شکل گیری آلزایمر میشود را تسهیل کرده و آنها از این روش برای مشاهده محتوای مغز در حال فعالیت موشها استفاده کردهاند تا دریابند چگونه این بیماری یا جراحتهای مغزی میتواند تأثیر مخربی بر روی بخشهای مختلف مغز بگذارد.
پژوهشگران دانشگاه مینه سوتا وسیلهای موسوم به سی – شل را ابداع کردهاند که در واقع یک محفظه شفاف برای قرارگیری مغز و تداوم فعالیتهای آن است. طراحی این جمجمه شفاف با اسکن دیجیتال کل سطح جمجمه موش و طراحی یک نمونه مصنوعی بر همین اساس صورت گرفته است.
پس از قراردادن کل محتوای مغز در این جمجمه از طریق جراحی بخش بالایی آن توسط جراحان با مهارت برداشته شده تا پژوهشگران بتوانند فعالیت مغز را با دقت مشاهده کرده و جزئیات آن را ثبت کنند. از این طریق میتوان به تصویری روشن از بسیاری از فعالیتهای ناشناخته مغز دست یافت و برای مقابله با برخی بیماریهای خطرناک دیگر این بخش از بدن انسان برنامه ریزی کرد.
البته بعید به نظر میرسد این روش در مورد انسان قابل تکرار باشد. محققان میگویند بدن انسان چنین جمجمهای را پس خواهد زد، ولی یافتههای این پژوهش بر روی موش میتواند به درمان آلزایمر در انسان کمک شایانی کند.