سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، واشنگتن مقامهای عالی رتبه برای حضور در نشست جاده ابریشم چین اعزام نمیکند.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رویترز، این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مساله نگرانی درباره روند تأمین مالی برای پروژه جاده ابریشم چین را دلیل عدم اعزام مقامهای بلندپایه به این نشست عنوان داشت.
یانگ جیهچی، وزیر خارجه چین روز شنبه گفته بود که ۴۰ تن از رهبران خارجی در این نشست حضور خواهند داشت که اواخر آوریل در پکن برگزار میشود.
وی انتقادها درباره روند این پروژه را "پیشداورانه" توصیف کرد.
وزیر خارجه چین به اسامی رهبران ۴۰ کشوری که قصد دارند در این نشست حضور داشته باشند، اشاره نکرد اما برخی از نزدیکترین متحدان این کشور تأیید کرده اند که در آن حضور خواهند داشت و از جمله آنها میتوان به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، عمران خان، نخست وزیر پاکستان، رودریگو دوترته، رئیس جمهوری فیلیپین و هون سن، نخست وزیر کامبوج اشاره کرد.
نخستین نشست برای پروژه جاده ابریشم که با محوریت احیای جاده ابریشم قدیمی و ایجاد ارتباط چین با آسیا، اروپا و فراتر از آن با هزینههای بسیار زیاد است، در ۲۰۱۷ برگزار شد و"مت پوتینگر"، یکی از مقامهای ارشد کاخ سفید در امور آسیا در آن حضور داشت. اما در نشست ۲۰۱۹ چنین برنامهای از سوی آمریکا در نظر گرفته نشده است.
یکی از سخنگوهای وزارت خارجه آمریکا گفت: ما مقامهای عالی رتبه را به آمریکا به این نشست اعزام نمیکنیم. ما همچنان نگران اقدامات غیرشفاف مالی این پروژهها، مدیریت ضعیف و عدم توجه به معیارها و هنجارهای بینالمللی آن هستیم که بسیاری از معیارها و اولویتهایی را که برای ثبات، توسعه جامع و حفظ قوانین و ارزشهاست، تضعیف میکند. ما دائماً از چین خواستهایم تا به این نگرانیها توجه کند.
آمریکا دائماً تصمیم ایتالیا را در پیوستن به این برنامه که در ماه جاری میلادی اتخاذ شد و در جریان سفر رئیس جمهوری چین به رم صورت گرفت، مورد انتقاد قرار داده است.
"ابتکار عمل کمربند و جاده" که از سوی شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین مطرح شده برای بسیاری از کشورهای غربی جای ابهام بر جای گذاشته به ویژه واشنگتن که آن را ابزاری برای گسترش نفوذ در برون مرزهای چین میداند و باعث میشود تا بسیاری از کشورهای دخیل در این پروژه به دلیل عدم شفافیت مالی آن در بدهیهای زیادی گرفتار شوند.
وزیر خارجه چین در اظهارات روز شنبه خود گفته بود که این نظرات از سوی آمریکا پیشداورانه است و چین هرگز کشورهای دخیل در این پروژه را گرفتار بدهی نمیکند و این پروژه برای ترغیب به توسعه مشارکتی است.
انتهای پیام