به گزارش خبرنگار خبرآنی، با افزایش بارندگیهای شدید در کشور، از ابتدای سال جدید (۹۸) شاهد وقوع سیل، طغیان رودخانهها و رانش زمین در استانها و شهرهای مختلف کشور هستیم که این پدیده، وضعیت بحرانی را برای کشور به همراه داشته است.
در شرایط بحران داشتن شبکه ارتباطی پایدار و بدون اختلال برای تیمهای مدیریت بحران و مردم از جمله مهمترین الزاماتی است که بر آن تاکید فراوان شده است.
حمید فتاحی، رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت و معاون وزیر ارتباطات در گفتگو با خبرنگار خبرآنی، در مورد اقدامات انجام شده برای برقراری ارتباطات در مناطق سیل زده و وضعیت ارتباطی این مناطق توضیح داد.
لینکهای رادیویی و ماهوارهای به کمک قطع ارتباط در ایلام آمدند
وی با بیان اینکه به جز در استان ایلام در سایر مناطق کشور، مشکل ارتباطی وجود ندارد، گفت: تمامی مسیرهای اصلی شبکه ارتباطی کشور برقرار است و میتوان گفت که به رغم وجود سیل، زیرساخت ارتباطی کشور پایدار است.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه به دلیل رانش زمین، ۳ مسیر فیبرنوری استان ایلام قطع شده است، افزود: از میان این ۳ نقطه، ۲ نقطه در زیر آب قرار دارد و امکان برطرف کردن آن نیست. اما یک مسیر هم اکنون توسط تیم فنی با جایگزینی ارتباطات رادیویی و ماهوارهای در حال برقراری مجدد است.
رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه لینکهای ماهوارهای آماده برقراری ارتباط در ایلام است، ادامه داد: در همین حال ارتباطات رادیویی این مسیر نیز تا دو ساعت آینده برقرار میشود.
وی با تاکید بر اینکه این ظرفیتها به طور قطع به اندازه ظرفیت ارتباطی فیبرنوری نخواهد بود اما میتواند مسیر جایگزین موقت باشد، ادامه داد: لینک ها آماده ارائه به اپراتورها است تا مشکل برقراری ارتباط در ایلام حل شود.
مسیرهای اصلی زیرساخت در کل کشور برقرار است
فتاحی با بیان اینکه فعلاً به جز ایلام، هیچ مشکل ارتباطی در کل کشور به رغم بحران سیل گزارش نشده است، گفت: مسیرهای اصلی زیرساخت ارتباطی در کل کشور برقرار است و وقوع سیل آسیبی به شبکه زیرساخت وارد نکرده است.
وی گفت: البته ممکن است در برخی مسیرهای فرعی با قطعی ارتباط کوچکی مواجه شده باشیم که این قطعی احتمالاً به دلیل قطعی شبکه اپراتورها بوده است که به سرعت و در کمترین زمان ممکن حل شده است.
آماده باش تیمهای فنی در خوزستان و لرستان
رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه در استانهایی که در حالت هشدار و آماده باش قرار دارند تیمهای زیرساخت نیز در حالت استندبای هستند، گفت: هم اکنون تیمهای فنی آماده باش در استانهای خوزستان و لرستان و شهر خرم آباد در حالت آماده باش قرار دارند و فیبرهای نوری نزدیک به رودخانهها نیز زیرنظر هستند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه در مورد سایر مناطق سیل زده، گزارش قطعی اعلام نشده است، تاکید کرد: قطعی لینک ارتباطی در ایلام به دلیل رانش زمین اتفاق افتاد و سایر فیبرهای نوری شبکه زیرساخت ارتباطی کشور، مشکل و اختلالی ندارند.
فتاحی با اشاره به آماده باش تیمهای فنی برای احتمال وقوع مشکلات ناشی از بحران سیل در استان خوزستان، تاکید کرد: تیمهای فنی زیرساخت در این زمینه در حالت آماده باش کامل به سر میبرند.
وی در مورد قطعی ارتباطات در فیروزکوه نیز که طی چند روز اخیر انجام شده بود، گفت: این قطعی هم اکنون مرتفع شده و مربوط به قطعی ارتباطی شبکه اپراتورهای موبایل بود و به فیبرنوری ارتباطی نداشت.
به گفته معاون وزیر ارتباطات، در شرایط بحران مشترکان باید توجه داشته باشند که از برقراری ارتباطات غیرضرور در شبکه ارتباطی کشور خودداری کنند.