به گزارش خبرنگار حوزه احزاب پایگاه خبری خبرآنی، احزاب و تشکلهای انقلابی در سالی که گذشت، اغلب به بازیابی و تغییر و تحولات درون ساختاری خود پرداختند. در این گزارش نگاهی گذرا به فعالیت این تشکلها در سال 97 میاندازیم.
**تغییر و تحولات در ساختار جامعه روحانیت مبارز پس از 10 سال
جامعه روحانیت مبارز از قدیمیترین تشکلهای سیاسی است که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1356 توسط برخی روحانیون شناخته شده همچون شهیدان بهشتی، باهنر، مطهری و مرحوم آیتالله مهدوی کنی تاسیس شد.
در تاریخ بیش از 4 دههای عمر جامعه روحانیت، این تشکل تقریبا هر 10 سال یکبار اقدام به بازنگری اساسنامه خود کرده است.
بر همین اساس حجتالاسلام مصباحی مقدم که هماکنون مسئولیت سخنگویی جامعه روحانیت را بر عهده دارد، در نشست خبری که در تاریخ 31 اردیبشهت ماه 97 با اصحاب رسانه داشت، خبر از بازنگری مجدد در ساختار جامعه، بویژه کار ویژهها و اهداف آن داد.
مصباحی مقدم در تشریح این تغییر ساختار گفته بود: "قرار است تهران را به چند منطقه تقسیم و شورای مناطق را به شکل انتخابی برگزار کنیم. همچنین مقرر شده تا از شورای مناطق، یک عضو به شورای مرکزی اضافه شود.
همچنین بر اساس نظر اعضای شورای مرکزی، حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی از آنجا که سابقه فعالیت در وزارت کشور و آشنایی با فضای سیاسی سایر استانها دارد، به عنوان دبیرکل، مدیریت اجرایی این نهاد را برعهده گرفت.
**انسجام بخشی در جریان اصولگرایی با تشکیل شورای وحدت
شورای وحدت اصولگرایان در مهر ماه 97 با هدف انسجام بخشی در بدنه تشکلهای انقلابی و با صدور نامهای آغاز به کار کرد.
شورایی با حضور برخی چهرههای جریان اصولگرایی از جمله سیدابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی و محسن رضایی که در نامه خود به دولت اعلام کردند برای حل مشکلات اقتصادی کشور آماده هستند.
مهدی چمران نائب رئیس جبهه مردمی نیروهای انقلاب در گفتوگو با خبرآنی در تشریح علل تشکیل جلسات شورای وحدت گفته بود: "جلسات مشترکی که تحت عنوان شورای وحدت در حال انجام است، دارای هیچ تشکیلات و چارت سازمانی نیست و تصمیماتی که در این شورا گرفته میشود، جنبه راهبردی دارد که احزاب مختلف جریان انقلاب میتوانند با روشهای مورد نظر تشکل متبوعشان این راهبردها را پیاده کنند."
با صدور حکم ریاست قوه قضاییه از سوی رهبر انقلاب برای حجتالاسلام رئیسی در روزهای پایانی سال 97 و عدم حضور وی در جلسات شورای وحدت، گمانهزنیهایی درباره ریاست حداد عادل بر این شورا در فضای رسانهای کشور مطرح شد که این خبر نیز از سوی برخی چهرههای مطلع اصولگرایان همچون مهدی چمران رد شد.
**مانیفست نواصولگرایی؛ مسیر نو در جریان اصولگرایی
نهم مهر ماه 97 بود که مانیفست نواصولگرایی در دو سرفصل مردمباوری و رجوع به مبانی انقلاب» توسط کمیته سیاسی جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی تدوین و برای تصویب نهایی به شورای مرکزی این جمعیت ارسال شد.
در متن اولیه این مانیفست، نسبت جریان اصولگرایی با عدالت، نهادهای حاکمیتی، سبک زندگی جدید مردم به خصوص طبقه متوسط شهری، جوانان و پیشکسوتان و همچنین لزوم مردمیکردن امور اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، اشاره شده است.
محسن پیرهادی از اعضای شورای مرکزی جبهه پیشرفت و عدالت در حال تشریح محورهای مانیفست نواصولگرایی
به گفته یکی از اعضای شورای مرکزی جبهه پیشرفت و عدالت، موضوع نواصولگرایی مسالهای نیست که صرفا به یک گروه سیاسی وابسته باشد. نواصولگرایی در حقیقت پاسخ به سوالاتی است که باید در آسیبشناسی جریان اصولگرایی از خود بپرسیم و در همین راستا افراد تاثیرگذار در جریان اصولگرایی باید پیرامون موضوعات مبتلابه روز، بحث کنند تا با ایجاد تفاهم، ایرادات جریان اصولگرایی حل شود.
**آغاز بکار دوره جدید خانه احزاب با ریاست احتمالی اصولگرایان
در روزهای پایانی سال 97 مجمع عمومی خانه احزاب که شامل 3 فراکسیون اصولگرایان، اصلاحطلبان و مستقلین اعتدالی است، برگزار و 21 منتخب شورای مرکزی خانه احزاب با رای اعضا مخشص شدند.
بر همین اساس از فراکسیون اصولگرایان اشخاصی چون غفوری، فهیمه محمدزاده، محمد ملکی، عبدالحسین روح الامینی، محمدمهدی مفتح، حبیب الله بوربور، میثم نیکفر، از فراکسیون اصلاحطلبان چهرههایی چون حسین کمالی، مصطفی کواکبیان، یدالله طاهرنژاد، احمد حکیمی پور، حسین کاشفی، علیخانی، کمیجانی و از فراکسیون مستقلین اعتدالی محمد تبرایی، شهاب الدین صدر، جمشید ایرانی، مهدی پورنامدار، قدرتعلی حشمتیان، صفرپور ، محمد نیشابوری به عنوان اعضای جدید شورای مرکزی انتخاب شدند.
تصویری در حاشیه برگزاری مجمع عمومی خانه احزاب و شمارش آرای انتخابات شورای مرکزی
از آنجا که در دوره کنونی ریاست خانه احزاب در اختیار اصلاحطلبان و شخص حسین کمالی بود، به احتمال فراوان ریاست دوره جدید خانه احزاب که از ابتدای سال 98 آغاز میشود، بر عهده نماینده از فراکسیون اصولگرایان خواهد بود.
انتهای پیام/