در سایه جنگ، اوکراینی‌ها به

رئیس‌جمهوری اوکراین همچنان موضع سرسختانه علیه روسیه را حفظ کرده و به دنبال ابقای خودش با همین دستورکار است. کسانی که قصد دارند در انتخابات ریاست جمهوری ۳۱ مارس شرکت کنند، این درگیری را اصلی‌ترین چالش اوکراین می‌دانند اما تنها به "صلح" رای می‌دهند.

به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رویترز، افراد زیادی در روستای زایتسف واقع در خط مقدمی که اوکراین را تقسیم می‌کند، باقی نمانده‌اند اما رای‌دهندگانی مانند گالینا سوبولوا تنها یک چیز از انتخابات ریاست جمهوری این ماه می‌خواهند.

این بازنشسته اوکراینی می‌گوید: هر کسی به ما وعده صلح یا وعده بازسازی خانه‌هایمان را بدهد، ما به او رای می دهیم. این تمام چیزی است که ما به آن نیاز داریم.

خرابی‌ها و ویرانی‌های گسترده، حاصل پنج سال درگیری در شرق اوکراین میان نیروهای دولتی و جدایی‌طلبان حامی روسیه است. براساس گزارش هیات ناظر حقوق بشر سازمان ملل در اوکراین، حدود ۱۳ هزار تن کشته شدند که یک چهارم آنان را غیرنظامیان تشکیل می‌دادند.

نظامیان در بیشه‌های اطراف زایتسف مستقر شدند و کامیون‌های دولتی خطر آتش جدایی‌طلبان را به جان می‌خرند تا نان، زغال سنگ، هیزم و سایر ملزومات را منتقل کنند. کارکنان بانک دولتی اوسچادبنک با کامیون‌های مسلح به ایست بازرسی می‌روند تا به ساکنان دو طرف این درگیری اجازه دهند پول خارج کنند.

حدود ۴۰۰ مایل دورتر از کی‌یف، پترو پوروشنکو، رئیس‌جمهوری اوکراین همچنان موضع سرسختانه علیه روسیه را که کانون مرکزی انتخاب مجدد او را تشکیل می‌دهد، حفظ کرده است. آن کسانی که قصد دارند در انتخابات ریاست جمهوری ۳۱ مارس شرکت کنند، باور دارند که این درگیری اصلی‌ترین چالش اوکراین است اما نمی‌دانند چه کسی می‌تواند بهترین پایان را برای آن رقم بزند.

زایتسف در منطقه روس‌زبان دونتسک اوکراین، در ماه‌های اولیه درگیری به دست جدایی‌طلبان اشغال شد و آنها نتوانستند در انتخابات ۲۰۱۴ که پوروشنکو را به قدرت رساند، شرکت کنند. این روستا در تابستان ۲۰۱۵ توسط نیروهای دولتی پس گرفته شد اما همچنان صلح به دست نیامده است.

تتیانا دورنوا، فعال محلی و امدادرسان داوطلب گفت: ما هنوز چیزی ندیده‌ایم، هیچ پیشرفتی تاکنون به دست نیامده است. درگیری همچنان ادامه دارد. دیروز واقعاً روز سختی بود.

سال ۲۰۱۴ پس از اعتراضات خیابانی که به عزل ویکتور یانوکوویچ، رئیس‌جمهوری دوستدار کرملین ختم شد، روسیه وارد کریمه شد و این شبه جزیره را دوباره به خاک خود الحاق کرد. اوکراین تاکید دارد که روسیه پس از آن یک قیام شبه جدایی‌طلبی در سراسر کمربند شرقی اوکراین به راه انداخت که به یک درگیری تمام عیار کشیده شد. البته روسیه چنین تحرکاتی را قویاً تکذیب می‌کند.

دو به اصطلاح "جمهوری‌های خلق" که کی‌یف یا مسکو آنها را به رسمیت نمی‌شناسند، در مناطق صنعتی دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین موسوم به دونباس تشکیل شد. در شهر دونتسک، احتمالاً تعداد اندکی در رای‌گیری شرکت می‌کنند زیرا آنها مجبور خواهند بود تا از خط مقدم برای شرکت در رای‌گیری عبور کنند؛ برخی از مصاحبه شوندگان می‌گویند، نامزدها یکی از دیگری بدتر هستند.

دو تن رقبای اصلی پوروشنکو تاکید دارند که مذاکرات صلح را به گونه‌ای دیگر پیش می‌برند و ایالات متحده و دیگر کشورها را به پای میز مذاکره می‌آورند. با این حال به نظر نمی‌رسد که یولیا تیموشنکو، نخست‌وزیر سابق اوکراین و ولودیمیر زلنسکی، بازیگر طنز اوکراینی بتوانند وضعیت کنونی را تغییر دهند.

ساکنان روستای زایتسف تمایلی ندارند به نامزد مورد نظرشان اشاره کنند اما زلنتسکیه، یک تازه‌کار سیاسی، نظرسنجی‌های اخیر درباره تمایل رای‌دهندگان و کسانی که می‌توانند در مناطق شرقی رای بدهند، دنبال کرده است. برخی خانواده‌ها به علت این درگیری دو دسته شدند. نیکولای یوشکوف ۷۰ ساله در روستای مایورسک زندگی می‌کنند، در حالیکه پسر و دختر او در اراضی تحت کنترل دولت به سر می‌برند. دختر دیگر او در منطقه تحت کنترل جدایی‌طلبان است، جایی که انتخابات برگزار نمی‌شود.

انتهای پیام

برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.