به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، کمال اکبری معاون مشارکتهای اجتماعی در سازمان امور اجتماعی کشور در نشست خبری با بیان اینکه یکی از مهمترین محورها در سازمانهای مردمنهاد و مشارکتهای اجتماعی، مشارکتمحور کردن مسائل اجتماعی است، گفت: مهمترین عامل مشارکت حضور داوطلبانه مردم در عرصه اجتماعی است. توصیه شده که به صورت کیفی سازمانهای مردمنهاد کمک شوند تا اثرگذاری بیشتری داشته باشند.
وی ادامه داد: برنامهای که برای سال آینده به صورت متمرکز مورد نظر ما قرار دارد، توسعه است. آموزش و توانمندسازی سمنها و نظارت کیفی بر آنان امری مهم به شمار میرود که اعتماد عمومی را بالا خواهد برد و کارکرد آنها را بیش از پیش خواهد کرد.
معاون مشارکتهای اجتماعی در سازمان امور اجتماعی کشور اظهار داشت: ما مدنظر داریم سمنها را در نظام مرتبی رتبهبندی کنیم و همچنین در سطح ملی، استانی و شهرستانی ساماندهی شوند. برای هیأتهای نظارت بر سمنها وظایفی در ابلاغیه هیأت وزیران دیده شده، ما تاکنون ۴۲ هیأت ملی نظارت بر سمنها برگزار کردهایم که این جلسات به صورت هفتگی بوده است.
اکبری خاطرنشان کرد: ما تاکنون ۷۷۴ مصوبه هیأتهای ملی نظارت را داشتهایم که بخشی از این مصوبات مربوط به صدور پروانهها، بخشی مربوط به رویهسازی است، همچنین بخشی از مصوبات مربوط به نظارتها است که بر اساس آن تعداد کمی از سمنها لغو مجوز شدهاند. هیأتهای نظارت با حضور نمایندگان سمنها اقدامات را به خوبی انجام میدهند و طی ابلاغیهای به استانها اعلام شد تا هیأتهای نظارت فعال باشند.
وی ادامه داد: در سال ۹۷ برای سراسر کشور ۲۰۰۰ هیأت استانی و شهرستانی برگزار شده که این هیأتها موارد مربوط به محدوده خود را انجام دادهاند و ما نیز به صورت ویدئوکنفرانس یا حضوری برای نظارت و فعال کردن سمنها حضور داشتهایم.
معاون مشارکتهای اجتماعی در سازمان امور اجتماعی کشور با اشاره به اینکه سمنها آمادگی دارند تا در ایام تعطیلات نوروزی به مردم در بسیاری از زمینهها کمک کنند، گفت: تعداد زیادی از سازمانهای مردمنهاد و موسسات خیریه از مدتی قبل اعلام آمادگی کردند و فعالیتهایشان از لحاظ کمک به نیازمندان گرفته تا سایر اقدامات وجود دارد.
اکبری در ادامه افزود: سمنهایی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری اعلام آمادگی کردند و فعال هستند تا به گردشگران داخلی و خارجی ارائه کمک و راهنمایی کنند و در کنار گردشگران حضور داشته باشند. همچنین سمنهای محیط زیستی نیز آمادگی دارند تا در کنار مردم برای حفظ محیط زیست، کاشت درخت، سالمسازی و پاکسازی فضاها به صورت داوطلبانه حضور یابند که گویشهایی در این زمینه انجام شده است.
وی افزود: با توجه به شاهد بودن تلفات بسیار در ایام نوروز نکته موردنظر ما این است که از سمنها درخواست کنیم تا در ارتباط با کمک به مردم حوصله بیشتری پیدا کنند؛ در کاهش ترافیک قبل از ورودی شهرها فعال باشند و توصیههای لازم را به مردم ارائه کنند. بر همین اساس اگر پویش عمومی راه بیفتد، کاهش تصادفات را شاهد خواهیم بود.
معاون مشارکتهای اجتماعی در سازمان امور اجتماعی کشور در پایان گفت: اکنون سه سمن فعال در حوزه ترافیک شهری و بین شهری برای آگاهسازی و ترویج مقررات راهنمایی و رانندگی حضور دارند و اقدامات لازم را انجام میدهند.
انتهای پیام/