لزوم بازنگری در جذب متخصصان در بدنه محیط زیست کشور

گروه محیط زیست خبرگزاری فارس، عبدالحمید ابراهیمی ـ کارشناس سیاست‌گذاری محیط‌زیست نوشت: در سال‌های اخیر موضوع محیط ‌زیست مورد توجه جامعه قرار گرفته است و نظام آموزش عالی نیز همگام با دنیا توانسته است با ایجاد و توسعه ظرفیت‌های خود، رشته‌ها و گرایش‌های مختلفی در حوزه محیط ‌زیست دایر کند.

 این امر از طرفی موجب بررسی تخصصی و دقیق مباحث محیط ‌زیستی می‌شود و از طرف دیگر موجب افزایش غنای کشور از نیروی انسانی متخصص خواهد شد.

 با این وجود بر اساس آمار وزارت کار در مورد میزان بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، دانش آموختگان رشته محیط زیست با نرخ بیکاری ۳۷ درصد بالاترین میزان بیکاری را دارد.

 یکی از مهمترین فرصت‌های کاری دانش‌آموختگان محیط زیست، مشاغل دولتی است. ولی در آزمون‌های استخدام فراگیر کشور که سازمان حفاظت محیط ‌زیست نیروی انسانی متخصص خود را از این طریق جذب می‌کند، در رشته‌های محیط ‌زیست شاهد پذیرش داوطلبانی از نیروهای غیر متخصص هستیم.

 به عنوان مثال برای شغل کارشناس ارزیابی توان اکولوژیک سرزمین فقط فارغ‌التحصیلان رشته‌های سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی و مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی ارشد و رشته‌های مهندسی شیمی، مهندسی عمران و مهندسی متالوژی و مواد در مقطع دکتری اجازه ثبت نام و شرکت در آزمون را دارند.

در حالی‌که هم اکنون در دانشگاه‌های کشور رشته ارزیابی محیط ‌زیست موجود است و به‌صورت تخصصی ارزیابی توان اکولوژیک سرزمین و ارزیابی اثرات توسعه بر محیط زیست را بررسی می‌کنند یا کارشناس برنامه ریزی فقط از میان فارغ‌التحصیلان رشته آمار جذب خواهند شد.

اما سال‌هاست رشته برنامه‌ریزی محیط زیست در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه تهران دایر شده و دانش‌آموختگان توانمند بسیاری دارد.

بنابراین با وجود چنین ظرفیت کارشناسی به نظر می‌رسد در مورد جذب رشته‌های مورد نیاز در حوزه محیط ‌زیست باید بازنگری لازم به‌عمل آید تا هم شاهد کاهش نرخ بیکاری دانش‌آموختگان محیط ‌زیست باشیم و هم موجبات افزایش توان فنی و کارشناسی سازمان فراهم شود.

انتهای پیام/

برچسب ها :

بازنگری متخصصان

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.