شورای اتحادیه اروپا در بیانیهای اظهار کرد، نمایندگان ۸۵ کشور و سازمان از جمله روسیه، آمریکا و عربستان در سومین کنفرانس بینالمللی "حمایت از آینده سوریه و منطقه" که به ریاست مشترک اتحادیه اروپا و سازمان ملل از ۱۲ تا ۱۴ مارس در بروکسل برگزار میشود، شرکت خواهند کرد.
به گزارش خبرآنی، این کنفرانس بر تمامی جنبههای کلیدی بحران سوریه از جمله یافتن راهکاری سیاسی، بهبود وضعیت انسانی و تقویت توسعه منطقهای تمرکز خواهد داشت. این رویداد به عنوان اصلیترین نشست درباره سوریه و منطقه در سال ۲۰۱۹ به دنبال بسیج امدادهای جهانی برای کمک به مردم سوریه و جلب حمایتهای مالی و سیاسی برای همسایگان سوریه مانند لبنان، اردن و ترکیه است. طی این کنفرانس قرار است تعدادی جلسه مذاکره از جمله جلسه مذاکره وزرای خارجه نیز برگزار شود.
در بیانیه شورای اتحادیه اروپا آمده است: نشست وزرای خارجه این کنفرانس که قرار است ۱۴ مارس برگزار شود، شرکتکنندگانی را از ۸۵ کشور و سازمان منطقهای در سطح وزرا گردهم میآورد تا تمام جنبههای کلیدی بحران سوریه از جمله بحران سیاسی، انسانی و توسعه منطقهای را بررسی کنند.
علاوه بر همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا، استرالیا، الجزایر، بحرین، مصر، هند، ایران، اردن، قزاقستان، چین، کویت، لبنان، امارات، عمان، پاکستان، روسیه، عربستان سعودی، ترکیه، آمریکا در کنار کشورهای دیگر در این کنفرانس حضور خواهند داشت. شورای همکاری خلیج فارس، اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی، نهادهای سازمان ملل، صلیب سرخ و هلال احمر و همچنین صدها سازمان غیردولتی دیگر در این کنفرانس بینالمللی شرکت خواهند کرد.
در همین حال، یک منبع وابسته به اتحادیه اروپا به خبرگزاری اسپوتنیک گفت، نمایندگان دولت سوریه به این رویداد دعوت نشدهاند.
کنفرانس وزرای امور خارجه و نشستهای مذکور به ریاست فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، یوهانس هان، کمیسیونر سیاست توسعه و همسایگی اروپا، کریستس استیلیانیدس، کمیسیونر کمکهای بشردوستانه و مدیریت بحران برگزار خواهد شد.
مارک لوکوک، هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل، گییر پدرسن، فرستاده سازمان ملل به سوریه و فیلیپو گراندی، کمیسیونر ارشد مهاجران سازمان ملل نیز نمایندگی سازمان ملل در این کنفرانس را بر عهده دارند.
در بیانیه این شورا آمده است: ابعاد نیازهای سوریه و منطقه حیرتآور هستند و تخمین شده میشود که ۱۱.۷ میلیون نفر در داخل این کشور و بیش از ۵.۶ میلیون مهاجر در کشورهای همسایه و منطقه نیازمند کمک هستند. انتظار میرود الزامات مالی برای پاسخگویی به این نیازها همچون سال ۲۰۱۸ باشد.
دومین کنفرانس با موضوع سوریه که سال گذشته میلادی در ماه آوریل برگزار شد، با شرکت نمایندگانی از ۵۷ کشور توانست ۳.۵ میلیارد یورو برای سال ۲۰۱۸ و ۳.۴ میلیارد یورو برای بازه زمانی ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ جمعآوری کند. موسسات مالی بینالمللی و دیگر اهداکنندگان نیز اعلام کردند که حدود ۱۷.۲ میلیارد یورو به عنوان وام به سوریه اختصاص میدهند.
انتهای پیام