کاخ سفید در نظر دارد از آلمان، ژاپن، کره جنوبی و هر کشوری که "میزبان" نیروهای آمریکایی هستند، ۱۵۰درصد از هزینه اعزام آنان از جمله حقوق این نیروها را درخواست کند.
به گزارش خبرآنی، خبرگزاری بلومبرگ به نقل از دهها منبع وابسته به دولت آمریکا گزارش کرده، کاخ سفید در نظر دارد از کشورهایی که نیروهای آمریکایی در آن مستقر هستند، درخواست کند یک و نیم برابر هزینه اعزام سربازان آمریکایی به خاک خود را پرداخت کنند.
چندین مقام آگاه که نخواستند نامشان فاش شود، به خبرگزاری فرانسه گفتهاند، از پنتاگون خواسته شده اطلاعاتی از هزینه نگهداری سربازان آمریکایی در کشورهای خارجی و مشارکت این کشورها در هزینههای مربوط به این نیروها جمعآوری کند. به گفته این مقامات، کشورهایی که سیاستهایشان با آمریکا "همسویی نزدیکی" دارد از تخفیف نامشخصی بهرهمند خواهند شد.
طبق گزارش بلومبرگ، دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا این طرح را شخصاً دنبال میکند؛ طرحی که تا به حال تا مرحله درخواست ۱۵۰ درصد هزینههای اعزام این نیروها در یادداشتی به جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا حین مذاکره با کره جنوبی درباره وضعیت بیش از ۲۸ هزار و ۵۰۰ نیروی آمریکایی حاضر در این کشور آسیایی پیش رفته است. این دو کشور در نهایت با پرداخت ۹۲۴ میلیون دلار از سوی سئول توافق کردند؛ مبلغی که نسبت به ۸۳۰ میلیون دلار در سال گذشته، با افزایش همراه بوده است.
به گفته دیوید اوچمانک، پژوهشگر موسسه "رند"، آلمان در حال حاضر ۲۸ درصد از هزینههای اعزام نیروهای آمریکایی در کشور خود را پرداخت میکند که حدوداً معادل یک میلیون دلار در هر سال است.
ژنرال ارشد آمریکا در اروپا در یکی از جلسات اخیر کنگره، با اشاره به "تهدید" روسیه خواستار اعزام نیروهای بیشتری شد. این درخواست در کنار درخواست دیگر آمریکا از اعضای اروپایی ناتو برای افزایش خرید تسلیحات ساخت آمریکا مطرح شد.
ترامپ از زمان کمپین انتخاباتیاش بارها از متحدان آمریکا درخواست کرده، برخورداری از "امتیاز دفاعی" آمریکا را برای واشنگتن جبران کنند اما این طرح مشخصترین پیشنهاد آمریکا برای جبران حضور نیروهای خود در کشورهای دیگر است.
گوردون ساندلند، سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا در مصاحبهای گفته است، چنین اقدامی میتواند مشارکت متحدان در این مساله نظامی را تضمین کند.
داگلاس لوت، سفیر آمریکا در ناتو در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما در این باره میگوید: مطرح کردن این مساله موجب میشود روایت غلطی مبنی ذینفع بودن این کشورها از اعزامهای آمریکا در کشورشان مطرح شود.
درک شوله، معاون سابق وزیر دفاع اوباما نیز میگوید: پایگاههای آمریکا بخش اساسی محافظت از منافع آمریکا در سراسر جهان هستند و درخواست از کشورهای میزبان نیروهای آمریکا میتواند برای واشنگتن کاملاً مخرب باشد.
ایوو دادلر، یکی دیگر از سفرای سابق دوران راست جمهوری اوباما نیز اظهار کرد، چنین اقدام "غیرمنطقی" میتواند ارتش آمریکا را به مزدوران دوفاکتو تبدیل کند.
آمریکا در سال ۲۰۱۳ در خارج از مرزهای خود حدود ۶۰۰ پایگاه داشته و طبق آمار سال ۲۰۱۷ حدود ۲۰۰ هزار نیرو در خارج از این کشور مستقر بودهاند. نیروهای آمریکایی از پایان جنگ جهانی دوم در آلمان، ژاپن و از آتشبس جنگ کره در کره جنوبی مستقر بودهاند.
انتهای پیام