ماهاتیر محمد، امروز (جمعه) با نخست وزیر منطقه خودمختار تازه تشکیل شده مسلماننشین جنوب فیلیپین و رهبر گروه موسوم به "جبهه آزادیبخش اسلامی مورو" در شهر مانیل دیدار کرد.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری فرانسه، چند روز پیش "الحاج مراد ابراهیم" طی مراسمی از سوی رودریگو دوترته، رییس جمهور فیلیپین به عنوان نخست وزیر منطقه خودمختار بنگسامورو در جنوب فیلیپین منصوب شده و تا سال ۲۰۲۲ زمام امور را به دست خواهد داشت.
مراد ابراهیم که رهبر گروه جدایی طلب موسوم به"جبهه آزادی بخش اسلامی مورو" در جنوب فیلیپین بوده، اظهار کرد که ماهاتیر محمد، نخست وزیر مالزی در دیداری که این دو در شهر مانیل پایتخت این کشور داشتند، وعده داده، مالزی به موفقیت اجرای توافق صلحی که به موجب آن مراد ابراهیم به رهبری این منطقه خودمختار منصوب شد، کمک خواهد کرد.
مراد ابراهیم بر اساس توافق صلحی با دولت فیلیپین که با میانجیگری مالزی به دست آمد، ماه گذشته میلادی همراه با چند فرمانده دیگر این گروه به عنوان مقامهای محلی این منطقه خود مختار مسلمان نشین جنوب فیلیپین منصوب شدند.
ماهاتیر محمد در آخرین روز سفرش به شهر مانیل به دیدار مراد ابراهیم رفت. او در جریان این سفر مذاکرات عمدهای با رودریگو دوترته رییس جمهور فیلیپین بر سر مسائلی شامل مبارزه با شبه نظامیان وابسته به داعش در منطقه میندانائو در جنوب این کشور داشت.
نبیل تان ، یک مقام فیلیپینی که در نشست ماهاتیر محمد با مراد ابراهیم حضور داشته است، گفت: ماهاتیر محمد در این نشست به مراد ابراهیم گفت، کاری که آسان است، شلیک کردن و کشتن است، اما کاری که سخت است، توسعه کشور است و مراد ابراهیم نیز حرف او را تایید کرده است و گفته است که این توسعه و تغییر شکل در سازمان ما مرحله بعدی مبارزه ما است.
همچنین به گفته مراد ابراهیم، ماهاتیر محمد به او گفته است، اگر صلح وجود داشته باشد همه چیزهای دیگر نیز با آن خواهند آمد. او خاطر نشان کرد: او ما را واقعا تشویق کرده است.
مراد ابراهیم به آسوشیتد پرس گفت: من به ماهاتیر محمد اولویت ها و چالشهایمان را توضیح دادم و بخشی از چالش های ما این است که به مقامات دولتی تغییر شکل پیدا کنیم و ما میخواهیم برنامههایی داشته باشیم که به نفع مردم باشند.
بر اساس توافق صلحی که با میانجیگری دولت مالزی در فیلیپین حاصل شد ، گروه تحت رهبری مراد ابراهیم هدفش برای ایجاد یک کشور اسلامی مستقل در فیلیپین را در ازای دریافت خودمختاری کنار گذاشته است.
از سال جاری میلادی و در پی سه مرحله گروه شورشی تحت رهبری مراد ابراهیم که برآورد شده شامل ۴۰ هزار شبه نظامی و دارای دست کم هفت هزار قبضه سلاح است، منحل می شود.
مراد ابراهیم، گفت: در دو ، سه ماه آینده اولین بخش بزرگ از این شبه نظامیان شامل ۱۲ هزار نفر به همراه سلاحهایشان قرار است، به زندگی عادی برگردند.
انتهای پیام