به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، مهدی جمالی نژاد رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور که بعداز ظهر دوشنبه 13 اسفند در دومین جشنواره کشوری ایمنی رانندگان حرفهای سخن می گفت، افزود: بر اساس آمارها تعداد تلفات ناشی از تصادفات درون شهری در 9ماهه اول امسال 3257 نفر بوده که نسبت به 9ماهه اول سال قبل که 3290 نفر بوده، کاهش یافته ولی تعداد تلفات ناشی از تصادفات برون شهری در 9 ماه اول امسال 8685 نفر بوده که نسبت به 9 ماهه اول سال 96 که 8546 نفر بوده از رشد 1.6 درصدی برخوردار است.
وی اضافه کرد: تعداد تلفات ناشی از تصادفات جاده های روستایی در 9ماهه اول سال جاری 908 نفر بوده که نسبت به مدت مشابه در سال 96 که 837 نفر بوده از رشد 8.5 درصدی برخوردار است که افزایش این آمار نگران کننده، نیازمند توجه تمامی مسوولان و دستگاه های ذیربط می باشد.
رییس شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور در ادامه گفت: مجموع تلفات ناشی از تصادفات ترافیکی درون شهری و برونشهری و روستایی طی 9 ماهه اول سال 97 در مجموع 12 هزار و 850 نفر بوده که نسبت به 12 هزار و 773 نفر در مدت مشابه سال 96 از رشد شش دهم درصدی برخوردار است.
جمالی نژاد همچنین اظهار کرد: در حالی شاهد این رشد تلفات ناشی از تصادفات ترافیکی داخل حریم شهرها هستیم که قرار بود مطابق قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور این تلفات هر سال 10 درصد کاهش یابد و همچنین بر اساس احکام برنامه ششم توسعه می بایست تا پایان برنامه ششم میزان تلفات به تعداد ۱۰ هزار وسیله نقلیه ۳۱ درصد کاهش داشته باشد.
وی در ادامه، یکی از عوامل مهم در این زمینه را افزایش آگاهی، دانش و تجربه رانندگی، ترویج فرهنگ ایمنی و آموزش ایمنی ترافیک عنوان نمود و گفت: این موضوعات باید توسط شهرداریها و ارگانها و سازمانهای مختلف نظیر وزارت آموزش و پرورش و سازمان صدا و سیما برای همه اقشار جامعه بخصوص رانندگان و اپراتورهای سیستم حملونقل پیگیری گردد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور تصریح کرد: بنابراین تبحر و تجربه در رانندگی نقش بسزایی در کاهش تصادفات داشته و رانندگان با رعایت اصول ایمنی میتوانند مرگ و میر و آسیبهای ناشی از حوادث ترافیکی را کاهش داده و موجب کاهش زیانهای مالی و اقتصادی جبرانناپذیر، کاهش اثرات اجتماعی به مراتب ناگوارتری از جمله از هم پاشیدگی کانون خانواده، بروز انواع ناراحتیهای روحی- روانی شوند.
جمالی نژاد همچنین با بیان اینکه علی رغم اقدامات مختلف طی سالهای متمادی مشکلات ترافیکی شهرهای بزرگ و کلانشهرها هنوز برطرف نشده، تصریح کرد: کاهش مشکلات این حوزه نیازمند توجه و همکاری و همفکری تمامی دست اندرکاران مدیریت شهری و حمل و نقل شهری است و لازم است در کنار اقدامات زیرساختی، اقداماتی هم در زمینه ترویج فرهنگ صحیح ترافیکی و ارتقاء ابعاد گوناگون آن و در اولویت قرارگرفتن توسعه حمل و نقل پاک و حمل و نقل عمومی انجام شود.
وی همچنین از جمعیت طرفداران ایمنی راهها که برگزار کننده دومین جشنواره کشوری ایمنی رانندگان حرفهای بود، قدردانی نمود و خواستار مشارکت جدی تشکل های غیردولتی و سازمان های مردم نهاد در حوزه کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی و گام دوم پیشرفت و توسعه کشور شد.
انتهای پیام/