کمیسیونر حقوق بشر سازمان ملل امروز چهارشنبه در گزارشی سالانه از سیاستهای برخی دولتها شامل رژیم صهیونیستی، آمریکا، عربستان، هند و چین انتقاد کرده و در همین راستا از اقدام رژیم صهیونیستی در رد گزارش این سازمان در خصوص ارتکاب جنایت جنگی از سوی نیروهای امنیتی این رژیم در سرکوب معترضان نوار غزه اظهار تأسف کرد.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رویترز، چند روز پیش بازرسان مستقل سازمان ملل اعلام کردند که نیروهای امنیتی اسرائیل احتمالاً با به شهادت رساندن ۱۸۹ فلسطینی و زخمی کردن بیش از ۶۱۰۰ تن از آنها در تظاهرات هفتگی معترضان نوار غزه در سال گذشته میلادی، مرتکب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت شده است.
میچل باچله، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل در سخنرانی خطاب به شورای حقوق بشر این سازمان گفت: تمامی طرفها با نزدیک شدن به سالگرد آغاز این اعتراضات در تاریخ ۳۰ مارس خویشتنداری به خرج دهند.
او همچنین از عربستان سعودی خواست فعالان زنی که در راه دفاع از حقوق زنان در این کشور به زندان افتاده و در معرض شکنجه قرار گرفتهاند را آزاد کند.
باچله در این سخنرانی تاکید کرد: آزار فعالان صلح طلب آشکارا مغایر با روح اصلاحات جدید در عربستان است.
باچله در عین حال اظهار داشت، در خصوص تنشها میان هند و پاکستان در منطقه کشمیر نگران است و دو کشور را تشویق میکند تا از ناظران مربوط به دفتر وی به منظور نظارت بر وضعیت میدانی دعوت به عمل آورد.
او در این سخنرانیاش که به منظور ارائه یک گزارش سالانه انجام شد گفت: من در خصوص تداوم تنشها در منطقه کشمیر نگران هستم و هم هند هم پاکستان را تشویق میکنم از ناظران دفتر من به منظور نظارت بر وضعیت میدانی و کمک به هر دو کشور برای رسیدگی به مسائل حقوق بشری که باید در راهحل مربوط به درگیری لحاظ شوند، دعوت کنند.
این مقام ارشد حقوق بشر سازمان ملل در عین حال به هند هشدار داد که سیاستهای اختلاف برانگیزش در داخل این کشور میتواند باعث تضعیف رشد اقتصادیاش شود. وی در عین حال به هند هشدار داد، دستور کارهای سیاسی که در پیش گرفته باعث به حاشیه راندن آسیب پذیرها در جامعه نابرابر این کشور خواهد شد.
او تصریح کرد: ما گزارشهایی دریافت کردیم که نشان میدهند در هند آزار و اذیت و هدف قرار گرفتن اقلیتها به ویژه مسلمانان و اعضای گروههای به حاشیه رانده شده و محروم نظیر اقوام "دالیت" و "ادیواسیس" افزایش یافته است.
این کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل در عین حال نسبت به سیاستهای مهاجرتی آمریکا اظهار نگرانی کرد.
باچله خاطر نشان کرد: در آمریکا پروتکلهای مهاجرتی جدید که دسترسی به پناهندگی و دیگر شکلهای حمایت از حقوق بشر را محدود کرده و مهاجران را در مرز وادار به انتظار برای فرآیندها بدون رویههای لازم برای حمایت از آنها میکنند مایه نگرانی است.
این مقام ارشد حقوق بشری سازمان ملل در ادامه به انتقاد از فرانسه پرداخت. وی از نحوه برخورد مقامهای فرانسوی با بحران اعتراضات جلیقه زردها انتقاد کرد. باچله در پی بروز مجدد خشونتها علیه معترضان این جنبش در هفته شانزدهم برگزاری تظاهراتشان، خواهان انجام تحقیقاتی در مورد "استفاده افراطی مقامهای فرانسوی از زور علیه معترضان" شد.
باچله تصریح کرد: ما دولت فرانسه را تشویق می کنیم به این که گفتوگو با معترضان را در پیش بگیرد و فورا خواهان انجام تحقیقاتی جامع در مورد تمامی موارد استفاده افراطی از زور که گزارش شده، هستیم.
باچله در عین حال گفت که به دنبال دسترسی به چین برای بررسی گزارشها درباره بازداشتهای خودسرانه و ناپدید شدن اعضای اقلیتها به ویژه در منطقه سین کیانگ و در میان اویغورها است.
باچله تاکید کرد: ثبات در سین کیانگ که محور ابتکار عمل کمربند و جاده چین است را میتوان با سیاستهایی که احترام مقامهای چین به حقوق بشر را نشان دهند تقویت کرد.
انتهای پیام