به گزارش گروه دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی به نقل از مرکز خبر شورایعالی انقلاب فرهنگی، نخستین جشنواره اینفوگرافیک رسم سرخ چهل سال ایثار و پایداری به همت بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این جشنواره معاون فرهنگ و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و ورود به عرصه گام دوم انقلاب خاطرنشان کرد: بقا و استمرار هر فرهنگی مدیون و مرهون محتوا و شکل است.
وی افزود: از لحاظ محتوا به برکت ظرفیت های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نقاط قوت بسیاری را به دست آورده ایم که امیدواریم در آغاز چهل ساله دوم انقلاب نیز در زمینه شکل و قالب به پیشرفت به سزایی دست پیدا کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین کاویانیراد ادامه داد: بیش از دو میلیون سند مکتوب در اختیار ماست که اگر همین مجموعه ارزشمند بتواند به عنوان سوژه در کنار تولید کتاب و مقاله در دسترس مردم قرار بگیرد، قطعاً گام بسزایی در عرصه ترویج فرهنگ برداشته خواهد شد.
وی افزود: علیرغم زمان کوتاه فراخوان شرکت دراین جشنواره قریب به 300 اثر به دبیرخانه ارسال شده و مورد ارزیابی قرار گرفته است که از برگزیدگان این جشنواره تقدیر به عمل خواهد آمد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه این نشست، سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدا با سلام و درود به شهدای گرانقدر دوران انقلاب و جنگ تحمیلی و سلام بر حضرت سیدالشهدا که بزرگترین تصویر برداری زیبایی ها بود وقتی در اوج بلا می فرمود ما رایت الا جمیلا، ذهن زیبا بین حسینی، الحق الگویی برای امیدواری و زیبابینی برای ماست. ایشان در ادامه طی سخنرانی تحت عنوان: "سواد اطلاعات تصویری"، گفت: امروز ما با انباشت و تراکم دادهها مواجهیم که در هیچ مقطعی از تاریخ این وسعت دسترسی و تراکم اطلاعات و داده وجود نداشته است.
وی افزود: کاربران اینترنت در جهان از مرز چهار میلیارد و دویست میلیون گذشته اند و تعداد وب سایت های جهان به یک میلیارد و هشتصد میلیون رسیده است، ضمن آنکه تعداد ارسال ایمیل ها از مرز 16 تریلیون در سا جاری گذشته است. این ها و صدها آمار دیگر اطلاعات و ارتباطات نشان می دهد ما وارد جهان پر ارتباط مجازی شده ایم و فضای فرامحلی فرهنگ و ارتباطات بصورت انفجاری توسعه پیدا کرده است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: امروزه صحبت از تبدیل اطلاعات به داده ها و داده ها به "دادههای تصویری" است و از این رو داده و اطلاعات به عنوان سطح دوم واقعیت تلقی می شوند که در عرصه گسترده ای بروز داشته است.
وی ادامه داد: امروز با پدیده نانوبایواینترنت داده ها مواجه هستیم که خلق خیره کننده ای از دانش بشری را به همراه دارد که موجب اتصال دیوایس های ارتباطی به موجودات زنده در مقیاس نانو می شود. .
عاملی افزود: در سال 2019 هشتاد درصد ترافیک اینترنت مربوط به دادههای تصویری است و هرچه جلوتر برویم عرصه تصویر اهمیت بیشتری پیدا میکند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در کنار آسیبها و کاستیهایی که در دوران کنونی با آن مواجه هستیم، با ظرفیتهای جدید بسیاری هم روبرو هستیم.
وی ادامه داد: اکنون زمان از ساختار خطی که در آن اتفاقات به نوبت و یکی یکی رخ می داد وارد عرصه زمان موازی و "همزمانیهای ارتباطی فرامحلی" شده است که در آن چندین اتفاق میتواند در یک لحظه و به طور همزمان اتفاق بیفتد و این نشان دهنده قدرت زمان برای آسایش انسان در عرصه زندگی است.
عاملی خاطرنشان کرد: یکی از شاخصهای اندیشه اسلامی تسهیل زندگی مردم و رفع کرب است.
وی افزود: این فضای موازی و قدرتمندی زمان در این محیط قابلیتهایی دارد که می تواند باعث ایجاد عدالت نهادینه و شفافیت نسبت به نحو توزیع سرمایههای ملی شود.
عاملی گفت: امروزه ما با نظام الگوریتمی جدید و باز مواجه هستیم که قدرت مبتنی بر "فرآیندهای سیستمی" را تأمین میکند.
وی ادامه داد: الگوریتم مدیون اندیشمند بزرگ ایرانی خوارزمی بزرگ است که امروزه منطق ریاضی او نام عصر معاصر را به خود اختصاص داده و از "عصر الگوریتم" صحبت میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: از همین رو است که مقام معظم رهبری می فرمایند اگر میخواستم شغلی را انتخاب کنم حتماً راهبری فضای مجازی را انتخاب میکردم.
وی افزود: با همین اشراف رهبری بود که ایشان 30 سال قبل دستور تأسیس مرکز کامپیوتری علوم اسلامی را دادند و همواره بر محوریت و اهمیت علم و فنآوری تاکید داشته اند. ایشان در حکم دوم شورای عالی فضای مجازی تبدیل ایران به عنوان قدرت سایبری در طراز قدرت های سایبری جهان را خواستار شده اند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران تأکید کرد: سواد اینترنتی فضایی برای تبدیل تهدید به فرصت و توانمندسازی علمی و تحلیلی جامعه است. باید توجه داشت در نظام های تربیتی که صرفا بر مراقبت و کنترل مبتنی است، در یک دوره زمانی کوتاه موفق است ولی به محض مواجه فرد با چالش دچار بحران می شود. لذا هم در تربیت خانوادگی و فردی و هم در تعلیم و تربیت اجتماعی باید بر "توانمند سازی فرهنگی و اجتماعی" تاکید کرد. فرد دانا، از توانائی برخوردار است؛ لذا دانائی پایه اصلی توانائی است.
وی ادامه داد: ما ناگزیر هستیم در حین عبور از مسیر تهدیدات موجود، فضای مطلوب خودمان را بسازیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اکنون جامعه غرب با معضل تنهایی روبرو است چنان که انگلستان وزیر تنهایی منصوب می کند. ما با تکیه بر ارزش های الهی می توانیم یک جامعه به هم پیوسته، مسئولیتپذیر و اهالی وفادار به اعضاء جامعه را به وجود بیآوریم و گرفتار آفت بزرگ تنهائی در جهان ارتباطات نشویم.
وی افزود: جهان امروز جهان هنرنمایی تصویری است که باید در این عرصه به تقویت ظرفیت ها اقدام کرد.
عاملی گفت: ما باید فضای عمل خودمان را مبتنی بر خلاقیتهای الهی در فضای اینترنت ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: در تحقیقات اثبات شده است که پردازش ذهنی نسبت به تصویر 60000 برابر پردازش متنی است. به عبارت تصویر ماندگار بیشتری هم به لحاظ یادگیری و هم به لحاظ ماندگاری ذهنی دارد. پس باید برای جهان تصاویر اهمیت شصت هزار برابر قائل بود. از این رو باید در این جهان تصاویر قدرتمندتر شویم تا جلوههای الهی را در این عرصه به نمایش بگذاریم. امروز باید به اطلاعات تصویر و همچین دادههای تصویری که به نوعی عرصه واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده نیز هست، اهمیت داد که کاربردهای فراگیر در تحلیلهای آماری و فهم دقیق تر جهان جدید دارد.
انتهای پیام/