نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت تاکید کرد، کشورهایی که برخی از آنها عضو دائم شورای امنیت نیز هستند تروریسم سیاسی خود علیه سوریه را از طریق تحمیل اقدامات اقتصادی ظالمانه یک جانبه بر این کشور با تروریسم اقتصادی تکمیل میکنند. وی بر ضرورت عدم سیاسیکاری موضوعات انسانی و توقف تروریسم، مساله اصلی درد و رنج سوریها، تاکید کرد.
به گزارش خبرآنی، بشار جعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت پیرامون وضعیت این کشور، گفت: شورای امنیت پنج سال پیش در سال ۲۰۱۴ قطعنامه شماره ۲۱۳۹ درباره وضعیت انسانی سوریه را تصویب کرد و من آن روز تاکید کردم حمایت انسانی از سوریها تنها از طریق هماهنگی قول و عمل، اجتناب از سیاسیکاری موضوعات انسانی و توقف تروریسم امکانپذیر است. بنابراین اقداماتی که گروههای تروریستی از جمله گروههای وابسته به تشکیلات القاعده انجام میدهند، دلیل اصلی درد و رنج انسانی مردم سوریه است.
وی افزود: چگونه ممکن است کشورهایی که برخی از آنها عضو دائم شورای امنیت هستند، ادعا میکنند به وضعیت انسانی در سوریه توجه دارند، حال آنکه از تروریسم حمایت کرده، نیروهای خود را به صورت غیرقانونی در سوریه مستقر و پشت سر هم به این کشور حمله میکنند؛ مسالهای که علاوه بر تخریب زیرساختهای مدنی منجر به شهادت و زخمی شدن هزاران غیرنظامی سوری شده که اکثر آنها کودکان و زنان هستند.
جعفری تصریح کرد: سرهنگ فرانسوی فرانسوا رژی لوگریه که مسؤولیت هدایت توپخانه این کشور در ائتلاف متجاوز غیرقانونی علیه سوریه را برعهده دارد در یادداشتی که نشریه دورهای "ناسیونال دیفنس ریویو" منتشر کرد به جنایتها و قتل عامی که این ائتلاف مرتکب شد اذعان کرده و نوشت: زیرساختهای اصلی را تخریب کردیم و ائتلاف بر روی کاهش تلفات خود تمرکز کرد و این مساله منجر به افزایش تعداد کشته شدگان غیرنظامی و سطح ویرانیها شد. این سرهنگ فرانسوی در ادامه مینویسد: در چند شهرک سوریه باید آنچه در شهرک هجین رخ داده، اتفاق بیفتد تا ما متوجه شویم که روند اشتباهی را در پیش گرفتهایم و ائتلاف میتواند نیروهای تندرو را با سرعت بیشتری از طریق اعزام تنها ۱۰۰۰ سرباز از بین ببرد، چرا ما ارتش داریم و جرأت نمیکنیم از آن استفاده کنیم.
وی افزود: باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا از نیاز ائتلاف بینالمللی به ۳۰ سال برای نابودی تروریسم در سوریه صحبت کرد. اظهارات او با سخنان لوگریه همخوانی دارد تا تاکید بر این اعلام چندباره سوریه باشد که اعلام کرد، هدف این ائتلاف غیرقانونی هیچ روزی مبارزه با تروریسم نبوده بلکه به دنبال سرمایهگذاری در آن برای هدف قرار دادن پتانسیلهای سوریه، طولانی کردن مدت زمان جنگ تحمیلی بر این کشور و غرق کردن کشورها و ملتهای منطقه در آشوب درگیریهای خیالی است.
جعفری تاکید کرد: برخی کشورها تروریسم سیاسی علیه سوریه را با تروریسم اقتصادی تکمیل میکنند که به لحاظ ظلم، اجحاف و خروج از مشروعیت بینالمللی دست کمی از تروریسم سیاسی ندارد. این کشورها به جای بازگشت از اشتباه خود از طریق تحمیل تدابیر اقتصادی ظالمانه بر مردم سوریه، همه جوانب زندگی روزانه آنها را تحتالشعاع قرداده و علاوه بر درد و رنج سوریها به دنبال آثار این تدابیر وحشیانه بر بخش برق، نفت و گاز، مانع از توانمند شدن آنها برای تامین احتیاجات خود از جمله غذا، دارو و شیر کودک شده است. سوریه چند برابر کمکهای مشروطی که برخی کشورها به سوریه ارائه میدهند را به دلیل خسارتهای وارد شده از طریق تدابیر اقتصادی این کشورها بر اقتصاد ملی و تعاملات تجاری بینالمللی سوریه از دست میدهد.
جعفری ادامه داد: کشورهایی که برخی از آنها عضو دائم شورای امنیت هستند به سنگاندازیها ادامه داده و مانع از بازگشت آوارگان سوری به مناطق زندگی خود پس از آزادسازی آنها از کنترل تروریسم میشوند و اقدام انسانی و توسعه را به شروط سیاسیکاری ربط میدهند که با اصول عمل انسانی مغایرت دارد. گزارشهای سازمان بینالملل پیرامون وضعیت انسانی سوریه همچنان بر به اصطلاح "منابع باز" تکیه دارند و شورای امنیت ماه میلادی گذشته اعلام کرد، اقدام یکی از خبرنگاران مجله "اشپیگل" آلمان به جعل اخبار پیرامون سوریه در طول سالها جهت شیطنت علیه دولت سوریه بوده است.
وی تصریح کرد: یکی از کارمندان شبکه "بی بی سی" انگلیس به نام ریام دالاتی تاکید کرد، صحنههایی که گفته شده در بیمارستان دوما به دنبال حمله شیمیایی ادعایی گرفته شده تنها یک نمایش ساختگی است؛ مسالهای که موجب شد این شبکه نتایج تحقیق خود را رد کند. اگر این تحقیق حادثه ادعایی را تایید میکرد کشورهای متخاصم با سوریه داستان خود را تصدیق و آن را بهانهای برای آغاز حمله سهگانه دیگر بر سوریه قرار میدادند.
جعفری تاکید کرد: برخی کشورها به ویژه غرب همچنان از بقایای گروههای تروریستی حمایت و حفاظت کرده و توقف استفاده سیاسی از این تروریسم و بازگرداندن تروریستهای خود را رد میکنند. سیاستهای برخی کشورها قطعنامههای شورای امنیت به ویژه در زمینه مبارزه با تروریسم را به کالایی تبدیل کرده که با آنها در بازار سیاه مشابه بازار بردهفروشان داعش به تجارت میپردازند.
وی بار دیگر بر درخواست سوریه درباره همکاری صادقانه با این کشور بر اساس احکام قطعنامه ۱۸۲/۴۶ در سایه احترام تام به حاکمیت ارضی آن تاکید کرد و گفت: در صورت دور شدن عامل خارجی مانع همکاری دولت سوریه و هلال احمر این کشور از سویی و شورای امنیت از سوی دیگر میتواند موجب تحقق ارسال دومین کمکها به اردوگاه الرکبان تحت اشغال نیروهای آمریکا و تروریستهای مستقر در آن شده و کمکهای حیاتبخشی در زمینه خدمات بهداشتی به ساکنان این اردوگاه ارائه دهند.
جعفری تصریح کرد: دولت سوریه با هماهنگی با طرف روس دو گذرگاه انسانی برای فراهم کردن شرایط جهت خروج امن غیرنظامیان تحت بازداشت نیروهای آمریکایی و گروههای تروریستی وابسته به آن باز کرد و سوریه خواستار پایان دادن به حضور غیرقانونی آمریکاییها و باندهای تروریستی تحت حمایت این کشور و پایان دادن به درد و رنج ساکنان الرکبان است که اکثر آنها بر اساس پرسشنامه اخیر سازمان ملل مایل به بازگشت به مناطق تحت کنترل دولت هستند.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل از شورای امنیت خواست به ارزشهای قوانین بینالمللی اصول کنوانسیون ژنو عمل و مانع از استفاده از مساله کمکهای انسانی به عنوان وسیلهای برای برهم زدن ثبات کشورها یا مداخله در امور داخلی آنها شود؛ مسالهای که امروز آشکارا در ونزوئلا تکرار میشود.
جعفری در واکنش به اظهارات نماینده فرانسه هم گفت: او اعتقاد دارد که دولت سوریه تنها با ۴۰ درصد از درخواستها برای ارسال کمک موافقت کرده و این کاملاً نادرست است، زیرا گزارش دبیرکل که در شورای امنیت ارائه شد و این شورا بر آن استناد دارد به موافقتهای دولت سوریه با همه درخواستهای برنامه جهانی غذا، کمیساریایی عالی امور آوارگان، یونیسف، کمیته بینالمللی صلیب سرخ، سازمانهای بینالمللی غیردولتی برای ارسال غذا، کالاهای امدادی یا خدمات بهداشتی و واکسیناسیون اشارهای نکرده است و درباره این نقص اطلاعات گزارش دبیرکل باید دفتر سازمان ملل در هماهنگی امور انسانی مورد بازخواست قرار بگیرد.
انتهای پیام