به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی و گردشگری خبرگزاری فارس، همزمان با میلاد بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) و گرامیداشت روز زن، مراسم اختتامیه نمایشگاه «شمیم ریحان» در موزه ملک برگزار شد.
در این نمایشگاه که ٢٤ بهمن ماه گشایش یافت، ٥٢ اثر نسخ و ثلث از ٢٤ بانوی خوشنویس قرآنی به نمایندگی از تمامی بانوان هنرمند قرآنی دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران به نمایش گذاشته شد.
در این مراسم، حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر ملی ایران با گرامیداشت میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) و روز مادر اظهار داشت: این افتخار بنده است که فرصتی نصیبم شد تا در جمع عزیزانی قرار بگیرم که ویژگی ممتاز و منحصر به فردی دارند و آن کتابت قرآن کریم است.
وی افزود: خداوند این ویژگی را به بندگان خاص خود اعطا میکند و بنده برای بانوانی که در این عرصه فعالیت میکنند، آرزوی توفیق دارم.
رئیس انجمن آثار و مفاخر ملی ایران با بیان اینکه خط و خوشنویسی برای ما مسلمین فوقالعاده مهم است، گفت: این در حالی است که در جهان معاصر شاهد افول خط به ویژه نسخ و ثلث بودهایم.
وی خطاب به خوشنویسان حاضر در مراسم گفت: من به عنوان کسی که در حوزه خطوط اسلامی کار میکند مبلغ شما خواهم بود.
وی با طرح این سوال که چرا در تمدن اسلامی اشرف صنایع و هنرها، خوشنویسی است؟ گفت: شاید در نگاه اول دلیل این موضوع تقدس کلمات باشد و آنکه حافظ قرآن بود زبان فارسی را به جایگاهی رساند که بعید میدانم که تا سالها بعد هم کسی بیاید و حافظ را کنار بزند.
رئیس انجمن آثار و مفاخر ملی ایران تاکید کرد: خوشنویسی به جلال و جمال آراستن کلمات است و هرچه در عالم وجود دارد، کلمات خداست.
وی با بیان اینکه خوشنویسی نه یک فن بلکه یک هنر است، گفت: در تمدن اسلامی صاحب هنر، صاحب کشف و شهود است.
وی در پایان گفت: هیچ تمدنی مثل ما در باب رمز و راز حروف صحبت نکرده و اگر هنرمند خوشنویس مشقِ خیال کند بیشک به تصرف در عرفان خواهد رسید.
انتهای پیام/