مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اعلام کرد، تصمیم انگلیس درباره تحریم همه شاخههای حزبالله و توصیف این حزب به عنوان یک "گروه تروریستی" یک تصمیم داخلی است و بر موضع این اتحادیه تاثیری نمیگذارد.
به گزارش خبرآنی، به نقل از الیوم السابع، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد، تصمیم انگلیس درباره تحریم همه شاخههای حزبالله و توصیف این حزب به عنوان یک "گروه تروریستی" یک تصمیم داخلی بوده و توسط کشوری اتخاذ شده که همچنان عضو اتحادیه اروپاست، اما این تصمیم به خود انگلیس بازمیگردد و بر موضع اروپا که بدون تغییر است تاثیری نمیگذارد. موضع اروپا بر درج شاخه نظامی حزبالله در "لیست تروریستی" تاکید دارد و شاخه سیاسی این حزب را جزء لیست تروریسم به حساب نمیآورد.
وی در نشست خبری مشترک با جبران باسیل، وزیر خاجه لبنان در وزارت خارجه این کشور گفت، اتحادیه اروپا از لبنان در مقابله با مشکلات و چالشهای پیشرو حمایت میکند و آماده هماهنگی با این کشور به منظور عبور از این چالشهاست.
وی افزود، با وزیر خارجه لبنان پیرامون وضعیت سوریه و مقدمات کنفرانس بروکسل که قرار است در ماه مارس برگزار شود و نیز درباره آینده این کشور و حمایت از اقدامات نماینده جدید سازمان ملل در دمشق با هدف دستیابی به راهحلهای پایان دادن به جنگ سوریه بحث و تبادلنظر کرده است.
موگرینی ادامه داد، در این نشست قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت به عنوان رکن اصلی کمک به سوریها برای پایان دادن به جنگ، دستیابی به صلح و فراهم کردن شرایط بازگشت امن و داوطلبانه برای آوارگان سوری مورد بررسی قرار گرفت.
این مقام مسئول با بیان اینکه تمایل آوارگان سوری برای بازگشت به کشورشان در شرایط امن را شنیده است، ابراز امیدواری کرد این اتفاق در زودترین زمان ممکن رخ دهد. وی افزود، اتحادیه اروپا همه تلاش خود را از دو جنبه سیاسی و اقتصادی برای کمک به این روند به کار خواهد بست.
موگرینی گفت: بار دیگر تکرار میکنم که جنگ سوریه هنوز پایان نیافته و ما به اقدام سیاسی تحت رهبری سازمان ملل در سایه اقدامات کمیساریای عالی این سازمان در امور آوارگان اعتقاد داریم.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد، کنفرانس بروکسل از طریق حمایت از کشورهای میزبان آوارگان، حمایت بینالمللی و منطقهای از سوریه، فرصتی برای اتحادیه اروپا فراهم میکند تا حمایت خود را از لبنان، اردن، ترکیه و دیگر کشورهای میزبان آوارگان سوری در منطقه نشان دهد.
وی افزود، اتحادیه اروپا نمیخواهد سوریه از اولویتهای جامعه بینالملل حذف شود و این اتحادیه به تلاش خود بر حل بحران سوریه به شیوه دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی ادامه خواهد داد.
باسیل هم در این نشست خبری گفت، در خصوص بحران سوریه همه بر سر راهحل دائمی یعنی بازگشت امن آوارگان اتفاق نظر دارند و لبنان اطمینان دارد که اتحادیه اروپا برای تامین شرایط بازگشت آوارگان سوری کمک خواهد کرد.
وی در ادامه گفت، روابط میان لبنان و اتحادیه اروپا مستحکم است و کمک واقعی که لبنان از این اتحادیه میخواهد افزایش صادراتهای لبنان به اروپاست.
انتهای پیام