تیزر: مجموعه گفتارهایی درباره‌ی انقلاب پس از 40 سالگی؛ خبرآنی ایده‌های صاحب‌نظران را به بحث می‌گذارد

به گزارش خبرنگار سیاسی ‌پایگاه خبری خبرآنی، انقلاب اسلامی ایران در چهل‌سالگی در شرایطی قرار دارد که گذشته او قابل ارزیابی است، نقاط قوت او قابل ارجاع است و آسیب‌هایش نیز تا حد زیادی روشن. آنچنان که در بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب نیز با دلالت‌‌های روشن استدلال شده است، انقلاب اسلامی در این 40 سال گذشته‌ای دارد که می‌توان به آن افتخار کرد و به آینده نیز امیدوار بود، با این حال ضعف‌ها و کاستی‌ها و نقص‌هایی نیز دارد که یک آسیب‌شناسی درست از آن، گام بسیار مهمی برای رفع نواقص و آماده‌سازی یک زمینه برای پیشرفت همه جانبه‌ در آینده است.

یکی از مهمترین نیازهای موجود برای زمینه‌سازی یک پیشرفت همه‌جانبه، "ایده‌"ها و اندیشه‌هایی است که بتوان آن را به عنوان "دکترین" در زمینه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و ... "راهنمای عمل" قرار داد و بر مبنای آن پیش رفت. و البته تعداد صاحب‌نظرانی که همزمان با «توصیف» وضعیت و «تحلیل» ضعف‌ها و قوت‌ها، «توصیه» و تجویز‌های روشنی نیز برای آینده داشته باشند، بسیار زیاد نیست.

‌پایگاه خبری خبرآنی بر همین مبنا در تلاش است از طریق گفت‌وگو با جمعی از صاحب‌نظران با دیدگاه‌ها و سلایق مختلف، ایده‌های آنان را برای دوران پس از چهل‌سالگی انقلاب اسلامی اخذ و آن را با سایر اهالی فکر و نظر به مباحثه بگذارد. در اولین گام گفت‌وگوهایی با آقایان محمدباقر خرمشاد، محمدرضا تاجیک و محمدجواد لاریجانی که هر سه از اساتید دانشگاه و صاحب‌نظر در مسائل سیاسی و اجتماعی هستند انجام شده و برخی ایده‌ها به بحث گذاشته شده است. این سه گفت‌وگو پیش از صدور بیانیه راهبردی رهبر معظم انقلاب درباره گام دوم انقلاب انجام شده، با این حال بخشهای مهمی از آن می‌تواند با توصیفات و دغدغه‌ها و مطالب مطرح شده در این بیانیه مرتبط باشد.

در یکی از اولین نمونه‌‌های این ایده‌ها، محمدباقر خرمشاد استاد دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است که برای دهه پنجم انقلاب اسلامی باید از انقلاب‌ کبیر فرانسه الگو بگیریم و «جمهوری‌ سوم» را به راه بیندازیم. او توصیفی از وضعیت «جمهوری اسلامی در برون» و «جمهوری اسلامی در درون» را به عنوان مقدمه‌ای برای ایده مرکزی خود بیان و در ادامه نیز راجع به حدود و ثغور این ایده صحبت می‌کند اما همین ایده به نوعی با مخالفت محمدجواد لاریجانی و محمدرضا تاجیک همراه است و این دو استاد دانشگاه نظرات دیگری برای تقویت کارآمدی جمهوری اسلامی بعد از 40 سالگی دارند.

بدیهی است که انتشار هرکدام از این ایده‌ها ضرورتاً به معنای موافقت یا مخالفت ‌پایگاه خبری خبرآنی با آن ایده‌ها نیست اما ضرورت شکل‌گیری چنین بحث‌هایی برای مطرح شدن ایده‌های مختلف عملی برای ارتقای کارآمدی جمهوری اسلامی در آینده بسیار مسجل است و این چیزی است که خبرآنی یقیناً با آن موافقت دارد و بر اساس رسالت رسانه‌ای خود در این راستا می‌کوشد گامی بردارد.

گفتگو با جمع دیگری از صاحب‌نظران نیز با همین موضوع در آینده نزدیک در خبرآنی منتشر می‌شود.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.