تلاش برای تولید داروهای وارداتی/ برنامه‌ریزی برای جلوگیری از قاچاق معکوس دارو

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری توانمندی‌های صنعت داروسازی در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی در خصوص وضعیت صنعت دارویی کشور اظهار داشت: ۹۵ تا ۹۷ درصد نیاز کشور داروهای تولید داخل کشور است، آمار عددی شاید برای مقایسه دقیق نباشد و نمی‌توان قرص را با شربت مقایسه کرد.

وی گفت: داروهای تولید داخل ۷۰ درصد ارزش ریالی صنعت دارو را به خود اختصاص داده‌اند و سه درصد داروی وارداتی ۳۰ درصد ارزش ریالی بازار را دارند؛ قصد قطع واردات را نداریم و باید داروی مورد نیاز فراهم شود.

پیرصالحی افزود: خوشبختانه صنعت داروسازی در سال‌های اخیر پیشرفت خوبی داشته و تولید داروی وارداتی در اولویت شرکت‌ها قرار می‌گیرد تا فرآیند داروی وارداتی به تولید داخل را طی کند، اما این روند زمان‌بر است و با گذشتن این زمان و گرفتن تأییدیه از سازمان غذا و دارو این داروها وارد کشور می‌شوند.

وی ادامه داد: طی سال‌های قبل ۱۲۰ قلم داروی وارداتی در کارخانجات داروسازی کشور در مرحله تحقیق و توسعه قرار گرفتند و پس از کسب پروانه تولید به بازار عرضه شده‌اند؛ از این تعداد ۴۰ داروی شیمیایی، ۴۰ داروی سنتی، ۴۰ قلم ترکیب داروی بایولوژیک، ملزومات و مواد اولیه دارویی هستند که از تولیدکنندگان آنان و همچنین داروهای جدید که پروانه دریافت کرده‌اند، تقدیر خواهد شد.

رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: علی رغم تحریم‌ها و کمبودهایی که اتفاق افتاده بحث تولید دارو وجود دارد، کشورهایی که تحریم نیستند نیز گاهی دچار کمبود می‌شوند، اما در این شرایط به نحوی مدیریت کردیم که کمترین کمبود احساس شود و آخرین کمبودها تنها ۲۱ قلم دارو بوده است.

وی بیان کرد: در این شرایط ارزی اگر شرکت‌ها نتوانند در زمان مناسب تخصیص دریافت کنند، با کمبود دارو مواجه می‌شویم. اگر نتوانیم صنعت دارویی را تقویت کنیم، نخواهیم توانست با واردات دارو را تأمین کنیم. وقتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو تامین می‌شود بحث‌هایی مثل قاچاق معکوس رخ می‌دهد که در این زمینه برنامه‌ریزی انجام خواهد شد.

پیرصالحی افزود: صنعت داروسازی پیشرفت‌های زیادی داشته و در تولید داروهای بایولوژی جزو کشورهای پیشرو هستیم، تمام داروهایی که وارد بازار شده‌اند از استاندارد و کیفیت برخوردار هستند و دارویی که مطالعات کیفی را نگذرانده باشد، وارد بازار نخواهند شد و اگر دارویی نیز مشکلی داشته باشد از بازار جمع‌آوری می‌شود.

وی در پایان گفت: همکاری نزدیکی بین سازمان غذا و دارو و معاونت علمی ریاست جمهوری وجود دارد و از شرکت‌ها برای تولید داروهایی که در فهرست وارداتی هستند حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.