طرح جریمه غیبت سربازی در لایحه بودجه 98 حذف شد/ تعیین تکلیف 383 هزار نفر مشمول غایب

به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس، نشست تخصصی معاونان، رؤسای مراکز و مدیران وظیفه عمومی ناجا صبح امروز با حضور سردار سلیمانی جانشین فرمانده ناجا در سازمان وظیفه عمومی ناجا برگزار شد.

سردار ایوب سلیمانی جانشین فرمانده ناجا در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران با عرض تبریک ولادت با سعادت بانوی دو عالم به مسئولیت‌های ناجا پرداخت و گفت: بیش از 20 درصد کل ارتباط  حاکمیت با جامعه از طریق نیروی انتظامی است.

جانشین فرمانده ناجا تصریح کرد: حساس‌ترین و مهمترین خدمات را ناجا ارائه می‌دهد و ناجا مسئول تأمین نظم و انضباط اجتماعی و آرامش عمومی بوده و هیچ محدودیت و ممنوعیتی در این خصوص ندارد.

سردار سلیمانی به جرائم ناشی از غیبت سربازی پرداخت و اظهار داشت: طبق یکسری آسیب‌شناسی برای افرادی که بیش از 8 سال غیبت از سربازی داشتند طرحی دیده شد تا این افراد جریمه این مدت را بپردازند و تعیین تکلیف شوند.

وی با تأکید بر این مطلب که در لایحه بودجه سال 98 اثری از جریمه غیبت سربازی نیست، تصریح کرد: کسانی که می‌خواهند از این فرصت استفاده کنند، فقط تا پایان امسال وقت ثبت‌نام دارند چرا که ما اجازه نخواهیم داد این موضوع در سال‌های بعد تکرار شود.

وی گفت: افراد متقاضی که بیش از 8 سال غیبت از سربازی دارند باید تا پایان سال در طرح جریمه غیبت سربازی ثبت‌نام کرده و حتما یک قسط از اقساط 13 ماهه را تا پایان امسال بپردازند؛ بقیه اقساط در سال  آینده دریافت خواهد شد.

این مقام ارشد ناجا با تأکید دوباره این مطلب که در لایحه بودجه جریمه غیبت سربازی حذف شده است ادامه داد: از ابتدای اجرای این طرح تا کنون 600 هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند و در طول این مدت 5 هزار میلیارد تومان پول جریمه وارد خزانه دولت شده است.

وی گفت: در سال 94 که این طرح را اجرا کردیم 2.5 میلیون نفر بلاتکلیف داشتم اما امروز یک و نیم میلیون نفر هنوز بلاتکلیف بوده که می‌توانند غایبین بیش از 8 سال بوده یا وضعیت‌های دیگر باشند.

جانشین فرمانده ناجا اعلام کرد: تا امروز 318 هزار نفر از این فرصت استفاده کرده و با پرداخت جریمه کارت معافیت دریافت کرده‌اند 65 هزار نفر نیز در حال پرداخت اقساط هستند و در مجموع می‌توان گفت که 383 هزار نفر از طرح جریمه غیبت سربازی بهره‌ برده‌اند و مشمول کارت معافیت شده‌اند.

سردار سلیمانی در پاسخ به پرسش فارس در خصوص چگونگی اعمال محدودیت‌ها برای کسانی که به خدمت سربازی نرفته‌اند،‌ اظهار داشت: قطعا افراد  غایب طبق قانون از یکسری محدودیت‌ها و محرومیت‌ها برخوردار خواهند شد ولی اگر لازم باشد محرومیت‌های اجتماعی را برای کسانی که به قانون تن نداده‌اند تشدید خواهیم کرد تا خودساخته مراجعه کنند.

جانشین فرمانده ناجا در خصوص چگونگی تقسیم سربازان اعلام کرد: ناجا و به طور اخص سازمان وظیفه عمومی وظیفه تأمین سرباز نیروهای مسلح را به عهده دارد و نیروهای مسلح که طبق  جداول سازمانی، سربازان را به کارگیری می‌کنند.

وی با تأکید بر این مطلب که اتفاق خاصی نیفتاده و بر اساس نیازمندی سربازان تقسیم می‌شوند گفت: رده‌های عملیاتی در نیروهای مسلح در اولویت و سربازان طبق روال تقسیم خواهند شد.

وی د ر پاسخ به سوالی در خصوص تقسیم سربازان با توجه به محل سکونت اظهار داشت: توزیع نیازمندی نیروهای مسلح با گسترش محل سکونت سربازان منطبق نیست چرا که تمرکز استقرار نیروهای مسلح در جغرافیای خاصی از کشور است و مشمولان در کل کشور مستقر هستند.

جانشین ناجا گفت: برای افراد متأهل و تک‌فرزندان یکسری مواردی را لحاظ می‌کنیم که حتی‌الامکان در نزدیک‌ترین محل  سکونت خود باشند.

سلیمانی در مورد کسر خدمت ایثارگران تصریح کرد: اولین بار قانون اینگونه بود که کسانی که 60 ماه سابقه حضور در جبهه داشتند یک فرزندشان معاف می‌شد؛ بعدها این قانون تغییر کرد و کسانی که 30 ماه سابقه حضور در جبهه داشتند نیز یک فرزندشان معاف می‌شد و برای افرادی که کمتر از 30 ماه سابقه ایثارگری داشتند هیچ حقی وجود نداشت.

وی به تغییرات قانون در این مدت پرداخت و ادامه داد: در نهایت طبق نظر ستادکل و توافقی که با مجلس صورت گرفت نهایتا تصمیم‌گیری شد که به ازای هر سابقه ایثارگری اعم از جانبازی و جبهه 12 روز کسر خدمت به فرزندان ایثارگران صورت گیرد.

جانشین فرمانده ناجا اعلام کرد:‌مسئله در حاشیه موضوعی بود که کسانی به دلایلی با غیبت دفترچه‌ای مواجه بودند نمی‌توانستند از این امتیاز استفاده کند که بعد از پیگیری و اخذ مصوبه اعلام شد که غایبان دفترچه‌ای ایثارگران می‌توانند تا 12 فروردین 98 ثبت‌نام کنند،‌ثبت‌نام در این بازه زمانی هم باعث بخشودگی غیبت‌شان می‌شود و هم اینکه می‌توانند از کسر خدمت سربازی استفاده کنند.

سردار سلیمانی در پاسخ به سوالی در خصوص تغییر سربازی گفت: ما هیچ طرح روشنی در دست بررسی در مورد تغییر ماهیت و شاکله کلی خدمت سربازی نداریم.

وی حداقل دوره سربازی برای رزم مقدماتی را 75 روز و آموزش تخصصی تا 15 روز و حداکثر یک ماه دانست و گفت:‌اخیراً طبق توافقی که صورت گرفته برای سربازان دوره‌های مهارت‌آموزی با هماهنگی سازمان فنی و حرفه‌ای و وزارت آموزش و پرورش در نظر گرفته شده و سربازان می‌توانند در اوقات فراغت و در زمان‌هایی که برایشان تعیین شده بنا به علاقه در دوره‌ها شرکت کرده تا مهارتی را بیاموزند.

این مقام ارشد نیروی انتظامی اعلام کرد: اخیراً طبق ابلاغیه منابعی پیش‌بینی شده تا بعد از دو ره مهارت‌آموزی به سربازانی که مهارت آموخته‌اند وام قرض‌الحسنه تعلق گیرد تا بتوانند کسب و کاری ایجاد کنند؛ این موضوع در حال توسعه است و مورد تأیید مقام معظم رهبری است.

جانشین فرمانده ناجا در پاسخ به سوالی در خصوص بازنگری در حوزه جرائم رانندگی خاطرنشان کرد: ناجا همه آسیب‌ها و فرصت‌ها را بررسی کرده و چالش‌ها را اعلام کرده و تقدیم کرده است تصمیم‌گیری به عهده ما نیست،‌ از ما نظر خواسته‌اند و ما نظر خود را اعلام کرده‌ایم؛ طبق روال باید وارد دولت شود ولی هنوز به جریان نرسیده است.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.