کم رنگ شدن تلاش‌ها برای ایج

روزنامه‌ وال استریت ژورنال به‌ نقل‌ از مقامات آمریکایی و عربی نوشته است: تلاش های آمریکا برای ایجاد یک ائتلاف جدید در خاورمیانه برای مقابله با ایران به دلیل اتفاقاتی نظیر کناره‌گیری برخی از مقامات کلیدی دولت ترامپ و اختلاف نظر بر سر ماموریت‌های چنین ائتلافی به مشکل برخورده است.

به‌ گزارش ‌خبرآنی، ‌به نقل از وال استریت ژورنال، این طرح موسوم به طرح "ائتلاف راهبردی خاورمیانه" زمانی تحت عنوان "نسخه عربی ناتو" تحسین شد، اما در حال‌ حاضر این انتظار که در این طرح کشورها توافقی به سبک ناتو به منظور در نظر گرفتن حمله به یک عضو به عنوان اقدام جنگی علیه بقیه اعضا داشته باشند ، وجود ندارد.

دولت ترامپ در حال‌ حاضر متمرکز بر اهداف کمتر بلند پروازانه مثل ایجاد توافقات تجاری و مراکز آموزش نظامی مشترک است.

مقامات خاورمیانه‌ای دست اندرکار در بحث‌ها می‌گویند که کنار گذاشتن ایده ناتوی عربی که بلندپروازی‌های جامع‌تری داشت، باعث کاهش اشتیاق در میان بازیگران کلیدی شده است.

یک مقام در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، گفت‌: در ابتدای مطرح شدن این طرح شور و هیجان زیادی وجود داشت، اما هم چنان که زمان به جلو رفت، فکر می‌کنم که این اشتیاق و انرژی فروکش کرد.

در حال‌ حاضر این ائتلاف تمرکزش بر عربستان، امارات، مصر، اردن ، قطر ، کویت، بحرین و عمان است.

آمریکا برنامه‌ریزی کرده تا امروز (چهارشنبه) میزبان نشستی در واشنگتن با بازیگران کلیدی برای بحث در مورد مساله مراکز آموزش نظامی و دیگر چالش‌های نظامی باشد، اما عربستان که همچنان با پرسش‌هایی از جانب آمریکا به دلیل قتل "جمال خاشقجی" توسط مامورانش روبرو است، گفته که رهبران ارشدش نمی‌توانند در این نشست شرکت کنند.

یک مقام دیگر حوزه خلیج فارس که دست اندرکار در مذاکرات است، در این باره گفت‌: در حال‌ حاضر ما در انتظار مشاهده انرژی بیشتر بر روی طرح ائتلاف راهبردی خاورمیانه هستیم.

مقامات دولت ترامپ این ائتلاف را به عنوان یک پروژه‌ در دست پیشرفت توصیف می‌کنند.

یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا، گفت‌: این طرح همچون هواپیمایی است که همزمان با پرواز ساخته می‌شود.

یک مقام ارشد دولت آمریکا نیز در این باره توضیح داد: طرح "ائتلاف راهبردی خاورمیانه به منظور تقویت ثبات، امنیت و موفقیت" در خاورمیانه در حال‌  به دست آوردن یک انرژی چشمگیری است. با این حال سازماندهی یک ائتلاف جدید در خاورمیانه به مشکلاتی نظیر اختلاف میان قطر با عربستان و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس بر خورده است.

قطر صراحتا گفته وقتی دیگر رقبایش در خلیج فارس آن را منزوی می‌سازند، نمی‌تواند این ایده را بپذیرد. کشورهای عربی همچنین در مقابل تلاش ‌ها برای وارد کردن اسرائیل به برنامه‌ریزی برای این ائتلاف مقاومت می‌کند.

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا، گفت‌: ما قطعا با لابی‌گری قدرتمند از جانب اسرائیلی‌ها مواجه هستیم. آنها می‌خواهند همین الان دخیل باشند، اما برخی از کشورها به ما هشدار می‌دهند این ائتلاف را تبدیل به در پشتی برای اسرائیل در منطقه نکنید. بنابراین ما باید درباره آن محتاطانه عمل کنیم.

مقامات آمریکایی گفتند زمانی که دولت ترامپ این ابتکار عمل را در سال ۲۰۱۷ به راه انداخت، امیدوار بود که تبدیل به سنگ بنای یک ائتلاف گسترده برای مقابله با ایران شود، اما تمامی کشورهای خاورمیانه‌ای مشغول به کار روی این طرح نمی‌خواهند ایران تمرکز محوری باشد و این نگرانی آمریکا را مجبور ساخته که این ائتلاف را به عنوان یک ائتلاف کلی‌تر جلوه دهد.

مقام وزارت امور خارجه آمریکا گفت‌: من قطعا ایران را یک عنصر بسیار قدرتمند در این طرح می‌دانم. البته ایران نباید مفهوم تعریف کننده آن باشد،‌ بلکه من این مفهوم را می پسندم که این ائتلاف به دنبال مقابله با تهدیدات مشترک باشد و برای ما "ایران تهدید شماره یک" است.

انتهای پیام

برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.