به گزارش خبرنگار گروه محیط زیست خبرگزاری فارس یوسف قویدل عضو هیئت علمی دانشکده تربیت مدرس و اقلیم شناس در هم اندیشی ملی موافقتنامه پاریس با اشاره به اینکه لایحه توافقنامه پاریس در حال نزدیک شدن به موعد بررسی در مجلس شورای اسلامی است گفت: به نظر میرسد این هم اندیشی برای توجیه موافقت نامه پاریس ترتیب داده شده است و من از این فرصت برای ارائه نظرات م درباره تغییر اقلیم استفاده می کنم.
وی با تاکید بر اینکه اقلیم (climate) و هوا (weather) دو مفهوم متفاوت است گفت: تغییر اقلیم از سه جنبه به معنی هر زمانی و مکانی گرمایش و سرمایش و تغییر دمای پهنه های جغرافیایی عنوان میشود.
قویدل خاطرنشان کرد: این تغییرات با الگوهای جوی کلان مقیاس قابل توجیه است اینکه بگوییم هوا در چند سال گذشته گرم شده است و به معنای تغییر اقلیمی و باید این اثر با مقیاس های کلان توجیه شود.
وی با تاکید بر اینکه در مسئله تغییر اقلیم از سوی مراکز خاصی داده سازی صورت گرفته است با اشاره به نمودار روزهای فراوانی یخبندان در منطقه شمال غرب ایران اظهار داشت از سال ۱۸۵۰ تا ۲۰۱۵ منطقه شمال غرب ایران از مناطقی بوده است که نه تنها دچار گرمایش نشده که یک دوره یخبندان را پشت سر گذاشته است. و ما زمانی می توانیم از تغییر اقلیم صحبت کنیم که ایستگاه های هوایی تغییرات گستردهای را برای وضعیت دمای هوا در مناطق مختلف ثبت کند برای مثال از سرد و خشک به سرد و مطلوب تغییر وضعیت داشته باشیم.
قویدل ادامه داد: نمودارها و بررسی های موجود از سال ۲۰۱۵ به بعد حاکی از ان است که زمین به سمت یک دوره سرمایشی پیش می رود و این اطلاعات با اطلاعات IPCC در خصوص گرمایش زمین متفاوت است.
این استاد اقلیم شناس با اشاره به پیش بینی بر اساس لکه های خورشیدی گفت: در بازه زمانی ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۰ کره زمین وارد یک دوره یخبندان کوتاه مدت می شود.
وی گفت: زمانی می توان از تغییر اقلیم در کره زمین صحبت کرد که تغییرات صورت گرفته و مسبوق به سابقه باشد و یک رخداد بیسابقه در زمان مشخص و طولانی مدت شکل بگیرد اما نمودار های سرمایشی و گرمایشی و زمین نشان میدهد دوره های سرمایشی و گرمایشی با رخدادهای آتشفشان های عمده ای در ارتباط بوده و پس از یک آتشفشان عمده زمین رو به سردی می رود.
وی ابراز داشت: تغییرات بلند مدت معنیدار جوی یک ایستگاه یا یک پهنه جغرافیایی می تواند توجیه کننده تغییرات اقلیمی باشد.
قویدل با طرح این پرسش که آیا واقعا دچار گرمایش جهانی هستیم گفت ما پیش از این نیز دوره های گرمایی را در جهان تجربه کردهایم حتی شاهد ۱۴ درجه افزایش دما در دوره هایی از تاریخ زمین بوده ایم. آخرین وضعیت فعلی ما بر اساس اطلاعات IPCC از سال ۲۰۵۰ تا ۲۱۰۰ هم خیلی نگران کننده نیست.
این اقلیم شناس خاطرنشان کرد: براساس نظریات جدیدی مثل گایا نه تنها گرمایش جهانی اتفاق نخواهد افتاد، بلکه ما باید در انتظار سرمایه شفاهی زمین باشیم.
انتهای پیام/