به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، حسین ضرغامی کارشناس ارشد مدیریت آموزشی در یادداشتی نوشت: مجلس شورای اسلامی در دهم شهریورماه ۹۲ قانونی را مصوب کرد (همچنین مصوبات جلسات ۱۵ و ۱۶ شورای سنجش و پذیرش دانشجو) که باید بیش از ۸۵ درصد ظرفیت جذب زیرنظامهای آموزش عالی کشور، صرفاً توسط سوابق تحصیلی صورت پذیرد؛ در همین راستا هفدهم بهمن ماه ۹۷ سازمان سنجش و آموزش کشور، دفترچه راهنمای پذیرش دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی را منتشر کرد.
حال با توجه به همان قانون مصوب، به دفترچه مذکور که مراجعه شود، مشاهده میگردد رشته محلهایی که سابقا «بدون کنکور» پذیرش میکردند، در این دفترچه تحت عنوان «سوابق تحصیلی» اقدام به پذیرش کردهاند؛ البته نکته مهم این است که برخی رشتهمحلها فقط در نیمسال دوم سال ۹۷ یعنی بهمنماه پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی دارند!
مسأله دیگر این است که همچنان بسیاری از دانشگاههای دولتی و تراز اول کشور برای نیمسال اول سال ۹۸ پذیرش دانشجو را در بسیاری از رشتهمحلهای خود «با کنکور» انجام می دهند!
پس از بررسی دقیقتر با قاطعیت میتوان گفت که پذیرش در رشته محلهای شاخص و محبوب مانند رشته «حقوق» در علوم انسانی یا «پزشکی» در علوم تجربی، کماکان بر طبق قانون جلو نرفته و باز هم پای کنکور و اضطراب دانشآموزان و کتب موسسات مختلف و...در میان است نه سوابق تحصیلی!
در اینجا دو نکته مهم مطرح میشود: اولاً) اگر این اثرگذاری سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجو به صورت «محدود» و برای برخی رشتهمحلها اجرا شده است، پس نباید تحت عنوان «حذف کنکور» و «خداحافظ کنکور» و... توسط مسؤولان ذی ربط تعبیر شود و به عموم رشتهمحلها تعمیم داده شود.
دوماً، اثرگذاری سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجو توسط سازمان سنجش، شایسته توجه و تقدیر است در صورتی که مقدمه حذف تدریجی کنکور باشد و در گامهای بعدی با تدوین سازوکار مناسب و بههنگام ، «مراکز آموزش عالی تراز اول» و «رشته محلهای شاخص» نیز به پذیرش براساس سوابق تحصیلی بپردازند.
اما اگر فقط یک حرکت رسانهای صرف و مقطعی برای نمایش حذف کنکور باشد و در همین نقطه متوقف شود، عملاً دستاورد خاصی برای سازمان سنجش و آموزش نیست و همچنان این مافیای کنکور است که در حال سود بردن است نه دانشآموزان و خانوادههایشان.
انتهای پیام/