فشار آمریکا بر کشورهای عربی برای ممانعت از احیای روابط با سوریه

پنج منبع خبری به رویترز گفتند: آمریکا مشغول لابی گری با کشورهای حوزه عرب حوزه خلیج فارس جهت وادار کردن آنها به صرف نظر از بازیابی روابط با سوریه از جمله با امارات متحده عربی است که اخیراً نزدیکی بیشتری با سوریه پیدا کرده است.

به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رویترز، بشار اسد، رئیس جمهور سوریه اکنون بعد از حدود هشت سال جنگ داخلی در کشورش با آزمونی بر سر احیای دوباره روابط سیاسی و دیپلماتیک کشورش روبه رو است.

در ابتدای جنگ داخلی سوریه تعداد زیادی از کشورها روابط شأن با دمشق را قطع کردند. چند کشور عربی حوزه خلیج فارس اقدام به بستن سفارتهایشان در سوریه و یا تنزل روابط دیپلماتیک با دمشق کردند و اتحادیه عرب هم عضویت سوریه در این اتحادیه را به حال تعلیق درآورده و در عین حال چندین کشور پروازها به سوریه را متوقف کرده و برخی کشورهای هم مرز با سوریه گذرگاه‌های مرزی با آن را بستند.

واشنگتن اعلام کرده تا زمانی که یک فرآیند سیاسی و یک توافق برای پایان دادن به جنگ در سوریه وجود نداشته باشد نمی‌خواهد سوریه مجدداً در جامعه بین‌المللی پذیرفته شود.

یک مقام آمریکایی در پاسخ به سوالی در مورد فشارهای دیپلماتیک بر سوریه گفت: عربستانی‌ها در این راستا کمک نسبتاً مؤثری در تحت فشار قرار دادن کشورهای دیگر داشته‌اند و قطر نیز در حال انجام کار درستی در این راستا است.

این مقام خاطر نشان کرد: آمریکا هم از مشاهده این که برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس ترمز نزدیکی روابط با سوریه را کشیده‌اند خرسند است. در حالی که کشوری مثل امارات متحده عربی معتقد است باید با پذیرش سریع سوریه از سوی کشورهای عربی آن را از "دامنه نفوذ ایران" خارج کرد اما عربستان و قطر از رویکرد آمریکا حمایت می‌کنند.

یک منبع خبری در حوزه خلیج فارس گفت: امارات متحده عربی بشار اسد را تنها گزینه برای حاکمیت سوریه می‌بیند و معتقد است که این مساله به "مقابله با نفوذ ایران در سوریه در عین حال به مقابله با نفوذی که اکنون این کشور در عراق دارد" نیز کمک خواهد کرد.

در طول جنگ در سوریه امارات از گروه‌های مسلح معارض سوری در جنگ با بشار اسد حمایت کرد اما نقش حمایتی امارات کمتر از عربستان و قطر بود.

سه منبع سیاسی در حوزه خلیج فارس و یک مقام آمریکایی به همراه یک دیپلمات بلند پایه غربی دیگر اظهار کردند: مقام‌های آمریکا و عربستان با نمایندگان کشورهای دیگر حوزه خلیج فارس صبحت کرده و از آنها خواسته‌اند روابطشان را با سوریه از سر نگیرند.

به گفته این منابع آنها مشخصاً خواهان آن هستند که این کشورها از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب پشتیبانی نکنند و سفارتخانه‌ها در سوریه همچنان تعطیل نگاه داشته یا تنها با پرسنل رده پایین فعالیت داشته باشند.

با این حال ماه دسامبر گذشته امارات متحده عربی سفارتش در دمشق را بازگشایی کرد.

دیپلمات غربی بلند پایه مذکور گفت: واشنگتن در حال لابی کردن علیه پذیرش دوباره سوریه در اتحادیه عرب بوده و عربستان و مصر تلاش می‌کند تا روند این پذیرش مجدد سوریه را کندتر کنند.

انتهای پیام

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.