به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، بشیر حاجیبیگی در ارتباط با اهدای خون در کشور اظهارداشت: اهدای مستمر خون پس از رسیدن به اهدای خون صد درصد داوطلبانه در دستور کار سازمان انتقال خون قرار گرفت و پس از آن هر سال شاهد رشد اهدای مستمر خون بودیم و امروز این آمار به ۵۹ درصد رسیده است.
وی با عنوان این مطلب که رشد آمار اهدای مستمر در همه استانها به یک شکل نبوده و برخی از استانها در این زمینه از دیگران پیشی گرفتهاند، ادامه داد: در حال حاضر استانهای سمنان با ۸۰ درصد اهدای مستمر، استان بوشهر با ۷۵ درصد و استان خراسان شمالی با ۷۴ درصد اهدای مستمر بیشترین توفیق را در این زمینه به دست آوردهاند.
حاجی بیگی افزود: بررسی آمار اهدای خون و شاخصهای آن در استان سمنان نشان میدهد اهدای مستمر در این استان از سایر استان ها پیشی گرفته و به مرز ۸۰ درصد رسیده است.
وی گفت: این استان از نظر شاخص اهدای خون به ازای هر هزار نفر نیز از استان های دیگر گوی سبقت را ربوده است و نسبت به متوسط کشوری اهدای خون شاخص بالاتری را به خود اختصاص داده است.
حاجی بیگی با اعلام شاخص اهدای خون در کشور که ۲۷ نفر به ازای هر ۱۰۰۰ نفر است، افزود: در استان سمنان این شاخص به بیش از ۴۶ درصد به ازای هر هزار نفر رسیده است که از سایر استانهای کشور به موفقیت بالاتری دست یافته است.
وی گفت: هم اکنون سه استان سمنان، مازندران و یزد به ترتیب با شاخص های ۴۶ در هزار، ۴۰ در هزار و ۳۶ در هزار، بیشترین آمار اهدا کننده به ازای ۱۰۰۰ نفر جمعیت را به خود اختصاص دادهاند.
سخنگوی انتقال خون بیان داشت: بررسی موفقیت استانهای مختلف در زمینه انتقال خون نیازمند پژوهشهای بوم شناسی فرهنگی اهدای خون است تا بتوان الگوهای این موفقیت را در سایر نقاط کشور نیز به کار بست.
انتهای پیام/