به گفته لیندسی گراهام سناتور جمهوری خواه آمریکایی قانونگذاران ارشد و مقامهای نظامی این کشور همپیمانان اروپایی آمریکا تحت فشار قرار دادند تا صدها تن سرباز خود را برای ایجاد یک منطقه حائل در شمال شرق سوریه در مرز با ترکیه به دنبال خروج نظامیان آمریکایی از آنجا به کار گیرند.
به گزارش خبرآنی، به نقل از واشنگتن پست، این سناتور آمریکایی میگوید اگر آنها با این طرح موافق باشند دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از نگهداشتن برخی سربازان آمریکایی در آنجا برای کمک به آنها استقبال خواهد کرد.
گراهام در سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ به تشریح "استراتژی پس از خلافت داعش" و خواسته آمریکا برای استقرار سربازان اروپایی در شمال شرق سوریه پرداخت. او به مخاطبانش که اکثراً اروپایی بودند، گفت: این طرح را با ترامپ به صورت جامع بررسی کرده و بر مبنای این گفتوگوها قانونگذاران و مقامات آمریکایی از نشستهای دو جانبه در این کنفرانس برای درخواست از همپیمانان اروپایی به منظور در پیش گرفتن این رویکرد استفاده خواهند کرد.
گراهام تصریح کرد: امیدوار هستم دونالد ترامپ به سراغ برخی از شماها بیاید و خواهان کمکهای شما شود و شما به او پاسخ مثبت دهید و در ازای آن آمریکا همچنان در جنگ در سوریه حضور خواهد داشت.
او به مخاطبانش تصریح کرد: ژنرال جوزف دانفورد رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در نشستهای مونیخ از رهبران اروپایی خواهد خواست تا سربازانشان را در شمال شرق سوریه مستقر سازند.
او اظهار کرد که خلافت فیزیکی داعش در منطقه از بین رفته و تنها از آن مناطق محدودی به جا مانده که در دست پاکسازی هستند.
لیندسی گراهام در عین حال از ترامپ به دلیل تشدید کمپین آمریکا علیه افراط گرایان تشکر کرد.
او خاطرنشان کرد: همه ما از اینکه اجازه ایجاد این خلافت دادیم رنج بردهایم. حالا این خلافت از بین رفته است بعد از آن باید چکار کرد؟ استراتژی پس از خلافت باید متفاوت از جنگ برای از بین بردن خلافت باشد.
گراهام لیستی از حملات تروریستی اروپایی که با الهام از داعش یا توسط خود این گروه سازماندهی شدند، ذکر کرد و گفت: کشورهای اروپایی منافع امنیتی حساسی در تنظیم ثبات در مناطق آزاد شده از اشغال داعش در سوریه دارند که خارج از کنترل حکومت بشار اسد باقی ماندهاند.
وی افزود: اگر ما یک طرح بازی نداشته باشیم. ترکیه وارد سوریه خواهد شد و با تهدید یگانهای مدافع خلق کرد برخورد خواهد کرد.
این سناتور آمریکایی تصریح کرد که غرب مسؤولیت دارد که از نیروهای کرد که در این جنگ تاکنون مسؤولیت سنگینی انجام دادهاند، محافظت کند.
او گفت: ما به یک منطقه امن برای برخورد با این مشکل نیاز داریم و سربازان در این مناطق امن باید مواظب ظهور دوباره داعش باشند و این کار را تنها با کسری از نیروهای که در گذشته داشتید میتوانید انجام دهید.
دیوید اگناتیوس تحلیلگر این روزنامه نیز با اشاره به این حرفهای گراهام در مقالهای آورده است، به نظر میرسد نحوه اجرای این طرح پیشنهادی مشخص نیست. یک مسؤول روز جمعه گفته بود، انگلیس، فرانسه و آلمان پیشتر درخواستهای آمریکا برای اعزام نیرو به سوریه را رد کردند البته این قبل از درخواست علنی گراهام بود. طرحهای کنونی بر خروج آمریکا از سوریه همزمان با پایان آوریل تاکید دارند اما مقامات آمریکایی میگویند جدول زمانی خروج نیروها مبهم است.
به گفته منابع آمریکایی، یکی از احتمالات این است که افسران تقریباً نظامی آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سی آی ای) ماموریت آموزش و هدایت نیروهای سوریه دموکراتیک را که کردها آنها را هدایت میکنند، برعهده بگیرند. این ماموریت نیروهای ویژه آمریکا از سال ۲۰۱۵ بوده است.
نویسنده این مقاله میافزاید، رویکرد کنونی که در دست بررسی است به ترامپ اجازه میدهد مدعی شود به تعهدش برای خروج از سوریه وفادار است بدون اینکه خلائی در شمال شرق سوریه ایجاد شود.
امکان ادامه فعالیت نظامی محدود طبق اختیارات ماده ۱۰ قوانین آمریکا برای پوشش هوایی و حمایت لجستیکی نیروهای آمریکایی و همپیمانش وجود دارد اما مستشاران نیروهای کرد نیز افسران سی آی ای خواهند بود که مزدورانشان مستقیماً در عملیات نظامی زمینی مشارکت نخواهند کرد.
انتهای پیام