عملیات هیئت حشد شعبی علیه پایگاه‌های جعلی منسوب به این گروه

هیئت حشد شعبی عراق این روزها عملیات شدیدی را برای تعطیلی ده‌ها پایگاه جعلی که مدعی وابستگی به این هیئت هستند، آغاز کرده است.

به گزارش خبرآنی، رهبران حشد شعبی عراق در رابطه با این عملیات اعلام کردند که ۱۰۰ پایگاه جعلی به نام حشد شعبی در لیست پایگاه‌هایی که باید تعطیل شوند، وجود دارند.

به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، مساله توسعه پایگاه‌هایی به نام حشد شعبی در سال‌های اخیر در بغداد و بیشتر استان‌های عراق شکل گرفت، این امر حشد شعبی را با انتقاداتی از سوی مردم مواجه کرده و در نهایت این هیئت را مجبور کرد اقدامی برای تعطیلی و توقف فعالیت‌های این پایگاه‌ها در پیش بگیرد، این پایگاه‌ها با وجود اتمام عملیات علیه داعش و اعلام پیروزی بر این گروه تروریستی در دسامبر ۲۰۱۷ همچنان فعالیت داشتند.

مدیریت امنیتی حشد شعبی عراق در بیانیه‌ای با اشاره به تعطیلی سه پایگاه جعلی در منطقه المنصور در غرب بغداد اعلام کرد، یکی از پایگاه‌های تعطیل شده مدعی وابستگی به جنبش "الابدال" است، در داخل پایگاه دیگری که مدعی بود به جنبش "ولائیون" تعلق دارد، چاپخانه کارت‌های شناسایی، سلاح‌های سبک، مدارک تقلبی، پهپاد و مجوزهای جعلی کشف شد، همچنین دفتر موسوم به طلیعه که مدعی وابستگی به حشد شعبی بود، تعطیل شده و داخل آن کارت‌ها و اسنادی یافت شد.

یگان خط‌شکن "سرایا الخراسانی" عراق به اقدام مدیریت امنیتی حشد شعبی در تعطیلی دفتر الطلیعه در منطقه المنصور واکنش نشان داد.

علی الیاسری، دبیرکل این یگان اظهار کرد: پایگاهی که تعطیل شده متعلق به حزب الطلیعه، شاخه سیاسی سرایا الخراسانی است، این پایگاه صرفا سیاسی و نه نظامی بوده است.

مدیریت امنیتی حشد شعبی اخیرا دو پایگاه جعلی دیگر یکی در میدان الواثق در منطقه الکراده با نام "فراکسیون حمایت از دولت" و پایگاه دوم با عنوان "گردان‌های نیروهای نخبه" در منطقه الدوره را تعطیل کرد.

معین الکاظمی، فرمانده حشد شعبی در گفت‌وگویی مطبوعاتی فاش کرد: نزدیک به ۱۰۰ پایگاه جعلی در بغداد و دیگر استان‌ها وجود دارند که همچنان مدعی وابستگی به هیئت حشد شعبی هستند و عملیات برای تعطیلی همه آنها ادامه دارد، تعطیلی برخی از این پایگاه‌ها با مشارکت نیروهای امنیتی و نیروهای حشد شعبی و با دستور عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق انجام شد.

 کریم النوری، عضو سازمان بدر و حشد شعبی عراق تاکید کرد، انجام این عملیات به دستور یا موافقت نخست وزیر نیازی ندارد زیرا قانون حشد شعبی در این رابطه کاملا روشن است.

النوری در گفت‌وگو با الشرق الاوسط اعتراف کرد، گرچه این عملیات کمی با تاخیر آغاز شده اما اقدامی ضروری و مهم است زیرا وجود چنین پایگاه‌های جعلی در کوچه‌ها و محله‌های مسکونی موجب مشکلات بسیاری می‌شود.

این عضو سازمان بدر و حشد شعبی عراق اخباری را که از بازداشت شیخ اوس الخفاجی، وابسته به حشد شعبی به دلیل انتقاد از ایران منتشر شده، تکذیب کرده و گفت: مشکل الخفاجی این بود که او مرتکب دو خلاف شده یکی جعل هویت حشد شعبی و دیگری افتتاح پایگاهی جعلی و ثبت نشده، پس از بسته شدن این دو پرونده مشکل او با حشد تمام می‌شود اما همچنان به دلیل پرونده‌های دیگری علیه‌اش از طرف فرماندهی عملیات بغداد در بازداشت می‌ماند.

وی افزود: پرونده‌های فعلی تعطیلی پایگاه‌های جعلی در عراق چه در مورد الخفاجی چه در مورد هر شخص دیگری رویکرد شخصی ندارد و تاخیر در اجرای این عملیات یا اظهاراتی علیه آن مانع از اجرای قانون محاکمه کسانی نمی‌شود که خود را از اعضای حشد شعبی جا زده‌اند.

النوری در ادامه گفت: حشد شعبی یک ماه قبل سعد سوار، فرمانده تیپ "المؤمل" را که از جمله فرماندهان جدا شده از جیش المهدی به دلیل تخلف‌های قانونی بود، بازداشت کرد.

علی الصجری، نماینده استان صلاح الدین بیانیه‌ای درباره ابهام به وجود آمده در مورد تعطیلی یک پایگاه جعلی حشد شعبی وابسته به علی الصکری را منتشر کرد.

در این بیانیه‌ آمده است، یگانی از نیروهای امنیتی حشد شعبی عراق یک پایگاه جعلی وابسته به حشد شعبی را که توسط فردی موسوم به علی الصکری مدیریت می‌شد، تعطیل کرد، الصکری مدعی بود وابسته به حزب الدعوه است.

الصجری افزود: برای برخی رسانه‌ها این سوء تفاهم ایجاد شد که آن شخص من هستم، در حالی که من هیچ گروه حشد عشایری یا حشد شعبی تشکیل نداده‌ام و نام خانوادگی "الصجری" با "الصکری" تفاوت دارد و آنها دو طایفه مختلف هستند.

انتهای پیام

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.