مدیرکل تبلیغات و بازاریابی گردشگری از آغاز پروژه نفوذ به بازار چین با اجرای طرح «سال نو چینی در ایران»، خبر داد.
به گزارش خبرآنی، سال نو چینی از مهمترین تعطیلات سنتی مردم آن کشور است که هر سال در ماه بهمن (در فاصله ماهها ژانویه و فوریه) جشن گرفته میشود و از آن با عنوان «Spring Festival» (جشنواره بهاره) یاد میشود که از مهمترین تعطیلات سالانه چینیها به شمار میآید. سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون چینی این فرصت را در سفر میگذرانند و به عبارتی بزرگترین مهاجرت سال در چین اتفاق میافتد.
مردم چین از زمان ترقی اقتصاد این کشور بیشتر به سفرهای خارجی روی آوردهاند، اداره ملی جهانگردی چین گزارش کرده در فستیوال بهاره سال ۲۰۱۸ حدود ۷ میلیون چینی به خارج از کشور سفر کردند که هر یک دستکم ۱۵۰۰ دلار خرج کردهاند.
چینیها ولخرجترین گردشگران جهان شناخته میشوند. گزارش سازمان جهانی جهانگردی نشان میدهد، گردشگران چینی در سال ۲۰۱۷ با ۲۵۸ میلیارد دلار هزینهکرد، همچنان پرخرجترین گردشگران جهان بودهاند. برای همین بسیاری از کشورها با صدور ویزای رایگان و یا تخفیفهای خدماتی سعی دارند هر سال دایره جمعیت گردشگران چینی را در جغرافیای خود بزرگتر کنند.
این گردشگران در فستیوال بهاره که تقریباً ۱۰ روز طول میکشد، نه تنها اقتصاد کشور خود بلکه هنگکنگ، ژاپن، تایوان، برونئی، کره شمالی و کره جنوبی، مغولستان، نپال، بوتان، ویتنام، سنگاپور، اندونزی، مالزی، فیلیپین، موریتانی، تایلند و در چند سال اخیر اروپای شمالی و آمریکا را منتفع میکنند. ایران نیز پس از آنکه در سال ۲۰۱۱ موفق شد اعتماد اداره ملی جهانگردی و آژانسهای چین را جلب کند و به فهرست مقاصد امن این کشور اضافه شود، امسال به جمع کشورهایی که در سال نو چینی، پرچمهای سرخ را برای میزبانی از گردشگران این کشور برافراشتهاند، پیوسته است.
محمدابراهیم لاریجانی، مدیرکل تبلیغات و بازاریابی گردشگری به خبرآنی خبر داد که ایران با سرو غذاهای چینی، اجرای کنسرتهای موسیقی سنتی، نمایش «سفالهای آبی و سفید» و خوشامدگویی با پرچمهای قرمز و به زبان چینی، همانند دیگر کشورها به استقبال از این گردشگران در سال نو چینی رفت.
او این طرح را بخشی از پروژهی نفوذ به این بازار عنوان کرد که میز چین در دفتر تبلیغات و بازاریابی در سه ماه گذشته برنامهریزی آن را با همکاری شرکت هواپیمایی ماهان انجام داده و به صورت آزمایشی اجرا کرده است. لاریجانی گفت: تعطیلات سال نو چین که تاریخ ثابتی در تقویم ندارد، امسال از ۱۶ بهمنماه (۵ فوریه) آغاز شده و به مدت ۱۰ روز ادامه دارد که پیش از آغاز آن، تبلیغاتی در چین انجام شد. شرکت هواپیمایی ماهان نیز با مشورت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بسته سفر به ایران را از طریق یکصد آژانس گردشگری چینی همکار، عرضه کرد که طبق آخرین آمار ۱۰ تا ۱۵ گروه ۲۵ تا ۷۰ نفره برای سفر به ایران قطعی شد که از ۱۳ بهمنماه در کشورمان به سر میبرند.
مدیرکل تبلیغات و بازاریابی گردشگری با اشاره به زمینهسازیهایی که در داخل کشور برای سفر گردشگران چینی انجام شده است، اظهار کرد: حمل و نقل ارزان، صدور آسان روادید در فرودگاه، ارائه تخفیف در هتلها، رستورانها، موزهها و مراکز فروش صنایع دستی از جمله تسهیلاتی بوده که با مشارکت استانهای تهران، یزد، اصفهان، فارس و کرمان برای جذب گردشگران چینی اختصاص داده شده است.
وی اضافه کرد: برچسبهایی طراحی شده که در مراکز مشخصی نصب شده و گویای ارائه تخفیف به گردشگران چینی در فستیوال بهاره است. همچنین «هات لاین» (شماره تماسی آنلاین به زبان چینی) برای پیگیری مشکلات این گردشگران در ایران ایجاد شده که قطعاً اثر روانی خوبی در بین آنها خواهد داشت. موزه ملی نیز به درخواست ما، نمایشگاه «سفال آبی سفید چینی» را خاص این گردشگران در یک سالن مجزا به نمایش گذاشته است. این اطلاعات در قالب بروشور از دو سه ماه پیش در آژانسهای چینی توزیع شد تا گردشگران از این طریق مطلع شوند چه خدمات، امکانات و تخفیفهایی را در ایران میتوانند دریافت کنند.
او گفت: شاید عدد گردشگران چینی که تعطیلات سال نو خود را در ایران سپری میکنند، بزرگ نباشد که البته ما هم دنبال آن نبودیم، اما این حرکت اثبات میکند اگر بخواهیم میتوانیم گردشگران را در قالب رویداد و تعطیلات با روشهای حرفهای و شیوههای نوین بازاریابی نه فقط به شکل انفرادی یا تورهای معمولی، به ایران جذب کنیم.
به گفته مدیرکل تبلیغات و بازاریابی گردشگری، پکیج «سال نو» در چین سر و صدای زیادی کرده و توجهها را به خود جلب کرده است. لاریجانی اضافه کرد: این دفتر فعالیت در بازار چین را خیلی جدی آغاز کرده، مطالعاتی را انجام داده که وارد فاز اجرایی شده و نقشه راهی را تهیه کرده است. برای دیجیتال مارکتینگ، اینفلوئنسرها و چهرههای شناخته شدهی این کشور نیز برنامهریزی کردهایم و ایدههای مختلفی در دست اجرا است.
او اجرای موفق این طرح آزمایشی را انگیزهای برای بسط دادن آن به دیگر تعطیلات چینیها دانست و افزود: مشارکت محدود در طرح سال نو چینی در ایران تنها به علت تست زدن بازار بود، اکنون که نتیجه رضایتبخش بوده میتوان در دیگر تعطیلات چین، میزان مشارکت و تبلیغات را افزایش داد. با این تجربه میتوان سال آینده به ۵ استان رنگ و لعاب قرمز با فرهنگ چینی داد، از ۶ ماه قبل دهها مدل پکیج در چین عرضه کرد و رسانههای چینی را درگیر کرد. معتقدم هرچه قدر برای تبلیغات در چین هزینه شود ارزش دارد، چون این آزمایش کوچک نتیجهی خوبی داد. است تبلیغات روزِ روشن اثر تکاثری و تصاعدی دارد.
وی افزود: ما همه هزینهها را پرداخت کردیم و هماهنگیها را انجام دادیم تا این بازار را بسنجیم. اکنون جزئیات بیشتری از چین بهدست آوردهایم. وزارت خارجه در صدور ویزا همکاری خیلی خوبی داشت، سفارتخانه، دفاتر گردشگری و مدیران و معاونان گردشگری پنج استان نیز بسیار همراه بودند. این استانها برای اجرای طرح سال نو چینی هزینهای نکردند، بلکه برای ارائه تخفیف هماهنگیهایی را انجام دادند. ما هم این طرح را مدیریت جهانگردی کردیم، کاری که ترکیه انجام میدهد، یعنی شرکتهای هواپیمایی، هتل، رستوران، تاکسی، راهنما و همه را به یکدیگر وصل میکند تا در خدمت گردشگر باشند. ما این کار را در اشل کوچک انجام دادیم.
لاریجانی سپس از اجرای پروژههای مشابهی در بازارهای عمان و آذربایجان خبر داد و گفت: با عراقیها، که درحال حاضر از مهمترین بازارهای هدف گردشگری ایران است، نشستی داشتهایم و آنها را به کمیته تورهای ورودی مرتبط کردهایم. طرحهای بازاریابی که در یک سال گذشته تهیه کردهایم اکنون به مرحله اجرا رسیده و از این پس باید اثرات آن را شاهد باشیم.
انتهای پیام