به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، روز گذشته علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای اداری استان قم عنوان کرد که رهبر معظم انقلاب فرمودهاند باید طی 4 ماه آینده اصلاح ساختار در کشور ایجاد شود و در این نقل قول خود اشارهای به اینکه منظور از این اصلاح ساختار، اصلاح ساختار بودجهای است یا سیاسی نداشته که این مسئله زمینه را برای برخی سوء استفادهها از این گفتار فراهم کرد.
امیرحسین قاضیزاده هاشمی عضو هیئترئیسه مجلس درباره این اظهارات رئیس مجلس به خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی گفت که منظور لاریجانی به دستور رهبر انقلاب درباره اصلاح ساختار بودجه و نه اصلاح ساختار کشور بوده است.
بهروز نعمتی سخنگوی هیئترئیسه مجلس نیز درباره این اظهارات لاریجانی به خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی گفت که منظور رئیس مجلس درباره اصلاح ساختاری و تغییرات در بودجه سال 98 بود، مثلا اینکه حجم دولت باید براساس سیاستهای کلی، کوچک و چابک شود و همچنین سطح بهرهوری کار در بخشها بالا رود.
اما علی لاریجانی رئیس مجلس امروز در بدو ورود به اراک درباره موضوعات مطرح شده در این زمینه،گفت: قبل از سال بحثهایی درخصوص بودجه سال 98 انجام شد که رهبر معظم انقلاب نظری را به سران قوا منعکس کردند که بودجه سال 98 متناسب با شرایط تحریمی تغییرات لازم را داشته باشد.
وی گفت که بودجه ریزی باید براساس عملکرد باشد، همچنین باید این مسئله مورد توجه باشد که چگونه می شود فعالیتهای عمرانی کشور را با مردم فعالتر کرد، البته این موارد در این فرصت کوتاه در بودجه 98 امکان تحقق نداشت، زیرا برخی مسائل دیگر باید حل میشد تا مکانیزمهای آن مشخص شود. از طرف دیگر برخی موضوعات در بودجه مورد توجه قرار گرفته و برای این امر مقرر شد در 4 ماهه نخست سال این اصلاح ساختارهای بودجهای متناسب با شرایط کشور و نقش دادن بیشتر به مردم در اقتصاد و ساماندهی بودجه کشور به نحوی که بودجه عمرانی وضعیت بهتری پیدا کند، صورت گیرد.
اما پس از این اظهار نظر رئیس مجلس روزنامههای اصلاحطلب امروز (پنجشنبه 18 بهمن) به صورت گسترده و زنجیرهای به این موضوع پرداختند.
روزنامه اصلاحطلب شرق با تیتر "اصلاح ساختار بودجه کشور در 4 ماه" در غالب گزارشی به اظهارات دیروز علی لاریجانی پرداخته اما نگارنده این گزارش در میانه راه از بحث بودجه و اینکه در چه بخشهای از آن باید اصلاح ساختاری انجام شود منحرف و با پیش کشیدن بحث اصلاح قانون اساسی فضای سخنان رئیس مجلس را به سمت اصلاح ساختار سیاسی سوق داده است.
نگارنده این گزارش با نقل قولی از علی مطهری که گفته بود "با توجه به تجربهای که از سال 68 یعنی بازنگری در قانون اساسی تا امروز داشتیم، به این نتیجه رسیدهایم که در مواردی از قانون اساسی کاستی داریم که باید اصلاح شود"اظهارات لاریجانی را به این سمت یعنی تغییر در قانون اساسی سوق داده است.
روزنامه شرق همچنین به سراغ حسین مرعشی فعال سیاسی اصلاحطلب و سخنگوی حزب کارگزاران نیز رفته و نظرات وی درباره زمینه و محورهایی که مستعد تغییر در قانون اساسی وجود دارد گفتوگویی داشته است.
دیگر روزنامه اصلاحطلبی که امروز اظهارات لاریجانی را با تیتر "رمزگشایی از سخنان لاریجانی" پوشش داده و 3 پلان برای آن طراحی کرده، روزنامه اعتماد است، این روزنامه پلان اول را بازنگری در ساختار سیاسی دانسته و پلان دوم را اصلاح بخشی از دولت عنوان کرده و پلان سوم را اصلاح ساختار بودجه دانسته است.
اما روزنامه سازندگی ارگان حزب کارگزاران سازندگی با تیتر "فرمان اصلاح بودجه و با نگارش این مطلب که "اصلاح ساختاری محدود به قانون بودجه خواهد بود یا مسائل مهمتری را در برخواهد گرفت؟"به تحلیل سخنان رئیس مجلس در شورای اداری قم پرداخته است.
این روزنامه اظهارات لاریجانی را فراتر از اصلاح ساختار بودجه و در حد و اندازه اصلاح قانون اساسی دانسته و در همین راستا به بازخوانی اظهارات محمدرضاباهنر دبیرکل جبهه پیروان خط امام رهبری پرداخته است وی گفته بود"راه اصلاح قانون اساسی باز است"
انتهای پیام/