نیویورک و لندن شاهد برگزاری تجمعاتی در حمایت از حقوق اقلیت مسلمان اویغور در چین با درخواست توجه جهان به سرنوشت آنها بود.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری آناتولی، تجمع لندن توسط گروه "نظارت بینالمللی بر حقوق بشر" (IOHR) صورت گرفت و در آن ۱۰۰ نفر در یک عصر بارانی و سرد با تجمع مقابل سفارت چین از مقامات این کشور خواستار تعطیلی "کمپهای تربیتی" که بیش از یک مبلیون اویغور مسلمان در آن هستند و پایان دادن به بی عدالتی در مورد آنان شدند.
در این تجمع معترضان با تکان دادن پرچمهای ترکستان شرقی و ترکیه شعارهایی از قبیل "ترکستان را آزاد کنید" و "کشتن اویغورها را متوقف کنید" سر میدادند، همچنین مسئولان این تجمع و فعالان حقوق بشر سخنرانیهایی انجام دادند.
یکی از سازمان دهندگان این تجمع از گروه نظارتی نامبرده گفت: ما امروز اینجا جمع شدیم تا از دولت چین بخواهیم که سرکوب سیستماتیک خود بر روی اقلیت مسلمان اویغور را در سینکیانگ متوقف کند.
او ادامه داد: این اعتراضات و بسیاری از اعتراضات دیگر این را به دولت چین یادآور میشود که جهان میداند چه اتفاقی در حال افتادن است و مسلمانان اویغور در سکوت و تنهایی رنج نخواهند کشید.
گروههای فعال حقوق بشر نظیر سازمان دیدهبان حقوق بشر و سازمان عفو بینالملل دولت چین را به ایجاد یک کمپین پاکسازی قومی از طریق نابودی هویت و فرهنگ اویغورهای مسلمان و ممنوع کردن آنها از انجام فرایض دینیشان متهم کردهاند.
به گزارش سازمان عفو بینالملل حدود یک میلیون اویغور در کمپهای تربیتی چین هستند و برای انکار دینشان و اعلام وفاداری به حزب کمونیست با تهدیدهای فیزیکی و روانی روبرو هستند.
فریده، یکی از معترضان گفت: این بی عدالتی است، آنها به خاطر اینکه باوری را دنبال میکنند که با رئیس جمهور و حزبش متفاوت است تنبیه میشوند. تنها جرم آنها اعتقادشان است.
با این حال مقامات چینی اعلام کردهاند که آنها تنها افرادی را که جرایم جزئی انجام دادهاند دستگیر میکنند و به کمپهای تربیتی میفرستند و در آن کمپها آنها "لذت میبرند" اما براساس گزارش بازداشت شدگان در این کمپها چین مانع اویغورها میشود تا فرایض دینی خود را انجام دهند.
بر اساس یک گزارش از سازمان دیدهبان حقوق بشر، دولت چین سالها است که این سیاستهای سرکوبگرانه را علیه اویغورهای مسلمان انجام میدهد و بازداشت گسترده اویغورها و فرستادن آنها به کمپها از تازهترین اقدامات کمپین ظالمانه آنها است.
اویغورها یک قوم ترک هستند که اگرچه یک اکثریت مسلمان در منطقه خودگردان سینکیانگ را تشکیل میدهند اما یک اقلیت در چین هستند.
در تجمع نیویورک نیز دهها تن در حمایت از جامعه اویغورها با درخواست اقدام آمریکا در قبال نقض حقوق این اقلیت در چین و توجه جامعه جهانی به شرایط آنها مقابل دفتر نمایندگی چین تجمع کردند.
این تجمع توسط یوسف روث، دانشجوی جوان پزشکی جرقه خورد که پیش از این قضیه هیچ ارتباطی با این اقلیت مسلمان (اویغورها) نداشت.
روث که در دانشگاه "یشیوا" درس میخواند و قصد دارد تا یک خاخام یهودی شود، گفت: اهمیت و بزرگی این خشونت من را وادار به اقدام کرد. خیلی مهم است تا مراقب چنین چیزهایی باشیم.
او گفت: اگر صادقانه بخواهم بگویم راستش من زیاد از فعالان حقوق بشر نیستم. من فقط فکر میکنم چیزی که در حال اتفاق افتادن است همه را وادار به انجام کاری میکند. این بسیار بحرانی است.
سینکیانگ که در شمال غربی چین قرار دارد از مکانهای عمده زندگی اقلیت "اویغورها" است و بعد از افزایش خشونت و تنشهای میان قومی در سالهای اخیر تحت نظارت شدید پلیس بوده است.
در اواسط نوامبر سال میلادی گذشته یک لایحه به منظور حمایت اویغورها و اعمال تحریمها علیه چین از سوی هر دو حزب کنگره با حمایت مارکو روبیو، سناتور فلوریدا ارائه شد اما هنوز به رأی گیری گذاشته نشده است.
دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به شدت نحوه رفتار چین با اقلیتها را محکوم کرده و از این کشور خواسته تا به آزادی دین آنها احترام بگذارند اما اعمال تحریمها علیه چین متوقف شده است.
روث گفت: در حال حاضر برای دولت سخت است تا کاری کند که منافع اقتصادیاش آسیب ببیند زیرا این چیزی نیست که عموم به صراحت پشت آن باشند، پس جامعه باید آگاه باشد.
انتهای پیام