به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در آیین افتتاح همایش نما با محوریت مصالح و جزئیات اجرا که امروز (سهشنبه 9 بهمن ماه) برگزار شد، اظهار کرد: در شورای چهارم در بحث معماری شهری، به طور جدی به موضوع ساخت و ساز و درآمدسازی توجه کردیم، اما به موضوع نمای ساختمانها که حق یک شهر است، توجهی نشد.
وی افزود: در دیداری که رهبر معظم انقلاب با اعضای شورای چهارم داشتند، بیش از ۷۰ درصد بیانات ایشان مربوط به معماری و توجه به موضوع نما بود و ما را به ایجاد کمیته نما در شورای شهر ملزم کردند، بماند که خیلیها نمیخواستند که این کمیته نباشد.
سالاری با بیان اینکه در اصفهان و مشهد نیز چنین کمیتهای در حال فعالیت است، تصریح کرد: دانشگاههای ما در حوزه مبانی نظری پژوهشهای جدی باید داشته باشند.
وی افزود: در سال ۸۳ که کمیته نما ایجاد شد، ما هیچ برنامه و طرحی نداشتیم و زمانی هم که به دانشگاهها مراجعه کردیم تا از آنها طرح و ایدهای برای ساخت ساختمان و شهرسازی بگیریم، آنها هم برنامهای آن طور که باید و شاید نداشتند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: ما در کمیته نما، احکام توصیهای، ایجابی و سلبی را تعیین و تدوین کردیم که در رابطه با بایدها و نبایدها و توصیهها به موضوعات نما میپردازیم.
بیشتر بخوانید: شیشهای یا آجری بودن نمای ساختمانها مهم نیست/ ضرورت ایمنی و استفاده از تجهیزات مناسب در ساخت و سازها
وی افزود: ما باید به سمتی برویم که با ایجاد نمایشگاهها و کارگاههای آموزشی جشنوارههای ساخت نما و سازه شهری را برگزار کنیم که با معرفی طرحهای برتر بین ارائه دهندگان آن رقابت برقرار شود تا در نهایت از آنها استفاده کنیم.
سالاری با اشاره به اینکه ما باید به سمتی برویم که بازپیرایی نما شکل گیرد، عنوان کرد: پس از دهها سال از پیروزی انقلاب اسلامی ما حرکت خوبی را برای زیباسازی شهر تهران آغاز کردیم که این اقدامات در مرکز شهر در معابر و میادین به چشم میآید.
وی با بیان اینکه در تصمیم گیری کمیته نما باید بحث تجدیدنظر در پروندهها وجود داشته باشد، گفت: ما در کمیته نما یک کمیته انضباطی تشکیل دادیم تا در صورت رد طرحی در این کمیته بررسیهای مجدد صورت گیرد تا اگر طرحی نتیجه نگرفته است، قابل برگشت باشد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به ضمانت اجرایی در طرحها، بیان کرد: در حوزههای سازمان نظام مهندسی و شهرداریهای مناطق پایتخت ضابطهای در این خصوص ایجاد شده که این رویکرد در حال تداوم است.
وی اضافه کرد: برخی شهرداران خوشحال از این هستند که طرحها اجرا نمیشوند و با بهانه عدم اجرای طرحها درصدد اخذ تمهیدات مجدد مالی برای اجرای طرحها هستند که در اینجا نقش دستگاههای نظارتی پررنگتر است، لذا باید برای طرحهای در حال شکل گیری ضمانت اجرایی لحاظ شود.
سالاری با بیان اینکه طرح تفصیلی یک طرح بسیار جامع و خوب است، خاطرنشان کرد: ما نگران بحث اجرایی هستیم، سازمان نظام مهندسی و وزارت راه و شهرسازی باید مهندسان ناظر را مکلف کنند که تخلف در حق نما، تخلف خط قرمز است و در صورت مشاهده با متخلفان برخورد خواهد شد، نمای ساختمان حق عمومی شهر است.
انتهای پیام/