روزنامه واشنگتن پست در سرمقاله خود به "هتون الفاسی"، فعال حقوق زنان عربستانی پرداخته است که از ژوئن سال ۲۰۱۸ در زندان به سر میبرد. این روزنامه در سرمقاله خود تاکید دارد که در شرایط فعلی، کنگره آمریکا باید با مشروط کردن ادامه همکاریها با حکومت سعودی، در برابر اقدامات آنان از فعالان زن حمایت کند.
به گزارش خبرآنی، روزنامه واشنگتن پست در سرمقاله خود نوشته است: هتون الفاسی یکی از برجستهترین و محترمترین پژوهشگران عربستان است. او از استادان دانشگاه ملک سعود ریاض است که بیش از ربع قرن در آن سابقه تدریس دارد. او دو کتاب تأثیرگذار درباره تاریخ زنان در عربستان و مقالات متعددی نوشته است. او برنده افتخارات بینالمللی از جمله عضویت افتخاری در انجمن ملی افتخاری فرانسه است.
فاسی بیش از یک دهه به طور مسالمتآمیز از توسعه حقوق زنان در عربستان در زمینههایی از جمله حق رانندگی و حق رأی در انتخابات محلی دفاع کرده است و به همین دلیل از ژوئن سال گذشته میلادی در زندان به سر میبرد.
خانم فاسی یکی از بیش از ۱۰ زن فعالی است که در کمپین بیمعنی و غیرمنصفانه سرکوب محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی دستگیر شده است. این دستگیریها درست زمانی آغاز شدند که حکومت سعودی نهایتاً در ژوئن سال گذشته میلادی حق رانندگی را برای زنان قائل شد و بازداشت این فعالان تا پایان تابستان ادامه یافت.
دستکم ۹ زن همچنان در زندان به سر میبرند که بسیاری از آنان در بازههای زمانی طولانی در سلول انفرادی نگه داشته شدهاند و برخی از آنان به طرز وحشیانهای شکنجه شدهاند. همه آنان در در رسانههای حامی دولت بدنام شده و هنوز هیچ یک از آنان به جرمی محکوم نشدهاند.
طبق پیام منتشر شده در توئیتر عربستان، فاسی که یک زندانی عقیدتی است، یکی از سه زنی است که اخیراً و پس از گذراندن مدت طولانی در سلول انفرادی به سلولهای عادی زندان الحائر در جنوب ریاض منتقل شده است.
جزئیات دیگری درباره پرونده او یا شرایط جسمیاش در دست نیست.
چندین سازمان مدافع حقوق بشر و سازمان خبری از جمله واشنگتن پست، اواخر سال گذشته میلادی گزارش کردند که چندین زن دیگر که در سلولهای انفرادی نگهداری میشوند، تحت شکنجه قرار گرفتهاند.
از جمله شکنجههایی که در خصوص آنان انجام شده، ضرب و شتم، غرق مصنوعی، شوک الکتریکی و سوء استفاده جنسی است. به گفته خانواده یکی از این زندانیان به نام لجین الهذلول، سعود القحطانی، یکی از معاونان ارشد سابق محمد بن سلمان شاهد سوء استفاده از او و تهدیدش به قتل و تجاوز بوده است.
چنین رفتار ظالمانهای توجه و انتقاد بینالمللی بسیار اندکی را در پی داشت. پس از آنکه کانادا در اوت سال گذشته به بازداشت "سمر بدوی" و "نسیمه الساده" اعتراض کرد، دولت سعودی سفیر کانادا را اخراج کرد و سفیر خود را نیز از اوتاوا بازگرداند. با این حال دولت ترامپ به جای دفاع از زنان سعودی یا کانادا، از دو دولت درخواست کرد که تفاوتهایشان را تحمل کنند.
مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا اخیراً اظهار کرد که مساله زنان زندانی را در دیدارهای ماه جاری خود در ریاض مطرح کرده است. با این حال هیچ یک از آنان آزاد نشدهاند. محمد بن سلمان که دونالد ترامپ در ماجرای قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی از او حمایت کرده است، میداند که این دولت آمریکا او را حتی برای سوءاستفاده فاحش از حقوق بشر هم وادار به پاسخگویی نمیکند.
هفته گذشته بیش از ۲۰۰ پژوهشگر از سراسر جهان نامهای را امضا کردند که از دولت عربستان میخواهد خانم فاسی و دیگر زنان فعال عربستانی را آزاد کند. حالا زمان آن است که کنگره آمریکا وارد این ماجرا شود. قانونگذاران باید در چارچوب قانون مگنیتسکی به دنبال اعمال تحریمهایی علیه افرادی باشد که در دستگیری و شکنجه زنان دست داشتهاند. آنان باید همکاری نظامی و اقتصادی بیشتر با عربستان را مشروط به آزادی این زندانیان کنند.
آمریکا نباید با هیچ حکومتی که مدافعان مسالمتآمیز حقوق زنان را زندانی و شکنجه میکند، مانند متحد خود رفتار کند.
انتهای پیام