نماینده حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد: صدها هزار تن از مسلمانان روهینجا به خاطر تهدیدهای احتمالی قادر نیستند در آینده نزدیک به میانمار بازگردند.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، یانگی لی، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در میانمار از هند و عربستان به خاطر بدرفتاری این کشورها علیه پناهجویان روهینجا که در این کشورها مقیم هستند انتقاد کرد.
وی که برای انجام تحقیقات به مدت ۱۰ روز در تایلند و بنگلادش حضور داشت گزارش خود را درباره وضعیت پناهجویان روهینجا به مقامات و نمایندگان آژانسهای سازمان ملل و کارشناسان بینالمللی ارائه کرد.
بیش از ۷۰۰ پناهجوی روهینجا از اواخر ماه اوت ۲۰۱۷ به بنگلادش فرار کردند.
وی ادامه داد: آشکار است که پناهجویان روهینجا نمیتوانند به میانمار در آیندهای نزدیک بروند.
او افزود: خشونتها علیه روهینجاها توسط ارتش میانمار در ایالت راخین افزایش یافته است و همین مساله باعث فرار آنها به بنگلادش شده است.
میانمار بارها درخواست گزارشگر ویژه سازمان ملل را برای بازدید این کشور درک کرده است.
لی اضافه کرد: خشونتها در میانمار علیه دیگر گروههای اقلیت باید پایان یابد.
همچنین باید افراد مسئول پاکسازی قومیتی در میانمار محاکمه شوند و جرائم انجام شده علیه مردم روهینجا به عنوان نسلکشی و جرائم جنگی و جرم علیه بشریت تلقی شود.
لی در جمع خبرنگاران اعلام کرد: گزارشهایی از خشونتهای جدید در ایالت راخین وجود دارد.
او میانمار را به ناکامی در ایجاد یک فضای صلحآمیز و امن برای بازگشت پناهجویان از بنگلادش به کشور متهم کرد.
وی گفت: هنوز خشونتها در ایالت راخین ادامه دارد. نیروهای امنیتی با اقدامات خود مردم روهینجا را به فرار به بنگلادش مجبور میکنند.
این گزارشگر ویژه سازمان ملل در ادامه از اقدام عربستان سعودی مبنی بر دیپرت ۱۳ روهینجایی به بنگلادش انتقاد کرد.
همچنین به تازگی نزدیک به حدود ۱۳۰۰ پناهجوی روهینجا از هند به بنگلادش رسیدهاند. از سوی دیگر ۶۱ پناهجوی دیگر روهینجا نیز که اکثر آنها کودک بودند، چند روز گذشته توسط نیروهای هند بازداشت شدند.
انتهای پیام