آمادگی ۱۱۴ شرکت خارجی برای همکاری در پروژه‌های نفتی ایران

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: تاکنون ۱۱۴ شرکت SME خارجی در کمیسیون انرژی اتاق ایران ثبت نام کرده‌اند و در نظر داریم که از ظرفیت آنها در حوزه‌های انتقال تکنولوژی و مشارکت در طرح‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنیم.


رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: تاکنون ۱۱۴ شرکت SME خارجی در کمیسیون انرژی اتاق ایران ثبت نام کرده‌اند و در نظر داریم که از ظرفیت آنها در حوزه‌های انتقال تکنولوژی و مشارکت در طرح‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنیم.

 رضا پدیدار در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه انرژی کیش با بیان اینکه نمایشگاه نفت و انرژی تجلی حضور فعالان این حوزه است و اهمیت بسیاری دارد، افزود: شرایط خاص اقتصادی کنونی و فضای تحریمی که بر کشور حاکم شده، به خصوص محدودیت‌های نظام پولی و مالی کشور، سبب شده تا منابع کمتری در اختیار فعالان اقتصادی قرار بگیرد. از این رو، نمایشگاه امسال نسبت به سال‌های گذشته محدودتر شده است.

وی با اشاره به حاکمیت دولتی در اقتصاد ایران یادآور شد: از آنجایی که ۸۴ درصد از ترکیب سبد مدیریت اقتصادی کشور در اختیار دولت، شرکت‌های خصولتی و صندوق‌های بازنشستگی است و از نظر محدودیت‌هایی که در دستورالعمل‌ها و منابع مالی این سازمان‌ها وجود دارد، اجازه حضور فعال در نمایشگاه به آنها داده نمی‌شود.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران با تاکید بر اینکه فعالان بخش خصوصی با علاقه در این نمایشگاه حضور پیدا کرده‌اند، اظهار کرد: اگر وزنه مدیریت اقتصادی کشور از سمت دولت به سمت بخش خصوصی‌ حرکت کند، بدون شک چنین نمایشگاه‌هایی با رونق زیادی روبرو می‌شوند. با این حال، شرایط محدودکننده بین‌المللی از یک سو و خودتحریمی در اقتصاد امروز از سوی دیگر، شرایطی به وجود آورد که نمایشگاه امسال رونق سنوات گذشته را نداشته باشد.

پدیدار اضافه کرد: در ۹ ماهه گذشته، ۵۷ درصد از درآمد ملی کشور را نفت و محصولات هیدروکربنی‌ تشکیل داده است و بنابراین اقتصاد ایران، اقتصادی نفت‌محور است. بر این اساس، نفت و متعلقات آن که حوزه انرژی را تشکیل می‌دهند، باید بیش از این مورد توجه و حمایت دولت قرار بگیرند.

وی ابراز امیدواری کرد که برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی، تلنگری برای تصمیم‌گیران کشور باشد تا ضمن هدایت جریان اقتصادی، حوزه‌های انرژی را حمایت کرده و به آن اعتبار دهند.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران در ادامه با تاکید بر اینکه در گام نخست، نفت یک کالای استراتژیک و در گام بعدی یک کالای مولد است، توضیح داد: زمینه تولید محصولات بسیاری را فراهم و به شکوفایی اقتصاد کمک شایانی خواهد کرد.

پدیدار از تامین مالی به عنوان یکی از چالش‌های حوزه انرژی نام برد و اضافه کرد: چالش تامین مالی در سنوات گذشته نیز وجود داشته، اما با این حال در سال جاری شرایط اقتصادی و تحریم‌های بین‌المللی به این مسئله دامن زده است. از این‌رو در کمسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران نیز این چالش با انجمن‌های تخصصی در حوزه انرژی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.  

وی درمورد مشارکت با شرکت‌های خارجی گفت: در تعاملی که با شرکت‌های اروپایی از جمله شرکت‌های کوچک و متوسط اروپایی که از ایران بازدید کردند، داشتیم؛ ضمن دریافت اطلاعات از آنها، شرکت‌هایی که علاقمند به مشارکت و سرمایه‌گذاری در ایران بودند را شناسایی کردیم. تاکنون ۱۱۴ شرکت SME در کمیسیون انرژی اتاق ایران ثبت نام کرده‌اند و در نظر داریم که از ظرفیت آنها در ۲ حوزه انتقال تکنولوژی و مشارکت در طرح‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنیم.

این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد:با توجه به توافقی که تیرماه سال گذشته در کمیسیون انرژی اروپا انجام شد، در نظر داریم که در اردیبهشت سال آینده، این شرکت‌ها را به ایران دعوت کنیم تا با طرح‌ها و ظرفیت‌های ایران آشنا و زمینه شکل‌گیری طرح‌های توسعه‌ای مشترک ایجاد شود. ‌

پدیدار در خصوص میزان صادرات و قیمت نفت در بودجه پیشنهادی دولت برای سال آتی، گفت: بر اساس بودجه پیشنهادی دولت در سال ۱۳۹۸، قرار است یک میلیون و ۵۴۰ هزار بشکه نفت صادر شود که با توجه به معافیت‌ها، درآمد حاصل از فروش به حدود ۳۰ میلیارد دلار خواهد رسید؛ اگرچه این تناسب لازم برای طرح‌های سطح نگهداشت را تامین می‌کند، اما برای طرح‌های توسعه‌ای کافی نیست. پیش‌بینی می‌کنم که دولت بتواند این میزان نفت را سال آینده صادر کند.

وی تاکید کرد: قیمت نفت در بودجه ۱۳۹۸، ۵۴ دلار برابر هر بشکه در نظر گرفته شده که پیش‌بینی من، افزایش قیمت بین ۶۰ تا ۶۵ دلار در هر بشکه است.

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.