سوریه هم از دولت و ملت ونزوئلا در برابر مداخلات آمریکا حمایت کرد

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، یک منبع در وزارت خارجه سوریه مداخله آمریکا در مسائل داخلی ونزوئلا را محکوم کرد.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از این منبع گزارش داد: «سوریه به شدت مداخله آشکار دولت آمریکا در امور جمهوری ونزوئلا را محکوم می‌کند... [مداخله‌‌ای] که نقض آشکار قوانین بین‌الملل است».

وی تصریح کرد که سوریه بار دیگر اعلام می‌کند که به صورت قاطع با مداخلات آشکار آمریکا مخالف است.

این منبع اعلام کرد که سوریه در حفظ حاکمیت ونزوئلا و شکست طرحهای خصمانه دولت آمریکا  کاملا با رهبری و ملت ونزوئلا اعلام همبستگی می‌کند.

در همین راستا، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران به دخالت‌های «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در امور داخلی ونزوئلا واکنش نشان داد و ضمن محکوم کردن این اظهارات مداخله‌جویانه گفت: «جمهوری اسلامی ایران از دولت قانونی و ملت ونزوئلا در برابر مداخلات غیرقانونی واشنگتن حمایت می‌کند.»

قاسمی اعلام کرد: «ما معتقدیم که راه‌حل مشکلات داخلی ونزوئلا تنها از طریق گفت‌وگوی نیروهای سیاسی داخلی بر اساس چارچوب‌های قانونی این کشور قابل حل و فصل است و هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی این کشور غیر سازنده بوده و صرفا باعث پیچیده شدن اوضاع خواهد شد».

وزارت امور خارجه چین امروز (پنجشنبه) با صدور بیانیه‌ای ضمن حمایت از دولت «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا به عنوان دولت مشروع این کشور حمایت کرد.

در بیانیه وزارت خارجه چین با حمایت از اقدامات دولت ونزوئلا برای پایان دادن به بحران این کشور، از دخالت‌های یک‌جانبه در امور داخلی ونزوئلا شدیدا انتقاد شده است.

«مایک پنس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا با انتشار پیامی ویدئویی خطاب به مخالفان دولت ونزوئلا، ضمن «دیکتاتور» خواندن مادورو، صراحتا اعلام کرد که از هر آشوب و اغتشاشی برای سرنگون کردن دولت مادورو حمایت می‌کند.

بعد از آن مادورو اظهارات پنس را «مداخله بی‌شرمانه» واشنگتن در امور داخلی ونزوئلا خوانده و دستور داد که روابط دیپلماتیک با آمریکا یک بازنگری کامل انجام شود.

شامگاه چهارشنبه اما «خوان گوایدو» رئیس شورای ملی ونزوئلا و رهبر مخالفان این کشور با حمایت آمریکا و برخی کشورها شامل برزیل، آرژانتین و کانادا، طی سخنرانی در جمع معترضان مادورو، خود را رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا خوانده و سوگند نیز یاد کرد.

به فاصله نیم ساعت از این اقدام، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در بیانیه‌ای مداخله‌جویانه از این تصمیم استقبال کرده و گوایدو را به عنوان رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت شناختند.

مادورو نیز طی سخنرانی در جمع هواداران خود، گوایدو را دست‌نشانده آمریکا دانسته و ضمن قطع روابط دیپلماتیک با واشنگتن، 72 ساعت به تمام دیپلمات‌های آمریکایی فرصت داد که از این کشور خارج شوند.

از سال 2017 و به دنبال تشدید بحران سیاسی در ونزوئلا بین اپوزیسیون و رئیس‌جمهور این کشور، اختلافات بین مادورو و مجمع ملی (کنگره) که اکثریت آن در دست مخالفان است، بالا گرفته و تشدید این اختلافات سبب اقدام دولت در برگزاری انتخابات برای تشکیل «مجلس موسسان قانون اساسی» در سال 2017 شد.

انتهای پیام/

 

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.