رئیس جمهور گفت: نمی توانیم زندگی مردم را از تحولات در حوزه فناوری و ارتباطات جدا کنیم.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور امروز «دوشنبه ۱ بهمن ماه» با حضور در وزارت ارتباطات در جمع مدیران ارشد این وزارتخانه ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه گفت: این وزارتخانه همان طور که از تغییر نام آن پیدا است به خاطر تحولاتی که در تکنولوژی به وجود آمده راه طولانی را طی کرده است.
رئیس جمهور ادامه داد: شاید در زمان پست و تلگراف و تلفن خیلی حکومتها احساس دردسر نکردند، اما زمانی که رادیو آمد حکومتها احساس دردسر کردند، زیرا مردم میتوانستند پیامها را دریافت کنند.
روحانی تاکید کرد: هر چیز نو و جدیدی که میآید عدهای با آن مقابله میکنند. متاسفانه در وسایل ارتباطی این چنین تصوری وجود دارد.
رئیسجمهور با بیان اینکه مردم در چارچوب نیاز و فکرشان ابزارها را انتخاب میکنند، گفت: امروز خوب یا بد مردم به این موبایل عادت کردند؛ اگر صبح به کسی بگویی موبایل نداشته باش نمیتواند هیچ کاری انجام دهد. وقتی موبایل را از او میگیری انگار بخشی از زندگی او ناقص می شود.
وی افزود: این امکان پذیر نیست که حاکمیت بگوید من نظرم این است که این موبایل را کنار بگذارید. ما نمیتوانیم با خواست عمومی مردم مبارزه کنیم. این نه قانونی است و نه شرعی. ما فکر میکنیم که یک اختیاراتی از آسمان داریم و میتوانیم آن را به زمینیان را صادر کنیم.
روحانی در ادامه افزود: لحن ما ایرانیها در فضای مجازی نسبت به هم نامناسبتر از کشورهای پیشرفته است، همه ما به هر حال یک تعهدات اخلاقی، وجدانی، انسانی و اسلامی در خصوص داشته و باید به درستی از این ابزار استفاده کنیم؛ البته برای کسی که به تازگی به این فضاهای مجازی میپیوندد؛ تا زمانی که عادت کند، خطرات بیشتری او را تهدید میکند.
وی ادامه داد: اولین کسی که رادیو را ممنوع کرد پهلوی اول بود که اولین فیلترینگ به وجود آمد و بعدها تلویزیون آمد. ما در مبارزات انقلاب اسلامی از رادیو استفاده کردیم و صدای امام (ره) را ضبط میکردیم و با تلفن انتقال میدادیم.
روحانی در ادامه افزود: لحن ما ایرانیها در فضای مجازی نسبت به هم نامناسب تر از کشورهای پیشرفته است، درست است که فضای مجازی حرمت شخص را ندارد؛ اما همه ما به هر حال یک تعهدات اخلاقی، وجدانی ، انسانی و اسلامی داشته و باید به درستی از این ابزار استفاده کنیم؛ البته برای کسی که به تازگی به این فضاهای مجازی میپیوندد؛ تا زمانی که عادت کند، خطر بیشتری او را تهدید میکند.
رئیس جمهور تصریح کرد: شما یک موبایل به دست مردم میدهید و از اول برای آنها درخت ممنوعه تعیین میکنید، میگویید همه در این پیامرسان فعالیت کنید و در آن پیامرسان فعالیت نکنید، با این کار جوان و نوجوان کنجکاو میشوند برای این که بدانند آن پیامرسان چرا ممنوع شده است، ما مردم را برای جست و جوی بیشتر تحریک میکنیم.
وی با بیان اینکه ما در اقدامات سالهای اخیر، در این زمینه ناموفق بوده ایم؛ گفت: اشکال از آنجا بود که فکر میکردیم این دستگاهها تحت فرمان ما هستند که ما دستور به فیلترینگ بدهیم، پیامرسان فیلتر شود.
روحانی با بیان اینکه در سال گذشته با فیلترینگ همه ما ضرر کردهایم گفت: اول نوجوانها و جوانها ضرر کردند؛ به دلیل آن که فضای مجازی چارچوب خاص خود را داشت و اینطور نبود که در پیامرسانها هر چیزی را منتشر کنند.
روحانی با بیان اینکه ما با تدبیر نادرست در حوزه فضای مجازی چارچوبهای آن را شکستهایم، افزود: ما فکر کردیم که یک نفر میتواند بر روی کاغذی تحت هر عنوانی دستور فیلتر دهد، و قوهها و ارگانها هم این دستور را به مخابرات ابلاغ کنند. این روشها انجام شدنی نیست که با افراط گری از این فضا علیه آبروی مردم استفاده کرده و حرفهای غیر واقعی بزنیم و هم اینکه با تفریط به کل فیلتر کنیم.
روحانی با تاکید براین که ما باید سواد رسانهای و دیجیتالی نوجوانها و جوانها را بالا بریم، افزود: باید در دبستان یکی از درسهای آموزش و پرورش چگونگی استفاده از فضای مجازی باشد و والدین، معلمین و مدرسه طرز صحبت کردن در فضای مجازی را بدانند.
رئیس جمهور در ادامه افزود: متاسفانه در شرایطی هستیم که همه مسائل، اخبار و اطلاعات به شکل متراکمی در فضای مجازی منتشر شده و مردم استفاده بیش از حدی از موبایل دارند، البته باید متذکر شد که ما فقط رسانههای دولتی مانند رادیو و تلویزیون دولتی داریم. اگر تعداد رسانهها در کشور بیشتر بود، اکنون با این میزان تورم در فضای مجازی رو به رو نبودیم. اگر جناحها و دستهها رادیو و تلویزیونهای خود را داشتند بیش از نیمی از حرفهای خود را در رسانه خود به طور رسمی میگفتند، آن موقع هم با شناسنامه صحبت میکردند و هم معلوم بود که چه کسی چه حرفی را گفته است، در فضای مجازی معلوم نیست چه کسی حرفی را میزند.
روحانی با بیان اینکه انحصار در هیچ چیزی نمیتواند مفید باشد گفت: اگر در استفاده از موبایل انحصار درست کنید، به طور مثال فقط یک اپراتور فعال باشد، حتما در آن فساد و گرفتاری پدیدار میشود، باید ضمن نظارت کافی، میدان را برای فعالیت اپراتورها آزاد بگذارید تا فعالیتهای خود را شروع کنند.
روحانی با تاکید بر اینکه وزارت ارتباطات باید از هرگونه تبلیغات جلوگیری کند، افزود: ما حق نداریم برای کسانی که تبلیغات نمیخواهند، چنین محتواهایی را ارسال کنیم. باید جلوی سوءاستفادههایی که به کمک شمارههای مختلف تبلیغات ارسال میشود؛ گرفته شود، اینها همه پول است، اگر چه پول مانند جان نیست ولی خیلی سخت است که از آن بگذریم.
روحانی در ادامه افزود: ما به عنوان دولت و شما به عنوان وزارتخانه مربوطه، نباید بگذاریم وقت و عمر مردم تلف شود، در اروپا هیچگاه به موبایل مردم تبلیغات ارسال نمیشود، اتلاف وقت مردم شرعا حرام است، ما نباید به خاطر پول، مردم را اذیت و وقت آنها را تلف کنیم.
روحانی با بیان اینکه باید از فضای مجازی درست استفاده کنیم، گفت: همه ما میدانیم در شرایط امروز جامعه، چقدر IT و ICT مهم است، تنها بحث این نیست که بخشی از اقتصاد ما وابسته به این فناوری است، این فناوری پایه اصلی برای همه اقتصاد ما است، فضای مجازی و قدرت سایبری برای اینکه دارای زیرساخت و زیربنا خوبی بوده، در حوزههای اقتصادی، علمی، فرهنگی توانمند ساز و یک ابزاری برای عدالت است.
روحانی در ادامه افزود: امروزه روستاییان میتوانندهمانند مردم شهر از اینترنت استفاده کنند و همان مزایا را داشته باشند؛ بر اساس آمارها از ابتدای دولت یازدهم تا میان دولت دوازدهم ، انتقال اینترنت به روستاها از حدود ۳۶ درصد به ۶۶ درصد رسیده است؛ ما باید به نقطهای مثل خدمات صنعت برق برسیم که در حال حاضر هیچ روستایی نیست که از ۱۰ خانوار تشکیل شده و برق نداشته باشد. ما در حوزه گاز تقریبا به این رسیدهایم که به ندرت روستایی با ۲۰ خانوار با کمبود گاز رو به رو باشند، این رقم، رقم بالایی است و شاید هیچ کجا در دنیا از لحاظ گاز رسانی به پای ایران نرسد.
روحانی با تاکید بر اینکه ما جزء کشورهای اول در حوزه گازرسانی هستیم، گفت: چندین کیلومتر لوله گاز برای این کشور کشیده شده است، اخیرا وزیر نفت در گزارشی مطرح کرد که طول لولههای اصلی شبکه و لولههایی که در شبکه خانگی گاز به کار رفته، به اندازه ۱۰ دور کره زمین است، این کاربسیار بزرگ و عظیمی است.
رئیس جمهور تصریح کرد: در حال حاضر روستاییان در رفاه هستند و سوخت سالمتری در اختیار آنها قرار گرفته، همچنین جنگلها سالم و مراتع از بین نمیرود و دارای فواید دیگری است.
روحانی با بیان اینکه خدمات در حوزه فضای مجازی باید همانند خدمات گازرسانی به کل کشور باشد، گفت: مردم باید به خوبی بتوانند از فضای مجازی استفاده کنند، خوشبختانه اکنون در بسیاری از روستاها برای زندگی، رفاه، ارتباطات و اشتغال خود از فضای مجازی استفاده میکنند.
روحانی در ادامه افزود: اولین قدم در فضای مجازی ساخت زیربنای لازم برای تحولات اقتصادی و توسعه است؛ قدم بعدی ایجاد عدالت اقتصادی و اجتماعی در سراسر کشور بوده و قدم سوم شفافیت و مبارزه با فساد است.
روحانی درباره جلسه هیئت دولت با استانداران گفت: در جلسه چند روز پیش با استانداران موضوع مبارزه با فساد افرادی را که از بانک مرکزی ارز گرفته، ولی از این پول سوء استفاده کردند عنوان کردهایم. یکی از راههای موثر در مبارزه با فساد و رانت ایجاد شفافیت است؛ یعنی ثبت سفارش افراد باید در همان لحظه مشخص گردد. به طور مثال باید مشخص شود که جنس صادر شده در کدام کشتی بوده و یا چه زمانی وارد بندر، گمرک و انبار میشود. اگر همه این اطلاعات را بتوانیم شفاف در اختیار مردم قرار دهیم فساد و رانت کمتر خواهد شد.
روحانی با بیان اینکه شفافیت یکی از مهمترین شعارهای دولت بوده، گفت: این یکی از مهمترین کارهای دولت یازدهم و دوازدهم است. اکنون لایحه آن در دستور کار دولت است و ان شاالله به زودی در دولت آنرا تصویب کرده و به مجلس میفرستیم.
روحانی با بیان اینکه دولت الکترونیک برای دولت بسیار مهم است، گفت: البته دولت الکترونیک هنوز به طور کامل اجرایی نشده است اما این مسئله قدم به قدم در حال حرکت بوده و همانند موجودی است که به صورت تدریجی به تکامل میرسد و برای به تکامل رسیدن آن همه باید کمک کنند.
روحانی ادامه داد: صدای امام (ره) از نجف و پاریس با ابزارهای ارتباطی به مردم می رسید به همین خاطر پیام انقلاب از طریق رسانههای ارتباطی به جهانیان رسید.
وی خاطرنشان کرد: مقاومت در برابر فناوری ها و تحولات نوین، رویکردی قدیمی است. فناوری های نوین منافع زیاد و خطرات محدودی دارد. شناخت درست و فرهنگ سازی، تنها راه مدیریت و پیشگیری از مشکلات فناوری است. نمی توانیم زندگی مردم را از تحولات فناوری و ارتباطی جدا کنیم. مبارزه با خواست عموم مردم، شرعی و قانونی نیست.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه دین با انتخاب حاصل می شود، نه با تحمیل، تصریح کرد: افراط و تفریط برای استفاده ابزاری از فضای مجازی، آن را به تهدید تبدیل میکند. در جهان شبکه ای، درخت ممنوعه نسازیم؛ فرهنگ سازی کنیم. جوانان و نوجوانان بیش از همه از اثرات منفی فیلترینگ آسیب می بینند. نه مسدود کردن و نه رها کردن ما را به مقصد نمی رساند؛ سواد رسانه ای جامعه را باید افزایش دهیم. انحصار در هیچ پدیده ای چه در رسانه و چه در فناوری جواب نمی دهد.
وی خاطر نشان کرد: روحانی با تاکید بر اینکه وزارت ارتباطات باید از هرگونه تبلیغات جلوگیری کند، افزود: ما حق نداریم برای کسانی که تبلیغات نمیخواهند، چنین محتوایی را ارسال کنیم. باید جلوی سوءاستفادههایی را که با شمارههای مختلف تبلیغات ارسال میکنند، گرفته شود؛ اینها همه پول است، اگر چه پول مانند جان نیست ولی خیلی سخت است که از آن بگذریم.
رئیس جمهور بیان کرد: فناوریهای ارتباطی و فضای مجازی بهترین ابزار برای شفافیت و مقابله با رانت و فساد است. اگر کسی ارز دولتی می گیرد، باید اطلاعاتش در اختیار همه مردم باشد. همه باید به تحقق سریعتر دولت الکترونیک کمک کنند. مردم باید قادر باشند با یک کارت احتیاجات زندگی خود را برآورده کنند.
وی تاکید کرد: در مساله رعایت حجاب، خطاب قرآن ابتدا به مردان است. اساس حجاب، امنیت زنان است. زنان سلامت اداری و مدیریتی بیشتری دارند. به هر جوان و بانویی مسوولیت دادیم ضرر نکردیم؛ نمونه اش عملکرد خوب وزیر ارتباطات. شرط اول من با آذری جهرمی، توسعه زیرساختهای اشتغال بوده است.
رئیس جمهور افزود: زمانی که این وزارتخانه فقط متولی پست، تلگراف و تلفن بود، حکومتها چندان نسبت به آن احساس دردسر نمیکردند اما با اختراع رادیو از آنجا که مردم دیگر میتوانستند از فواصل دور و کشورهای دیگر که تحت حاکمیت حکومت کشور خودشان نبود، پیام بگیرند، دردسر حکومتها شروع شد و گویا اولین بار در ایران این پهلوی اول بوده است که دستور اعمال فیلترینگ برای رادیو به عنوان نوظهورترین رسانه عصر خودش را صادر کرده بود.
روحانی اظهار کرد: پیشرفت و تکامل رسانهها، با این دست مخالفتها متوقف نشد و به عنوان مثال در جریان مبارزات انقلابی ملت ایران شاهد استفاده گسترده از ضبط صوت و نوارهای کاست بودیم. این فناوری اطلاعات و ابزار ارتباطات و انتقال اطلاعات بود که پیام انقلاب ملت ایران را خیلی راحت و سریع منتقل میکرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه مقاومت در برابر فناوری ها و تحولات نوین، رویکردی قدیمی است ، افزود:عادت انسانها در استفاده از یک امکان و وسیله گاهی به طور طبیعی تبدیل به حق میشود که هر نوع مخالفت با آن اقدامی نادرست از سوی استفادهکنندگان به حساب میآید و از سوی دیگر نیز عدهای همواره با هر پدیده جدیدی مخالفت و مقابله میکنند و این دو خصیصه اجتماعی، عرصه ارتباطات و تجهیزات ارتباطاتی را نیز شامل شده و شاهد هستیم که همچنان عدهای با پدیدههایی جدید بویژه در زمینه فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی مخالفت میکنند.
روحانی تصریح کرد: درست است که هر پدیده جدیدی ممکن است در کنار فواید زیادش خطراتی نیز داشته باشد اما این معقول نیست که در برابر احتمال بروز یک آسیب یا خطر، استفاده از ابزار یا امکانی که فواید زیادی دارد را به طور کلی کنار بگذاریم و از سوی دیگر اینگونه نیست که همه عالم گوش به فرمان ما باشند تا ببینند که چه زمانی استفاده از یک امکان یا ابزار جدیدی را ممنوع میکنیم تا آنها نیز دیگر از آن استفاده نکنند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: به طور طبیعی مردم استفاده از ابزار و امکانات جدید را بر مبنای نیاز، نوع تفکر و سلیقه خودشان انتخاب میکنند و اساساً وقتی امکانات و ابزار جدیدی ایجاد میشود، نمیشود به مردم گفت که از آن استفاده نکنند بلکه راهکار صحیح، آموزش روش صحیح استفاده از آن امکان و چگونگی راههای پرهیز از خطرات آن است.
روحانی گفت: امروز زندگی همه مردم جهان در بستر فضای مجازی شکل و شیوه جدیدی یافته که دائم نیز در حال تغییر و تکامل است؛ تغییر و تحول عرصه فضای مجازی با زندگی مردم عجین شده و دیگر نمیشود فضای مجازی را از زندگی مردم جدا کرد. دیگر این امر قابل تحقق نیست که حاکمیت از مردم بخواهد به عنوان مثال موبایل را به خاطر برخی آسیبهایش کنار بگذارند.
رئیس جمهور با بیان اینکه مبارزه با خواست عموم مردم، شرعی و قانونی نیست، اضافه کرد: برخی فکر میکنند اختیاراتی از آسمان دارند تا بر زمینیها هر فرمانی که میخواهند صادر کنند، اما خداوند به پیامبر خاتم (ص) نیز تأکید کرد که تو وکیل مردم نیستی و فقط مأمور ابلاغ پیام هستی و مردم در پذیرش یا رد آن ، مختار هستند. نمیتوان با خواست عمومی مردم مبارزه کرد و این کار نه شدنی و نه مشروع و قانونی خواهد بود.
روحانی اظهار داشت: اگر کسی بخواهد مردم را مجبور به کاری کند دیگر اسم آن ارتباطی با دین و دینداری ندارد، چرا که اساس دین، فهم، درک و سپس پذیرش و انتخاب است و البته این اصل بر همه اصلهای عرصههای دیگر صادق و حاکم است. مردم فهم دارند و در مواجهه با هر مسألهای که آسیبهایی دارد به دنبال فرا گرفتن فرهنگ صحیح استفاده از آن و راههای پرهیز از آسیبهایش هستند.
وی با بیان اینکه در فضای مجازی لحنها لحنهای نامناسبی است،: امروز شاهد آن هستیم که عدهای از فضای مجازی در راستای منافع شخصی و گروهی خودشان استفاده نامناسب میکنند و براساس برخی تحقیقات انجام شده، لحن عمومی مردم کشورمان در فضای مجازی نسبت به دیگر کشورهای پیشرفته نامناسبتر است که باید برای آن نیز فکری شود.
روحانی خاطر نشان کرد: به طور طبیعی مخاطرات استفاده از یک امکان و ابزار جدید برای کسی که تازه شروع به استفاده از آن می کند، بیشتر از کسی است که به استفاده از آن امکان و ابزار جدید عادت کرده است، بخصوص اگر از همان آغاز در اختیار قرار گرفتن این ابزار و امکان جدید بخواهیم درخت ممنوعه نیز برای آن تعریف کنیم که آن وقت خود این درخت ممنوعه عاملی برای تحریک استفادهکننده به کشف دلیل این ممنوعیت است که میتواند مخاطرات و آسیبها را بیشتر کند.
رئیس جمهور گفت: باید قبول کنیم که اشتباه کردیم فکر کردیم اگر بگوییم استفاده از فلان امکان ممنوع بوده و فیلتر است همه به آن گوش میکنند. دیدیم که پس از فیلتر هر امکانی، فیلترشکن آن ایجاد شد و هر چه تلاش کردیم به طور روزانه فیلترشکنهای جدید ارایه شد و در نتیجه ، زیان و آسیبی که بویژه به جوانان و فرزندان ما از ناحیه استفاده از فیلترشکنها وارد شد ، بیشتر از زمانی است که به طور عادی مثلاً از همان نرمافزاری که فیلترکردیم، استفاده میکردند.
روحانی ادامه داد: راه پیشگیری از مخاطرات ابزارهای ارتباطی جدید، فیلترینگ نیست، بلکه باید سواد رسانهای و دیجیتال جوانان و نوجوانان و البته والدین و همه جامعه را بالا ببریم تا بتوانند در کنار استفاده مناسب از این امکانات، از مخاطرات و آسیبهای آن نیز در امان بمانند.
رئیس جمهور با بیان اینکه انحصار در هیچ پدیده ای جواب نمی دهد؛ چه در رسانه و چه در فناوری ، اظهارداشت: امروزه شاهد آن هستیم که استفاده از موبایل در ایران نسبت به خیلی کشورهای دیگر بیشتر است و یک دلیل مهم آن این است که در کشور رسانه آزاد نداریم و مردم برای دسترسی آزادانهتر به اطلاعات به استفاده از موبایل و دسترسی به فضای مجازی از طریق آن، هجوم آورده اند و لذا شاهد بروز تورم در استفاده از موبایل و فضای مجازی هستیم. اگر گروهها و دستههای مختلف در کشور رادیو و تلویزیون داشتند، بخشی از حرف و سخن خود را از آن طریق بیان میکردند و آن وقت به طور طبیعی این تورم در زمینه استفاده از موبایل و فضای مجازی بوجود نمیآمد.
روحانی با تأکید بر اینکه باید این رویهها اصلاح شوند، تصریح کرد: البته باید همه به ضرورت اصلاح این رویهها و روندها برسیم. امروز هنوز همه به این نتیجه نرسیدهایم که انحصار در هر زمینه و موضوعی مضر است؛ باید در زمینه گردش اطلاعات، آزادی بیشتر ایجاد کنیم و البته نیاز است که نظارت در این زمینه نیز به طور قانونمند تقویت شود.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: وقتی گردش آزاد اطلاعات رواج یابد و نظارت بر آن تقویت شود، دیگر شاهد آن نخواهیم بود که هر کسی یا گروهی به طور ناشناس و بدون شناسنامه بتواند از این عرصه برای بیاخلاقیهای خود سوء استفاده کند و یا از سوی دیگر شاهد آن نخواهیم بود که عدهای به طور فلهای با یک سیمکارت پیامکهای تبلیغاتی انبوه بفرستند و وقت و عمر مردم را تلف کنند؛ اینگونه اتلاف وقت و عمر مردم و آزار و اذیتهای بیحساب شرعاً حرام است و راه مقابله با آن ایجاد فضای آزاد و البته قانونمند نشر اطلاعات و نظارت قانونی و دقیق بر آن است.
روحانی با اشاره به اهمیت بهرهگیری هر چه بیشتر و مؤثرتر از فضای مجازی، گفت: فضای مجازی و عرصه دیجیتال امروز نه بخش و شاخهای از اقتصاد، بلکه بستر و پایهای اصلی و اساسی برای اقتصاد است از سوی دیگر فضای مجازی میتواند همه مردم و فعالان اقتصادی را توانمند کند و زیربنای مناسب برای تسریع و تسهیل تعاملات اقتصادی، علمی و فرهنگی باشد. امروز همچنین فضای مجازی یک ابزار مؤثر برای ایجاد عدالت است چرا که با اتصال یک روستا به اینترنت پرسرعت امکان بهرهمندی از خیلی از امکانات کشور برای روستائیان نیز همانگونه که برای شهرنشینان فراهم است، فراهم خواهد شد.
رئیس جمهور افزود: فضای مجازی زیربنای بسیاری از تحولات اقتصادی و توسعه متوازن پایدار خواهد بود و در کنار توانمندسازی همه مردم فارغ از محل سکونتشان میتواند به گسترش عدالت اجتماعی کمک کرده و با ایجاد شفافیت به مبارزه مؤثر با فساد کمک کند.
روحانی اظهار کرد: چندین بار تأکید کردم که باید هر فرد یا مجموعهای که درخواست دریافت ارز دولتی برای واردات دارد از همان لحظه ثبت درخواست، مراحل بررسی و تأیید درخواست، در اختیار قرار دادن ارز، خرید کالا، انتقال آن، ترخیص از گمرک، انبار و نحوه و میزان توزیع در بازار را به طور دقیق و به روز در فضای مجازی ثبت کند تا امکان فساد و سوء استفاده به حداقل برسد. دولت نیز در راستای تحقق یکی از بزرگترین شعارهایش یعنی ایجاد شفافیت لوایح مورد نیاز را در دست بررسی دارد تا به مجلس تقدیم شوند.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی در زمینه تلاقی و تبادل اطلاعات اظهار امیدواری کرد که این مصوبه هر چه سریعتر و به طور کامل اجرایی شود.
روحانی با اشاره به سفر خود به کشور مالزی در حدود 30 سال پیش و پیشرفتهای این کشور در آن دوره در زمینه فناوری اطلاعات، گفت: با استفاده از فناوری اطلاعات سرمایهگذاری و اجرای قراردادها تسهیل میشود.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز باید تلاش و حرکت بزرگی را در راستای استفاده از فناوری اطلاعات در بخشهای مختلف انجام دهیم، اظهار داشت: اینکه میگوییم فیلتر وجود نداشته باشد به معنای این نیست که این فضا بدون حساب و کتاب و نظارت باقی بماند بلکه هم باید نظارت کافی داشته باشیم و هم باید به کسانی که از فضای مجازی استفاده میکنند، آموزش های صحیح را ارایه دهیم.
روحانی افزود: امروز سواد داشتن تنها منحصر به خواندن و نوشتن نیست بلکه نحوه استفاده صحیح از فضای ارتباطی و فضای مجازی هم به نوعی سواد مخصوص به خود را نیاز دارد.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز یک منبع بزرگی از اطلاعات از طریق تلفن همراه در اختیار افراد بویژه نوجوانان و جوانان است و گاهی آنها در بسیاری از مسایل اطلاعات بیشتری داشته و جلو میافتند، خاطر نشان کرد: امروز مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وظیفه سنگینی را برای ارایه امکانات لازم به مردم بردوش دارند و باید برای توسعه دولت الکترونیک تلاش کنند، چرا که دولت الکترونیک حقیقتاً خواست و اراده مردم است.
روحانی ادامه داد: درباره استفاده از دولت الکترونیک در موضوع سلامت و ایجاد شبکههای مرتبط در این راستا که بسیار حائز اهمیت است بارها با وزیر ارتباطات صحبت کردم و این کاری است که باید انجام شود تا مردم با آسودگی بیشتر و بدون نیاز به انجام آزمایشها و کارهای تکراری بتوانند در مکانهای مختلف، به سلامت خود رسیدگی کنند.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه راهحل رفع بسیاری از مشکلات جامعه، تقویت، توسعه و سلامت دولت الکترونیک است، گفت: ما ناچاریم تحولی بزرگ در این راستا ایجاد کنیم که البته دولت به طور کامل از آن پشتیبانی میکند.
روحانی با بیان اینکه دولت برای توسعه فضای مجازی و افزایش پهنای باند در کشور فشارهای فراوانی را تحمل کرد، افزود: دولت در برابر تمامی مشکلات توسعه فضای مجازی ایستاد، هر تصمیمی در هر دستگاهی برخلاف توسعه فضای مجازی اتخاذ میشد دولت مخالفت میکرد و مردم اگر امروز به راحتی میتوانند از فضای مجازی استفاده کنند باید بدانند که دولت یازدهم و دوازدهم از آبروی خود در این راستا مایه گذاشت.
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت مراقبت و صیانت از این دستاوردها و واگذاری امور به مردم، تصریح کرد: به جز امور زیرساختی که نیاز به تلاش و فعالیت بخشهای دولتی دارد، باید تولید محتوا را به مردم واگذار کنیم و در حقیقت رسانه، فضای مجازی، کتاب، تئاتر و سینما هر کدام باید وظیفه و کار خود را به خوبی انجام دهند و هیچ یک جایگزین دیگری نمیشود و همه باید بتوانند از این فناوری استفاده کنند.
روحانی اشتغال جوانان بهویژه افراد تحصیلکرده را یکی از مسئولیتهای مهم مسئولان دانست و گفت: امروز آمار رسمی بیکاری در کشور در مجموع حدود ۱۱.۷ درصد است، اما اگر در اقشار مختلف مانند جوانان تحصیلکرده، زنان و نوجوانان وارد شویم میبینیم که این آمار افزایش مییابد.
رئیس جمهور با بیان اینکه مسئولیت ما این است که برای همه شغل ایجاد کنیم، گفت: روزگاری که بخواهیم بگوییم خانمها باید فقط در خانه باشند و حق آمدن در جامعه را ندارند، گذشته است.
روحانی با اشاره به اینکه همه باید اصول مربوط به خود را حفظ کنند، گفت: متأسفانه در مسأله حجاب ،اول از زن شروع میکنیم در حالی که قرآن ابتدا مرد را از نگاه هرز دور میکند، اما ما میرویم و بخاطر حجاب، دختران و زنان را دستگیر میکنیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اساس حجاب برای امنیت زن است، افزود: همانطور که خدا در قرآن میفرماید، حجاب را برای جلوگیری از آسیب زن قرار داده تا مورد آزار و اذیت عدهای مریض قرار نگیرند. همه آنچه درباره حجاب در قرآن آمده برای حمایت از زن است اما به گونهای رفتار شده که انگار باید چماقی بر سر زن باشد و این بهخاطر آن است که مساله حجاب را درست در جامعه تبیین نکردیم.
روحانی با بیان اینکه زنان در برخی امور سلامت بهتری نسبت به مردم دارند، گفت: باید برخی امور را که مربوط به زنان است و آنان بهتر میتوانند انجام دهند ، به آنها واگذار کنیم، به گونهای که براساس تجارب گذشته در وزارتخانهها تاکنون هیچ فساد مالی از سوی زنان در مسئولیتهای مختلف دیده نشده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید از همه نیروهای خلاق جامعه استفاده کنیم، اظهار کرد: هر کجا مسئولیتی به جوانان و بانوان واگذار شد، ضرر نکردهایم و نمونه بارز آن حضور یک جوان به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات است؛ کم داشتیم وزیری در این سن مسئولیت را به عهده بگیرد و موفق باشد و مدیران با تجربه هم مدیریت او را قبول داشته باشند. امروز یک نیروی جوان، با ایمان، دارای روحیه ایثار و ایستادگی در این بخش مدیریت میکند.
روحانی افزود: شرط اول ما با آقای جهرمی در هنگام پذیرش مسئولیت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این بود که باید در راستای ایجاد شغل تلاش مضاعفی داشته باشد و ایشان قول داد که سالانه صد هزار شغل را ایجاد کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه سرمایهگذاری و ایجاد مشاغل بزرگ نیاز به افراد زیاد و سرمایهای بالا دارد، گفت: یک شرکت نوپا و یا یک استارتاپ با سرمایه اندک میتواند اشتغال ایجاد کرده و خود به مرور زمان سرمایه آفرین شود و راحتترین و کمهزینهترین راه برای ایجاد اشتغال نیز همین است.
روحانی با اشاره به ضرورت تلاش در راستای توسعه گردشگری به عنوان بخشی مهم در کشور که باید با استفاده از آن نشاط اجتماعی و اشتغال ایجاد شود، گفت: فناوری اطلاعات میتواند در زمینه معرفی جاذبههای طبیعی و تاریخی کشور و آثار باستانی، مؤثر بوده و موجب جذب گردشگران و راهنمای آنان باشد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز در برخی زمینههای علمی مانند ساخت خودرو، هواپیما و صنایع فضایی با پیشرفتهای روز دنیا فاصله داریم، افزود: خوشبختانه در بخش IT و ICT به سرعت فاصلهها در حال کاهش هستند و خدماتی که امروز به مردم ارایه میشود در برخی زمینهها با کشورهای پیشرفته مشابه است.
روحانی با اشاره به اینکه براساس گزارشات و آمارها روزانه تعداد زیادی از افراد برای انجام کارهای خود به ادارات مراجعه میکنند، گفت: باید با استفاده از دولت الکترونیک میزان مراجعات حضوری مردم را به ادارهها و دستگاهها به حداقل ممکن برسانیم.
رئیس جمهور تأکید کرد: باید زمینهها و امکانات لازم برای فعالیت جوانان و انسانهای مستعد و باانگیزه و تحصیل کرده را فراهم کنیم تا بتوانیم به رتبه علمی که در شأن ملت ایران است، دست پیدا کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه ملت ایران در بسیاری از زمینهها مانند دموکراسی، حضور در پای صندوق رأی، تأسیس دانشگاهها و دارالفنونها، روزنامهها و آزادیها در منطقه پیشتاز بوده و در بسیاری از حوزهها پیشرفتهای خوبی داشته است، گفت: امروز نه تنها در زمینه مسایل فن آورانه، بلکه در موضوعات اجتماعی از جمله برگزاری انتخابات مختلف، پیشرفت در علم و تحقیقات و سطح کیفی دانشگاهها، موفقیتها و رشد خوبی داشتهایم و باید تلاشی مضاعف داشته باشیم تا شاهد ایرانی پیشرفته و آبادتر باشیم.
انتهای پیام/