به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین محمد جعفر منتظری دادستان کل کشور در همایش تخصصی روسای ادارههای مبارزه با سرقت پلیسهای استانهای سراسر کشور که امروز (چهارشنبه ۲۶ دی ماه) برگزار شد، اظهار کرد: چند روز گذشته در حادثهای تعدادی از عزیزان ما در نیروی هوایی جان خود را از دست دادند که این حادثه را به محضر فرماندهی کل قوا و خانوادههای آنها تسلیت عرض میکنم و امیدوارم مدیران مرتبط بتوانند با بررسی منشأ این حوادث اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند که کمتر شاهد این گونه حوادث باشیم و سرمایههای کشور را از دست بدهیم.
وی با بیان اینکه مسئولیت مبارزه با جرم سرقت به عنوان یک جرم تأثیرگذار در کشور، مهم و ضروری است، افزود: باید درباره اقدامات لازم در این زمینه در این جلسات تصمیم گیری و از تجربیات، دانش و ابزاری که میتواند در ایجاد امنیت و مبارزه از سرقت موثر باشد، استفاده شود و باید در این گونه همایشهای مورد بررسی قرار گیرد و خروجی این همایشها باید برای مردم محسوس باشد.
وی با بیان اینکه در جامعه شاهد آسیبهایی هستیم که هر کدام در شرایط خود باید بررسی شوند، افزود: مبارزه با هر جرم باید متناسب با آن باشد و تمام زوایای آن باید به صورت دقیق و علمی بررسی شود.
دادستان کل کشور با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) گفت: هر کاری که انسان میخواهد انجام دهد، باید ابتدا دانش و سپس عقل انجام آن کار را داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری بیان کرد: یکی از آسیبهای قابل توجهی که در جامعه ما وجود دارد و البته منحصر به کشور ما هم نیست و در تمام کشورهای دنیا نیز وجود دارد، سرقت است.
وی افزود: سالهای قبل وزیر امور خارجه آلمان به کشور ما سفر کرده بود و عنوان میکرد که در آلمان بیشترین جرم سرقت خودرو است.
دادستان کل کشور گفت: جرم سرقت علاوه براینکه جرمی علیه اموال مردم است و آرامش جامعه را به مخاطره میاندازد، میتوانیم آن را جرم علیه امنیت کشور هم به حساب آوریم.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری افزود: بر اساس آمارهای دستگاه قضایی و نیروی انتظامی، سرقت جرم دوم کشور است.
دادستان کل کشور ادامه داد: حدود ۲۷ تا ۲۸ درصد جرائم کشور مربوط به سرقت است و اولین جرم مرتبط با موادمخدر است.
وی گفت: یکی از مهمترین کارهایی که پلیس باید انجام دهد، ریشهیابی و بررسی خواستگاه جرم سرقت است که در مرحله اول جرم سرقت ارتباط مستقیمی با افزایش جرم موادمخدر و اعتیاد دارد و دوم وضعیت اقتصادی و شرایطی که به لحاظ مالی در کشور حاکم است و بیکاری و تعطیلی کارگاهها و کارخانهها زمینه وقوع جرم سرقت را افزایش میدهد.
دادستان کل کشور با بیان اینکه با افزایش فقر و فشار اقتصادی بر یک فرد و جامعه به تبع جرم هم افزایش پیدا میکند، تصریح کرد: انسانها معصوم نیستند و زمانی که فشار زندگی به حدی میرسد که میبینند نمیتوانند نیازهای اولیه زندگی را تأمین کنند، میزان تدین در آنها کاهش پیدا میکند و دست به سرقت میزنند و در اینجا مسئولان اقتصادی کشور باید تدیبر داشته باشند.
وی افزود: آمار سرقت در ۹ ماهه نخست سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرده است که نشان میدهد این جرم ارتباط مستقیمی با شرایط اقتصادی دارد و مسئولان دولت باید بدانند پلیس تنها نمیتواند کاری کند و خواستگاه پیشگیری از وقوع این جرم نه در دست نیروی انتظامی و نه در دست قوه قضاییه است.
در حال تکمیل...