برنامه گفتوگوی ویژه خبری امشب با موضوع دخل و خرج کشور در بودجه ۹۸ برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، گفتوگوی ویژه خبری امشب (سه شنبه، ۴ دی) با موضوع بررسی دخل و خرج کشور در بودجه ۹۸ با حضور محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد.
در ابتدای برنامه نوبخت با اشاره به لایحه بودجه ۹۸ اظهار کرد: ما معتقد هستیم که در حال حاضر فشار سنگینی بر سبد کالای خانوارها ایجاد شده است و به طریق مختلف باید این مشکلات جبران شود لذا مقرر شده است سال آینده با افزایش حقوق، کاهش قدرت خرید کارمندان دولت را تعدیل کنیم.
وی با بیان اینکه مقرر شد ۲۵ قلم کالای اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومان با هزینه ۱۴ میلیارد دلاربرای نیازهای معیشتی مردم جبران شود، تصریح کرد: موضع ما اینگونه نیست که کار فوق العادهای برای مردم و همکاران خود در دولت انجام دادیم بلکه مقدورات ما برای انجام این کارها به این صورت بوده است.
نوبخت با اشاره کنترل تورم بیان کرد: ما غیر از آنچه برای مصرف خانوارها مساعدتی لحاظ کنیم، باید نظارت خود را در این زمینه بیشتر کنیم، از طرفی ایجاد نقدینگی از دلایل به وجود آمدن تورم است که دولت باید بتواند بدهیهای خود را به نظام بانکی پرداخت کند. از سوی دیگر موظف هستیم برای بنگاههای اقتصادی از طریق تبصره ۱۸(۶۵ میلیارد تومان منابع برای تخصیص این امر لحاظ کردیم) بتوانیم به صورت وامهای ارزان قیمت یا بلاعوض به واحدهای تولید کمک کنیم که فشار هزینه کاهش پیدا کند.
وی تصریح کرد:دولت در تلاش است که انتظارات تورمی را که سومین مولفه تورم در اقتصاد ایران به حساب میآید، مورد توجه قرار دهد و یکی از اهداف ما در بودجه سال آینده مهار تورم است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تاخیر در تقدیم لایحه بودجه به مجلس یادآور شد:بنده ۱۵ آذرماه سال جاری بعد از برگزاری نشست خبری لایحه بودجه را با پیوستهای خود به صورت غیررسمی خدمت رئیس مجلس تقدیم کردیم اما با توجه به محدودیتها، منابع بودجهای را به گونهای طراحی کردیم که اگر این منابع تسهیل نشود حداقل بتوانیم یک دوازدهم به صورت ماهیانه از ۳۴ درصد ارز واریز شده به صندوق توسعه، برداشت کنیم به طوری که حداقل واریزی را به صندوق توسعه ملی داشته باشیم که این موضوع در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه هم مطرح شده است. با توجه به اینکه سال آینده، سال ویژهای را شاهد هستیم لذا باید کاری کنیم که در این شرایط سخت، فشاری بر کارمندان دولت به وجود نیاید.
نوبخت ادامه داد:تاکیدات مقام معظم رهبری این بود که نگاه دولت به بودجه ۲ ساله باشد و به گونهای عمل کنیم که واریزی بیشتری به صندوق توسعه ملی داشته باشیم و بتوانیم از این طریق ذخیرهای برای سالهای آینده داشته باشیم.
این خبر تکمیل میشود...