برنامه گفتوگوی ویژه خبری امشب با موضوع خروج آمریکا از سوریه و دورنمای تحولات منطقه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، گفتوگوی ویژه خبری امشب (یکشنبه، ۲ دی ماه) با موضوع خروج آمریکا از سوریه و دورنمای تحولات منطقه با حضور حسین اکبری، کارشناس مسائل منطقه و محسن کوثرخواه، کارشناس روابط بینالملل برگزار شد.
اکبری کارشناس مسائل منطقه در ابتدای برنامه با اشاره به خروج آمریکا از سوریه اظهار کرد: ترامپ در ژانویه سال ۲۰۱۷ موضوع خروج نیروهای خود از سوریه را به طور جدی اعلام کرده بود، اما تحلیل دیگری وجود داشت که ترامپ خروج آمریکا از کشور سوریه را بهانهای برای کنار گذاشتن هزینههای اقتصادی میدانست که این هزینه را به عربستان و شرکای دیگر تحمیل کند.
وی با بیان اینکه ترامپ میدانست که حضور نیروهای آمریکایی در سوریه دستاوردی ندارد، افزود: اگر نیروهای نظامی آمریکایی امروزه از خود این سوال را داشته باشند از ابتدای سال ۲۰۱۳ تاکنون پاسخ روشنی را در این رابطه ندارند و دستاورد خاصی را در این زمینه شاهد نبودند.
اکبری با اشاره به اینکه حضور آمریکاییها در سوریه باعث توسعه بحران شده است، تصریح کرد: آمریکاییها با حضور در سوریه جمعی از تروریستها و هم پیمانان منطقه را وارد این صحنه کردند. طبق پیش بینیهایی که داشتند فکر میکردند حداکثر تا ۲ ماه آینده بشار اسد کناره گیری کرده و حکومت سوریه سقوط میکند.
این کارشناس منطقه ادامه داد: آمریکاییها حضور سوریه را تهدید برای اسرائیل دانسته و تصمیم گرفتند که تهدید را تبدیل به فرصت کنند، اما در حال حاضر بعد از گذشت ۷ سال هیچ دستاوردی نداشته و به اهداف حداقلی خود هم دست پیدا نکردند.
محسن کوثرخواه ،کارشناس روابط بین الملل گفت: ما باید ۲ تحلیل درباره آمریکا را مطرح کنیم، آمریکای بعد از کلینتون، بوش پسر و اوباما و آمریکای دیگری آمریکا زمان ترامپ. البته ترامپ یک پدیدهی متفاوت حتی در جهان آمریکا به حساب میآید.
وی تصریح کرد: اگر نگاهی به مطالعات جامعه شناسان و تحلیلگران آمریکایی توجه کنیم، بنابر اظهارات فرانسیس فوکویاما فیلسوف آمریکایی که گفته بود اگر الگوی نظام سرمایه داری و کاپیتالیستی ترامپ بوده این شخص الگوی خوبی نیست و پایان نظام سرمایه داری فرا رسیده است.
وی ادامه داد: موضع ترامپ نسبت به مسائل کشور نگاه صرفا کاپیتالیستی است و حزب دموکرات در یک بیانیهای اعلام میکند که ترامپ با تصمیم گیریهای خود نظام سرمایه داری و بوروکراسی را با تضعیف روبه رو میکند.
این کارشناس روابط بین الملل با بیان اینکه سیاست ترامپ نسبت به جنگ سودگرایانه است، گفت: بعنوان مثال دخالت ترامپ در یمن به علت فروش سلاح است. ضمن اینکه این رئیس جمهور توجهی بسیار کمی به جامعه خود دارد و طبق آمار رهبرانی که کمترین توجه را به مردمان خود داشته باشند با مشکلات و آسیبهای فراوانی مواجه هستند.
این خبر در حال تکمیل است...