اژه‌ای: احمدی‌نژاد پرونده قضایی دارد اما زمان رسیدگی معلوم نیست / زمان دادگاه مشایی مشخص نشده / تا این لحظه، رییس سابق بانک مرکزی احضار و بازداشت نشده / درباره شایعه بازداشت پسر نوبخت با مقداری سلاح، دیر یا زود مطلع می‌شوید / بازداشت ۶۷ نفر از اخلالگران ا

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنگوی قوه قضاییه: بیش از صد کارمند دولت و افراد صاحب سمت ممنوع الخروج شدند/ بازداشت ۶۷ نفر از اخلالگران نظام ارزی و پولی

یکصد و بیست و نهمین ﻧﺸﺴﺖ ﺧﺒﺮی سخنگوی دستگاه قضا آغاز شدسخنگوی قوه قضاییه گفت: تعداد افراد بازداشت شده در پرونده‌های اقتصادی اخیر به ۶۷ نفر رسیده است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش «انتخاب» به نقل از خبرگزاری ها؛ حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه در یکصد و بیست و نهمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز (یکشنبه) برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت امام جواد (ع) اظهار داشت: روز سخت کوشان و خبرنگاران را به افرادی که دارای شغل سخت هستند و افرادی که درست اخبار را منتشر می‌کنند تا از مفاسد اقتصادی جلوگیری کنند، تبریک می‌گویم.

وی گفت: جنایت وحشتناک رژیم سعودی را که باعث کشته شدن تعدادی از کودکان یمنی شد را به شدت محکوم می‌کنیم.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: دشمن ما آمریکا کماکان تحمیل فشار‌ها بر مردم ما را دنبال می‌کند و تلاش دارد به اقتصاد ما فشار وارد کند و به مردم ضربه بزند، اما کور خوانده است، زیرا مردم ما این گونه فشار‌ها را می‌شناسند و در برابر آن مقاومت و ایستادگی می‌کنند. دشمنان علاوه بر آن برای کشور ما پمپاژ اخبار دروغ می‌کنند و می‌خواهند مردم را نا امید کنند. در کنار آن‌ها عوامل ضد انقلاب در جهت تحرکات ایزایی و دورغ پراکنی از آن‌ها حمایت می‌کنند و عده‌ای هم در خارج از کشور با احتکار و قاچاق کالا با سودجویی، آب به آسیاب دشمن می‌ریزند و به مردم فشار می‌آورند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: برای جلوگیری از کار این سودجوبان در دادستانی تهران تعدادی بازپرس ویژه در نظر گرفته شد و دادستانی تهران به کار آن‌ها نظارت دارد و معاون اول قوه قضاییه نیز به کار همه رسیدگی می‌کند و دادستان کل کشور هم وظیفه همکاری در این زمینه را بر عهده دارد.

وی با بیان اینکه تا امروز ۶۷ نفر در پرونده‌های اقتصادی اخیر بازداشت و تعدادی نیز با قرار وثیقه آزاد شدند، افزود: برای بیش از ۱۰۰ نفر حکم ممنوع الخروجی صادر شد و برای ۲۵ نفر نیز کیفرخواست صادر شده است.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: نخبگان و علما و مردم هم انتظار دارند که به این پرونده‌ها بدون بروکراسی اداری رسیدگی شود. ما هم برای این درخواست مردم نیازمند اجازه بودیم که یا باید از مجلس اجازه می‌گرفتم که زمان بر بود، به همین دلیل از رهبر انقلاب اجازه خواستیم که ایشان هم اجازه دادند و قرار شد تا ۶ شعبه دادگاه ویژه که در هر شعبه ۳ قاضی حداقل با ۲۰ سال سابقه قضاوت، به این پرونده‌ها رسیدگی کنند که در مجموع ۱۸ قاضی می‌شود و اگر لازم باشد شعبه‌های دیگر هم تشکیل می‌شود.

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که افکار عمومی چگونه از احکام متهمان اقتصادی اطلاع پیدا می‌کنند و مطمئن می‌شوند که این احکام قاطع بوده است یا خیر؟، گفت:اولا در دادگاه‌های علنی که در حال حاضر برگزار می‌شوند، حق انتشار مطالب در آن‌ها وجود ندارد، به همین دلیل از رهبر انقلاب اجازه گرفتیم که مطالب دادگاه‌های علنی را با اسم و عکس متهمان در صدا و سیما و رسانه‌ها منتشر شود.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: افساد فی الارض حکم اعدام دارد، اما حکم اخلال در نظام اقتصادی صرفا اعدام نیست. اگر مجرم علم داشته باشد که کاری که انجام می‌دهد به نظام ضربه می‌زند، برای او حکم اعدام مطابق قانون صادر می‌شود. زیرا در مردم بی اعتمادی ایجاد می‌شود و این سوء استفاده‌های دشمن به نوعی ضربه به نظام است.

وی افزود: بر اساس اجازه‌ای که از رهبر انقلاب گرفته شده است، اگر جرم افساد فی الارض و اخلال در نظام اقتصادی کشور ثابت شود، در حکم متهم تخفیف داده نمی‌شود و این فرد تا صدور حکم قطعی در بازداشت می‌ماند.

سخنگوی دستگاه قضا در رابطه با تشکیل پلیس قضایی گفت: برای این موضوع لایحه داده شده، اما تصویب آن دست ما نیست.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در رابطه با اتهاماتی که در مجلس در جلسه استیضاح وزیر کار مطرح شد و آیا دادستانی کل کشور به این موضوع ورود پیدا می‌کند؟، گفت: بر اساس ماده ۵۹۸ و ۵۹۹ قانون اگر مدیران از یک نوع فساد، اتهام و اختلاس اطلاع داشته باشند، باید آن را اطلاع دهند و در غیر این صورت به ۶ ماه حبس و عزل از کار محکوم می‌شوند.

وی گفت: این مدیران باید اتهامات را اطلاع دهند و اگر اطلاع ندهند خودشان به عنوان مجرم تحت تعقیب قرار می‌گیرند و مدعی العموم به سراغ آن‌ها می‌رود، حتی اگر شکایتی وجود نداشته باشد.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: از طرف دیگر مسئولان بدون مدرک صحبت نکنند. به دادستان هم تاکید شده است تا این صحبت‌ها را پیگیری کند که آیا این افراد دلیل و مدرکی برای ادعا‌های خود دارند که اگر مدرکی دارند، چرا تا امروز اطلاع نداده‌اند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: در مجلس هم هیئتی وجود دارد که مواردی را که مطرح می‌شود و در راستای وظایف نمایندگان مجلس نیست را می‌تواند با شاکی خصوصی به قوه قضاییه اطلاع دهد. حال باید هیئت مسئول موارد مطروحه را بررسی کند تا ببینند موارد با وظایف نمایندگان تطبیق دارد یا نه.

وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود پسر نوبخت با مقداری سلاح بازداشت شده است، آیا این موضوع صحت دارد یا خیر؟، گفت: در این رابطه دیر یا زود مطلع می‌شوید.

سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با دستگیری، ولی الله سیف رئیس سابق بانک مرکزی گفت: در مواردی افراد به عنوان مطلع به دادگاه می‌آیند و تا کنون چیزی درباره بازداشت سیف اعلام نشده است.