گرجستان ایرانیان را با دست پس زده، با پا پیش میکشد!
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به دنبال اطلاع از تجمع تعدادی از معترضین نسبت به دیپورت و بد رفتاری ماموران گرجی با اتباع ایرانی مقابل سفارت تفلیس در تهران خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در آنجا حاضر و دلیل این اعتراض را از آنان جویا شد؛ برخی از این افراد ساکن گرجستان و صاحب، سرمایه شرکت و بیزینس در این کشور هستند، عدهای برای مهاجرت و اخذ اقامت همچنین تعدادی هم به عنوان توریست قصد سفر به تفلیس را داشتند.
تمامی معترضینی که روز دوشنبه 19 آذر ماه مقابل سفارت گرجستان در تهران تجمع کرده بودند از مرز هوایی و یا زمینی این کشور دیپورت شدند. هرچند مدتی است که اخباری مبنی بر دیپورت برخی ایرانیان از مرزهای هوایی و زمینی این کشور، و تمدید نکردن اقامت برخی دیگر از اتباع کشورمان به گوش رسید، اما اظهارات تجمع کنندگان مقابل سفارت مواردی فراتر از دیپورت و تمدید نکردن ویزا را شامل می شد! با اینکه در تجمع روز گذشته تعداد معترضین از انگشتهای دو دست تجاوز نمیکرد، اما در میان آنها از هر طیف سرمایه گذار و توریست گرفته تا افراد مسن به چشم می خوردند. آنها مدتی در مقابل در سفارت تجمع کردند و پس از اینکه سفیر گرجستان در تهران بین آنها حاضر و قول پیگیری داد، متفرق شدند.
نوسانات بازار ارز و اقتصاد ایران عده زیادی از ایرانیان را به فکر مهاجرت بویژه به کشورهایی مانند ترکیه و گرجستان انداخت که نیازی به کسب روادید نداشته و تسهیلاتی هم برای سرمایه گذاریهای خارجی از قبیل ثبت آسان شرکت و گرفتن اقامت آن کشور فراهم کردهاند. ایرانیان زیادی اقامت گرجستان را گرفته و سالهاست که در این کشور زندگی میکنند.
میان معترضین روز گذشته که در مقابل سفارت گرجستان تجمع کرده بودند برخی از افراد اظهار می کردند که با وجود یک دهه زندگی و تحصیل فرزندانشان در این کشور، هنوز موفق به کسب اقامت دائم نشدهاند.
از گرفتن پول تمدید اقامت، تا ممانعت از انجام آن!
بر اساس این گزارش برخی از معترضین ایرانی این ادعا را مطرح می کنند که دولت گرجستان برای تمدید اقامت و صدور برگه عدم سوء پیشینه از هر فرد 210 لار دریافت و پس از آن به بهانههای مختلف از تمدید اقامت آنان امتناع کرده است.
برخی دیگر از هموطنانمان هم بهانههای آنها را غیر متقن خواهنده و می گویند که ماموران مرزی تحت عنوان ناقص بودن مدارک ما را از مرز ریجکت کردند در صورتی که به گفته خودشان تمام مدارک مانند اجاره خانه و برگه واریز مالیات را به همراه داشتهاند!
همچنین برخی دیگر از ایرانیان دیپورت شده که مقابل سفارت تفلیس در تهران حضور داشتند در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کردند که الگوی خاصی در مرز گرجستان برای برخورد با مسافران وجود نداشت تا بر اساس آن به افراد اجازه ورود داده و یا از ورود آنها جلو گیری کنند! به عقیده آنها این امر کاملا سلیقهای انجام میشده است؛ به این صورت که به عدهای اجازه ورود داده می شده و در مقابل از ورود برخی بدون ارائه دلایل به قول آنها مستدل جلوگیری میشده است، حتی برخی عنوان کردند که مورد بازجویی قرار میگرفتند و در این میان حتی با برخی برخورد فیزیکی هم شده است!
تزریق سرنگ و برخورد فیزیکی با مسافرین ایرانی در فرودگاه گرجستان
در میان معترضین مقابل سفارت گرجستان، خانمی حدود 35 ساله حضور داشت که اظهار کرد در فرودگاه تفلیس 20 ساعت بازداشت بوده و مورد ضرب و شتم پلیس این فرودگاه قرار گرفته است. هدی.م به خبرنگار حوزه سیاسی باشگاه حبرنگاران جوان گفت: من از گرجستان برای سفر و به عنوان توریست به استانبول رفتم و وقتی خواستم به گرجستان برگردم از ورود من جلوگیری شد و در پاسخ گفتند که من در این کشور در هتل و یا جای دیگری اقامت ندارم پس نمیتوانم باز گردم؛ در صورتی که آنجا خانه داشتم و در آن زمان کلید و حتی قبض گاز همراهم بود که در فرودگاه از من گرفتند، وقتی نحوه برخورد آنها را دیدم با موبایلم شروع به فیلم برداری کردم پلیس فرودگاه به سمت من حمله ور شده و الفاظ رکیکی را به من نسبت دادند؛ زمانی که به گرجی جواب آنها را دادم و متوجه شدند زبانشان را بلد هستم مرا به داخل اتاقی بردند که پس از آن را به خوبی به یاد ندارم زیرا (به ادعای این فرد) چند سرنگ به من تزریق کردند؛ بعد از آن ضرب و شتم فیزیکی شروع شد و حتی چندین بار من اقدام به فرار کردم که موفق نشدم.
البته سخنگوی دستگاه دیپلماسی روز دوشنبه و پس از تجمع مقابل سفارت گرجستان، قول پیگیری ادعاهای ایرانیان مبنی بر رفتار نا مناسب با اتباع کشورمان در گرجستان را بررسی میکند.
از دیگر حاضران مقابل سفارت گرجستان فردی بود که ادعا اظهار می کرد 40 نفر از اتباع کشورمان را از مرز هوایی دیپورت کردند، وی که خود از دیپورت شدگان بود گفت که وقتی ما را در فرودگاه دیپورت کردند، پاسپورتمان را گرفته و تحویل یکی از مهمانداران دادند، به اجبار از پولخودمان بلیط گرفته و دیپورتمان کردند.
نگاهی به اخبار مربوط به بدرفتاری با اتباع کشورمان در مبادی ورودی به گرجستان همچنین گوش دادن به انتقادهای افرادی که برای رساندن انتقادهای خود به گوش دیپلمات های گرجی مقابل نمایندگی این کشور در تهران تجمع کرده بودن، این سوال به ذهن می رسد که دستگاه دیپلماسی ما در زمینه پیگیری چنین برخوردهایی، چه اقداماتی انجام داده است؟ در این زمینه خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفتوگویی با بهرام قاسمی، سخنگو دستگاه دیپلماسی کشورمان انجام داده است؛
قاسمی با اشاره به فراخوانده شدن سفیر گرجستان به وزارت امور خارجه در اواخر هفته گذشته از انتقال نگرانی های تهران نسبت به برخورد با اتباعش از طریق سفیر گرجستان به مسئولان این کشور خبرداد و تاکید کرد که علت دیپورت اتباع کشورمان هر چه که بوده توجیهی بر انجام رفتارهای غیرمعمول و نامتعارف نمیشود و اتباع دیپورت شده کشورمان مورد حمایت دولت ایران هستند و برای احقاق حقوق آنها در حال مذاکره با دولت گرجستان هستیم.
قاسمی همچنین تصریح کرد که وزارت خارجه نسبت به برخورد نامناسب با اتباع کشورمان و دیپورت افراد از گرجستان با جدیت پیگیر بوده و امیدوار هستند که دولت گرجستان ظرف چند روز آینده دلایل چنین رفتارهایی را ارائه کند.
گرجستان ایرانیان را با دست پس زده، با پا پیش میکشد!
درست است که روابط ایران و گرجستان، در سطحی مطلوب و خوب قرار دارد، اما به نظر میرسد پس از تغییر رئیس جمهور گرجستان، سیاستهای این کشور هم تغییر کرده و شاید به همین دلیل رفت و آمد ایرانیان به مشکل بر خورده است. برخی میگویند دولت گرجستان اعلام کرده کل جمعیت کشورش 4 میلیون نفر است و نمیتواند پذیرای 400 هزار ایرانی باشد؛ اما اگر دولت گرجستان نمیتواند این تعداد از افراد خارجی اعم از مهاجر و توریست را در کشور خود پذیرا باشد، چرا قوانین خود را به گونه ای تنظیم میکند تا افراد جذب زندگی، سرمایه گذاری و تفریح در این کشور شوند و پس از مراجعه آنها را دیپورت میکند؟ و یا چرا از برخی متقاضیان برای تمدید اقامت پول دریافت میکنند اما از تمدید آن امتناع میکنند؟
گزارش از رهادخت رستگار
انتهای پیام/