قانون باید اجرا شود/ در برخی موارد قوانین درست اجرا نشده است/ در مجلس این طور نیست که چیزی را رئیس بگوید و نماینده انجام دهد

لاریجانیرئیس مجلس گفت: قوانین وقتی تصویب می شوند همه مجریان موظف به اجرا هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی شامگاه شنبه 10 آذرماه در گفت و گوی زنده تلویزیونی با مردم که از شبکه یک سیما پخش شد با اشاره به شخصیت شهید مدرس اظهار کرد: شخصیت شهید مدرس الگویی برای همه سیاستمداران ایران است. او یک فقیه مبارز، اسلام شناس و صاحب نظر بود.

وی ادامه داد: در مسائل سیاست داخلی و خارجی ایشان صاحب یک فکر بلند بودند و اینگونه افراد بسیار نادر هستند و وارد کارهای ریز و خرد نمی شد و به آینده ایران فکر می کرد. شهید مدرس در سال ۱۳۰۶ در مجلس گفت که ما باید کارخانه هواپیماسازی و ذوب آهن داشته باشیم. شهید مدرس در سیاست داخلی معتقد بود که برای آینده ایران باید یک وفاق ملی داشته باشیم، با حزب مخالف نبود، اما معتقد بود که باند بازی، ما را از وحدت جدا می کند.

لاریجانی همچنین عنوان کرد: بسیاری از افرادی که شخصیت‌های بزرگ اسلامی مانند میرزای بزرگ شیرازی هستند راجع به او حرف‌های بلندی دارند. بسیاری از بزرگان همانند مرحوم نخودکی زمانی که از ایشان یاد می‌کند به شب زنده‌داری و مراقبت یاد می‌کند.

رئیس قوه مقننه رئیس قوه مقننه همچنین در پاسخ به این سوال که مجلس دهم شورای اسلامی در طول این ۲ سال و چند ماه چه کار مهمی برای کشور و مردم انجام داده است، گفت: کارهایی که تا کنون مجلس انجام داده برای حل مشکلات کشور بوده است. مثلا تا کنون جلسات غیرعلنی درباره ارز داشتیم و دولتی ها را دعوت می کردیم که چگونه باید آن مشکلات حل شود. برخی از مشکلات باید با همکاری قوا حل شود، چراکه هزینه آور است. برخی مشکلات در کشور مزمن است و مربوط به یکی دو سال هم نیست. به عنوان مثال همین بحران آب موضوع بسیار مهمی است و یا مشکل ریزگردها که مقداری از آن در داخل است و مقداری از آن هم مربوط به خارج از کشور مربوط می‌شود و یا مشکلی که برای دریاچه‌ها و تالاب‌ها به وجود آمده است.

وی مسئله بانک‌ها را از جمله مشکلات اصلی کشور خواند و افزود: حدود ۵ سال پیش مرکز پژوهش‌های مجلس هشدار می‌داد که این بخش دچار مشکل است که یک مورد آن مسئله کاسپین بود که چقدر وقت مجلس و دولت را گرفت تا حل شود. از این سنخ مسائل کم نداریم.

لاریجانی ادامه داد: برخی از کارهای مجلس نیز جنبه نظارت دارد. تا کنون قوانین مهمی در مجلس تصویب شده که یکی از آنها قانون اشتغال پایدار روستا بود که بتوانیم مهاجرت را کاهش دهیم. قانون بازنشستگان که در کشور تصویب شد، قانون مهمی است که در اجرا دچار مشکلاتی است که البته حل خواهد شد، قانون چک، قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، قانون حمایت از معلولان، قانون برنامه ششم و قانون بودجه از جمله قوانین مهم تصویبی بوده است.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: بخشی از مشکلات هم به نظارت باز می‌گردد که بخشی از آن را دیوان محاسبات انجام می‌دهد و بسیاری از پرونده‌های زیادی را بررسی کرده است و تاکنون ۲۷۰۰ پرونده در مجلس دهم بررسی شده است و برای هزار و چند پرونده رأی صادر کردیم و تعدادی از منابع نیز به خزانه بازگشت پیدا کرده است.

لاریجانی افزود: چند قانون هم وجود دارد مثل استاندارد، ارزش افزوده، بانک مرکزی و بانک ها که تقریبا تمام شده و در دستور بررسی است، قانون تجارت هم قانون مهمی است که در سه دوره مجلس بوده و اکنون کارهای نهایی آن انجام می شود. قوانین وقتی تصویب می شوند همه مجریان موظف به اجرا هستند. در همین زمینه ما معاونت نظارت گذاشتیم که به کمسیون گزارش می دهد و کمیسیون از وزرا آن را پیگیری می کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا تصویب برخی قوانین زمان بر هستند و میزان نظارت مجلس بر حسن اجرای قوانین چقدر است گفت: سیاست اصل 44 قانون مهمی است و قبول دارم در برخی جاها درست انجام نشده است، برخی مداخلات هم هست، نفی نمی کنم، اما قانون باید اجرا شود. مثلا قانون تسهیل ازدواج درست اجرا نشد و کمیسیون فرهنگی گزارش داد و به قوه قضائیه ارجاع شد، هر کمیسیونی وقتی می بیند که استنکافی در مورد قوانین انجام می شود می تواند گزارش دهد.

لاریجانی با اشاره به نمایندگان مردم در مجلس اظهار کرد: نمایندگان یک چهره درونی دارند که چگونه کار می کنند، شرایط ایران شرایط سختی است و نمایندگان بیشترین ارتباط را با مردم دارند و مقداری از وقت نمایندگان برای آبادانی و مشکلات مردم است، اینکه برخی مواقع اختلاف سیاسی وجود دارد، این حسن مجلس است و مشکل نیست، اینکه در مجلس برای مسائل مهم وفاق ایجاد کنیم این مهم است. در مجلس این طور نیست که چیزی را رئیس بگوید و نماینده انجام دهد، همه نماینده مردم هستند.

وی با اشاره به وظایف مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در قانون اساسی مرجع اصلی قانون گذاری مجلس است و ما هم دو مجلس نیستم و شوراها اگر کار خود را کنند مشکلی برای ما پیش نخواهد آمد و نباید قانون گذاری کنند. حتی شورای عالی اقتصادی هم که به وجود آمد در شرایط اضطراری بود و رهبری تاکید کردند. هیات نظارت مجمع تشخیص می تواند اینگونه عمل کند که اگر طرح و لایحه داشت به کمیسیون دهد، چون یکی دو مورد قبل از اینکه به شورای نگهبان برود چنین بازتابی داشت و اگر هر کدام سر جای خود کار کنند ربطی به قانون گذاری نخواهد داشت.

لاریجانی با اشاره به قیمت سوخت در کشور گفت: قیمت واقعی بنزین به مردم فشار خواهد آورد، ما به خاطر اینکه قیمت بنزین در کشورمان با کشورهای اطراف فرق دارد با قاچاق مواجه شدیم و با وجود این همه مرز کنترل قاچاق کار ساده ای نیست، مصرف زیاد بنزین هم مسئله دیگری است و با باید طوری عمل کنیم که به مردم فشار نیاید چراکه شرایط کشور شرایط عادی نیست. چیزی که در حال حاضر انجام می شود فقط کارت سوخت است و بعید می دانم تا پایان سال افزایش داشته باشد، برخی از اصلاحات را باید زمانی انجام دهیم که فشار بر مردم نباشد.

وی افزود: درباره قانون منبع به کارگیری بازنشستگان قانون مبهم نیست؛ این قانون فلسفه ای داشت که افراد باز نشسته کنار بروند و جا برای جوانان باز شود. در کل، رویکری که در جامعه وجود دارد این است که جوانان به بخش اجرایی بیایند که این کار عاقلانه است و فکر می کنم اصل موضوع درباره این قانون درست است. من به دیوان محاسبات گفتم که به این موضوع نظارت کند و اگر کسی سوالی دارد می تواند از معاونت قوانین سوال کند، یا تفسیر آن را از مجلس بخواهد.

در حال تکمیل...

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.