وی با بیان اینکه دیدگاههای موافقان و مخالفان این طرح حائز نقاط ضعف و قوت است، اظهار داشت: استدلال کسانی که مدافع این طرح هستند این است که نمایندگان مجلس که باید به دنبال موضوعات ملی باشند به علت تصمیم و نحوه انتخابشان مجبور میشوند در مسائل منطقهای ورود کنند و بخش قابل توجهی از وقت خود را به این حوزه اختصاص دهند؛ به همین دلیل گرایش به سمت استانی شدن انتخابات مجلس مدنظر است.
این نماینده مجلس با اشاره به سایر ابعاد طرح جدید نمایندگان درباره استانی شدن انتخابات مجلس، بیان داشت: این طرح با رویکرد شهرستانی و استانی مطرح است.
وی با اشاره به دلایل مخالفت خود با این طرح اظهار داشت: این طرح باعث میشود تا آرام آرام شهرهای کوچک و دور افتاده فاقد نماینده شوند و افراد مطرح مراکز استانها به عنوان نمایندگان استان انتخاب شوند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بیان داشت: همچنین در راستای این طرح مشکلات دیگری هم حائز اهمیت است؛ به عنوان مثال در یک شهرستان افرادی برای انتخابات ثبتنام میکنند و یکی از آن افراد که شهرت زیادی دارد میتواند ۲۰ درصد آرا استان را برای خود کند و انتخاب شود در حالی که چه بسا در همان شهرستان فردی با ۷۰ درصد آرا نتواند نماینده آن شهر شود. طبیعتا در چنین مواردی مردم آن منطقه دچار سرخوردگی میشوند.
وی بیان داشت: بر اساس این شرایط پیگیریهای منطقهای عمدا صورت نمیگیرد و از همه مهمتر اینکه این نحوه انتخابات میتواند مشارکت مردم را در انتخابات بعدی کاهش دهد که این موضوع همواره از جمله ایرادات شورای نگهبان بوده است.
انتهای پیام/