اسدالله قرهخانی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با اشاره به تحریمهای جدید آمریکا، گفت: طبق آن ادعایی که امریکاییها کرده بودند - یعنی «آمریکا صادرات نفت ایران را به صفر میرساند» نشان داده شد که بخشی از سیاستهای تحریمی امریکا علیه ایران عملیات روانی بوده است.
وی افزود: آمریکاییها به دنبال این بودند تا با حرکات خود نظام فکری و تصمیمگیری سیاست داخلی ایران را به هم بزنند و مردم را مایوس کنند.
این نمانیده مجلس با بیان اینکه آمریکاییها برای دستیابی به اهداف تحریمی خود علیه ایران بیمیل هم نبودند، اظهار داشت: در این راستا امریکاییها سراغ رژیم عربستان رفتند تا به واسطه آن این خلاء را بپوشانند که آنها هم نتوانستند به آمریکاییها کمکی کنند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: اعمال تحریمهای آمریکا علیه ایران و معافیت ۸ کشور از تحریم نفتی علیه ایران، یک عقبنشینی محسوب میشود کشوری که چنین ادعاهای بزرگی داشت، اما بدین گونه تصمیم میگیرد، ضعف دارد.
وی با بیان اینکه تصمیم آمریکا نشان دارد ابهت و هیمنه این کشور شکسته شده است، اظهار داشت: البته باید به این نکته هم اشاره کرد که امریکا تحریمهای لغونشده را دوباره بازگرداند و تحریم جدیدی را منظور نکرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه ایران تجربه سختتر از این تحریمها را داشته است، بیان داشت: ایرن نه تنها زمانی تحریمهای آمریکا را متحمل میشد که تحریمهای اتحادیه اروپا و سازمان ملل را هم داشت ولیکن خوشبختانه ما توانستیم همه آنها را با موفقیت پشت سر بگذاریم.
قره خانی بیان داشت: ایران پیشتر متحمل تحریم سوئیفت، نفت، سرمایهگذاری در ایران و تحریمهای ثانویه بوده است بنابراین تحریمهای اعلام شده، تحریمهای جدیدی نیست که مردم از آن بیم داشته باشند و تنها شعار این تحریمها، شعار جدیدی است.
وی با بیان اینکه در گذشته همه کشورها با امریکا هم داستان بودند و ما تنها بودیم، گفت: در حال حاضر این امریکاست که تنهاست و دنیا به فکر تعامل با ماست و این چنین نیست که به فکر تحریم ما باشد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئولین زیربط تمهیدات ویژهای را در بخش فروش نفت خواهند داشت، اظهار کرد: خوشبختانه شرکت ملی نفتکش ایران قویترین و اولین ناوگان نفتکش دنیاست. همچنین ایران چنین ظرفیتی را دارد که میتواند نفت خود را در برخی از کشورها ذخیره کند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه نفت پالایشگاههای ما دارای مشخصات و ویژگیهای خاصی است، تاکید کرد: این در حالی است که برخی از پالایشگاهها در چین و هند متناسب با مشخصات و ویژگیهای نفت ما تنظیم شدهاند و این کشورها نمیتواننند به این زودی از نفت کشور ما ارتزاق نکنند چرا که این مسئله هزینهبر و زمانبر است.
وی با بیان اینکه ایران ذخایر عظیمی از نفت و گاز دنیا را در اختیار دارد، تصریح کرد: قطعا کشورهای اروپایی قصد ندارند و نمیخواهند ایران را از دست بدهند بنابراین همین کشورها همواره به عدم پایبندی به تصممیات ترامپ فکر میکنند و این چنین نیست که به تصمیمات ترامپ همیشه رغبت و تمایل داشته باشند.
انتهای پیام/