به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، روز شنبه پنجم آبان، ارتش نیجریه با بیرحمی تمام، به تجمع عزاداران نیجریهای برای بزرگداشت اربعین حسینی حملهور شد و چند نفر را به شهادت رساند.
این اتفاق در نزدیکی شهر «ابوجا» پایتخت نیجریه رخ داد و بر اثر آن حدود ۱۰ نفر به شهادت رسیده و عدهای دیگر زخمی شدند.
اعضای «جنبش اسلامی نیجریه» در شرایطی که در یک تجمع مسالمتآمیز در حال عزاداری برای اربعین سالار شهیدان حضرت اباعبداللهالحسین بودند تنها به این دلیل که تصاویری از «شیخ ابراهیم زکزاکی» رهبر مسلمانان نیجریه را حمل میکردند، با تیراندازی و سرکوب وحشیانه ارتش نیجریه مواجه شدند.
شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر شجاع و حقطلب مسلمانان و شیعیان نیجریه، نزدیک به سه سال است که با وجود ابتلاء به بیماری شدید در بدترین وضعیت ممکن، زندانی ارتش نیجریه است.
کشتار زاریا
اما کشتار شیعیان نیجریه توسط ارتش این کشور، اتفاق تازهای نیست؛ آذرماه سال ۹۴ در جریان برگزاری مراسم اربعین بود که ارتش نیجریه به وحشیانهترین شکل ممکن به تجمع عزاداران نیجریهای در منطقه «زاریا» حمله کرد و ضمن کشتار صدها تن از شیعیان نیجریهای، حسینیه منطقه زاریا را تخریب کرد و شیخ زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه را به حالت فجیعی در عین ضرب و شتم، دستگیر کرد.
دستگیری شیخ زکزاکی در آذرماه سال ۹۴ در شرایطی توسط ارتش نیجریه انجام گرفت که چندی پیش از آن، عناصر گروه تروریستی – تکفیری بوکوحرام با چراغ سبز ارتش نیجریه، سه فرزند ایشان را به شهادت رسانده بودند. همچنین چهارمین پسر شیخ زکزاکی نیز در جریان حمله وحشیانه ارتش نیجریه در آذر ۹۴ به شهادت رسید.
نقش عوامل سیا در کشتار شیعیان نیجریه
در همان زمان برخی کارشناسان و صاحبنظران، از نقش سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در کشتار شیعیان نیجریه سخن گفتند؛ از منظر این کارشناسان شواهد متقنی وجود داشت که گواهی بر نقش عناصر سیا در نیجریه برای سرکوب و کشتار شیعیان این کشور بود.
رژیم سعودی، آمر سرکوب شیعیان در نیجریه
علاوه بر سازمان جاسوسی آمریکا (سیا)، رژیم سعودی نیز در کشتار شیعیان نیجریه در آذرماه سال ۹۴، نقش داشت. بگونهای که قبل از این جنایت، رئیس ستاد ارتش نیجریه سفری مخفیانه به ریاض داشت و در آنجا متوجه خشم سران رژیم سعودی از فعالیت شیعیان نیجریه شد. البته این خبر در آن مقطع رسانهای نشد، بلکه بعد از کشتار شیعیان نیجریه توسط ارتش این کشور، از سوی «شیخ یعقوب سانا» از علمای دینی بورکینافاسو در غرب آفریقا، رسانهای شد.
نکته قابل تامل آنکه، در همان مقطع یعنی در آذرماه سال ۹۴، که سران رژیم سفاک سعودی، فرمانده ارتش نیجریه را مجاب کردند شیعیان این کشور را سرکوب و شیخ زکزاکی را دستگیر کند، دستور اعدام «آیتالله نمر» روحانی شیعی و حقطلب عربستانی را صادر کرده بودند؛ از اینرو در همان زمان این هراس در میان شیعیان نیجریه و اعضای جنبش اسلامی این کشور وجود داشت که مبادا ارتش نیجریه با چراغ سبز سعودیها، شیخ زکزاکی را به شهادت برساند.
اما نشانه دیگری که گواهی بر نقش رژیم سعودی در کشتار شیعیان نیجریه در منطقه زاریا و دستگیری همراه با ضرب و جرح شیخ زکزاکی داشت، این بود که بلافاصله پس از این کشتار، «محمدو بوهاری» رئیس جمهور نیجریه به عربستان سعودی دعوت شد و مورد تجلیل سران رژیم سعودی قرار گرفت.
نیجریه کشوری با ۱۷۰ میلیون جمعیت که بیش از ۶۰ درصد از مردم آن را مسلمانان و حدود ۱۰ میلیون نفر آنها را شیعیان ۱۲ امامی تشکیل میدهند؛ در سالهای اخیر به دلیل افزایش روز افزون شیعیان این کشور، رژیم صهیونیستی و آل سعود چنگال خود را به سمت مردم این کشور و به خصوص مسلمانان نیجریه نشانه گرفتهاند.
حمایت سعودیها از بوکوحرام و ارتش نیجریه برای جلوگیری از افزایش شیعیان در این کشور
سعودیها در نخستین گام برای جلوگیری از افزایش شیعیان در نیجریه، اقدام به تجهیز و تسلیح گروهک تروریستی – تکفیری بوکوحرام در این کشور کردند؛ شکست این سیاست سعودیها و استمرار گرویدن مردم نیجریه به مذهب تشیع، سعودیها را واداشت تا با همکاری رژیم صهیونیستی و ارتش نیجریه به سرکوب گسترده شیعیان نیجریه و آزار رهبر مسلمانان این کشور یعنی شیخ زکزاکی بپردازند.
سران رژیم سفاک سعودی تصور میکردند با جنایت ارتکابی در آذرماه سال ۹۴ که بیش از ۵۰۰ تن از شیعیان نیجریه توسط ارتش این کشور به شهادت رسیدند، توانستهاند از مردم مسلمان این کشور آفریقایی زهر چشم بگیرند، اما نه تنها شیعیان نیجریهای به هراس نیفتادند بلکه برای پیگیری مطالبات خود از جمله آزادی رهبر شجاع و حق طلبشان شیخ زکزاکی مصممتر شدند؛ از اینرو عمال و مزدوران ارتش نیجریه با فرمان صادره از ریاض در جریان مراسم اربعین امسال نیز به سرکوب و کشتار شیعیان عزادار نیجریهای پرداختند.
انتهای پیام/