وی افزود: کانال مالی و بانکی که قرار است اتحادیه اروپا تعریف کند باید برای انجام آن چیزی باشد که در برجام برای ما دیده شده است؛ یعنی رسیدن به آن هدف و اینکه ایران نباید با دنیا مشکل بانکی و مالی داشته باشد.
رئیس کمیته هستهای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: اگر صرفاً این کانال مالی که سوئیفت اروپایی نام گرفته است تنها در ارتباط با اروپا کارآیی داشته باشد این کافی نیست، چرا که ایران تنها تامین کننده ۴.۵ درصد از نفت اروپا است بنابراین اگر اروپا بخواهد تنها این مشکل را حل کند، باید گفت این مشکل یک نقطه کوچکی از سایر مشکلات است و بدین ترتیب خلأ رفتن آمریکا از برجام پر نشده است و نمیتواند ایران را برای ادامه برجام قانع کند.
حجتالاسلام ذوالنور بیان داشت: تنها در صورتی ایران به ادامه برجام با اروپا قانع خواهد شد که این کانال مالی یعنی سوئیفت اروپایی صرفا منتهی به ارتباطات مالی و بانکی با اروپا نباشد و هر کشوری که میخواست با ما در ارتباط باشد بتواند از طریق این کانال ارتباط بگیرد.
وی تاکید کرد: در این زمینه ما نگرانی داریم یعنی کانال مالی اروپا که نوید آن داده شده است تنها منتهی به ارتباط مالی ایران و اروپا شود.
حجتالاسلام ذوالنور گفت: هنوز مسئولان وزارت امور خارجه در این زمینه به ما توضیحاتی ارائه ندادند و ما تذکراتی هم در این راستا به این مسئولین دادهایم.
رئیس «کمیته هستهای» کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: در صورت عمومیت پیدا نکردن کانال مالی اروپا بین ایران و همه کشورها به نوعی برجام مجددا برهوا خواهد بود.
انتهای پیام/